Αρκετοί ποδοσφαιριστές ήρθαν ως μεσσίες στην Ελλάδα και έφυγαν ως παλτά…
Το εντυπωσιακό βιογραφικό τους δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης και οι φίλαθλοι ανυπομονούσαν να τους δουν στο γήπεδο. Τελικά, δεν κατάφεραν να καθιερωθούν στις ελληνικές ομάδες και μένουν αξέχαστοι τόσο για τις γκάφες τους όσο και τα … νυχτοπερπατήματά τους στις ελληνικές πόλεις.
Παρουσιάζουμε 5+1 «παλτά» που πέρασαν και δεν ακούμπησαν από τη χώρα μας.
- Φράνκο Κοστάντσο (Ολυμπιακός)
Ο Ολυμπακός αναζητούσε βασικό τερματοφύλακα το καλοκαίρι του 2011, καθώς ο σπουδαίος Αντώνης Νικοπολίδης κρέμασε τα γάντια του. Οι «ερυθρόλευκοι» πίστευαν ότι είχαν βρει τον ιδανικό αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Φράνκο Κοστάντσο. Πού να’ ξεραν… Αν και στη Βασιλεία ο Αργεντινός είχε μια αξιόλογη καριέρα, στον Πειραιά απογοήτευσε τους πάντες και οι έξοδοι του έμειναν αξέχαστοι.
- Έρικ Ραμπεσαντρατανά (ΑΕΚ)
Ο περίφημος Έρικ Ραμπεσαντρατανά (φωτογραφία) ήρθε στην ΑΕΚ επί εποχής Μάκη Ψωμιάδη αλλά δεν το πήρε χαμπάρι κανείς. Αν και η θητεία του στην Παρί Σεν Ζερμέν θεωρείται αξιόλογη, στην «Ένωση» έκανε θραύση σε σουβλατζίδικα της πρωτεύουσας. Υπέρβαρος ήρθε, ακόμη πιο βαρύς έφυγε…
3. Φλάβιο Κονσεϊσάο (Παναθηναϊκός)
Κάθε φίλαθλος, τόσο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο και του Παναθηναϊκού, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει ένα από τα μεγαλύτερα «παλτά» που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο μέσο, Φλάβιο Κονσεϊσάο. Με θητεία τόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία κατέκτησε και Champions League, όσο και σε Λα Κορούνια, Παλμέιρας, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Γαλατασαράι, το όνομα του Βραζιλιάνου αποτελούσε μεταγραφή «μπαμ» για την εποχή. Το καλοκαίρι του 2005, ο Κονσεϊσάο μετακομίζει από τη Γαλατά στο «τριφύλλι», μια μετακίνηση συνολικού κόστους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ (1,6 εκατ. στο ποδοσφαιριστή και 500.000 ευρώ στη τουρκική ομάδα). Το όνομά ήταν αρκετό για να γεμίσει το ΟΑΚΑ σε φιλικά παιχνίδια του «τριφυλλιού». Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν εντυπωσιασμένοι με τη μεταγραφή, αλλά δεν ήξεραν τη συνέχεια. Ο Βραζιλιάνος ήταν συνεχώς τραυματίας και κατάφερε να αγωνιστεί μονάχα σε 14 παιχνίδια. Σκόραρε ένα, μόλις, γκολ με τη πράσινη φανέλα και επιβεβαίωσε σε όλους ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα είχε φτάσει πλέον στο τέλος της. Το 2006 και σε ηλικία 32 ετών, ο Κονσεϊσάο αποχαιρετά τόσο το Παναθηναϊκό όσο και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
- Ιγκόρ Μπίσκαν (Παναθηναϊκός)
O Κροάτης αμυντικός, Ιγκόρ Μπίστκαν, αγωνιζόταν πέντε χρόνια στη Λίβερπουλ, με την οποία κατέκτησε το Champions League το 2005. Την ίδια χρονιά, μετακόμισε στην Αθήνα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, και οι «πράσινοι» περίμεναν πολλά από τον Κροάτη. Τελικά δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του και απογοήτευσε κυρίως τους φιλάθλους του «τριφυλλιού». Τουλάχιστον πέτυχε τρία γκολ!
- Τζιουζέπε Σινιόρι (Ηρακλής)
Ο Τζιουζέπε Σινιόρι ήταν ο όγδοος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της ιταλικής Serie A. Με εντυπωσιακές εμφανίσεις, τόσο στη Λάτσιο (117 γκολ) όσο και τη Μπολόνια (70 γκολ), ο Ιταλός επιθετικός αποτελούσε τη μεταγραφή-όνειρο για κάθε ελληνική ομάδα. Ύστερα από ένα σίριαλ διαπραγματεύσεων, ο «Μπέπε» όπως ήταν το παρατσούκλι του φτάνει τελικά το καλοκαίρι του 2005 στη Θεσσαλονίκη και για λογαριασμό του Ηρακλή. Η υποδοχή του ήταν ένθερμη και οι φίλαθλοι του «Γηραιού» ονειρεύονταν ακόμη και πρωτάθλημα. Όλα αυτά μέχρι που τον είδαν εν δράσει στον αγωνιστικό χώρο. Βαρύς, αργός και δίχως δείγμα αποφασιστικότητας. Με πέντε, μόλις, εμφανίσεις σε ολόκληρη τη σεζόν και μηδενικό αριθμό τερμάτων, ο Σινιόρι αποχώρησε από την Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στην (άτυχη) ουγγρική Σόπρον.
- Μίκαελ Εσιέν (Παναθηναϊκός)
Η πιο πρόσφατη άστοχη μεταγραφή, που μάλιστα συνετέλεσε στο να αυξηθεί το χρέος του Παναθηναϊκού επί Γιάννη Αλαφούζου ήταν ο Μίκαελ Εσιέν. Το 2009 ήταν ο κορυφαίος αμυντικός μέσος του κόσμου με την Τσέλσι. Το 2015 ήταν ένας παλαίμαχος με πολλούς τραυματισμούς. Πέτυχε ένα ωραίο γκολ με τον Λεβαδειακό, αλλά σαν «κόφτης» δεν τα κατάφερνε ούτε με … βαλέ.