Home >> Sports >> Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό!

Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό!

Καλησπέρα φίλοι μου. Ο Ολυμπιακός μας πέτυχε την μία από τις τρείς νίκες που απαιτούνται για να προκριθεί με ένα πραγματικά εντυπωσιακό μπάσκετ, κυρίως επιθετικά. Κανένας δεν περίμενε τόσο εύκολη επικράτηση αλλά αυτή η ομάδα έχει δείξει πως παίζει πολύ καλύτερα με την πλάτη στον τοίχο. Μαζί θα σχολιάσουμε όσα είδαμε και όσα ελπίζουμε να δούμε και στην πορεία προκειμένου να σφραγίσουμε την πρόκριση μας στους 8 της εφετινής Ευρωλίγκα.

ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ

Ο Ολυμπιακός μπήκε εξαρχής δυνατά στο ματς με σκοπό να μην αφήσει περιθώρια στην Ρεάλ. Έστειλε την διαφορά στους 10 πόντους (24-14) και ήταν ο Ολυμπιακός η ομάδα που έτρεχε. Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε στο 23-17 υπερ της γηπεδούχου ομάδας. Στο 2ο δεκάλεπτο είδαμε έναν Ολυμπιακό όνειρο! Έναν Ολυμπιακό που θύμισε εποχές Λονδίνου οπού με μπασκετάρα υπέταξε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ και κατέκτησε το 3ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο και 2ο διαδοχικό. Χαρακτηριστικό είναι πως έβαλε 30 πόντους και δέχτηκε μόλις 16 και πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 20 πόντων. Πλέον το νερό είχε μπει στο αυλάκι και άρχιζε σιγά σιγά να έρχεται στο μυαλό όλων μας και η επίτευξη της διαφοράς. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να επιστρέψει σε ένα τέτοιο παιχνίδι και φυσιολογικά κοίταξε και εκείνη να διαφυλάξει το +12. Μάταια, όμως, καθώς ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε τρελό βράδυ! Πάνω που η Ρεάλ μείωνε ήρθαν τα τρίποντα των Μάντζαρη (θα τα πούμε πιο κάτω για τον Βαγγέλη) και Όντομ να της κόψουν τα πόδια. Το παιχνίδι τελείωσε πολύ πριν σφυρίξει η κόρνα της λήξης, αλλά η διαφορά σφραγίστηκε με την μεγαλοπρεπέστατη τάπα του air Pap στον Γιουλ. Όλα είχαν τελειώσει και μπορούμε να πούμε πως ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ρεάλ στο παιχνίδι της.

ΟΙ…4 ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να έχει σε ένα τρομερό βράδυ την 4αδα που ήταν από τους βασικούς λόγους της ευρωπαϊκής του κυριαρχίας το 2012 και το 2013. Σπανούλης,Πρίντεζης,Μάντζαρης,Παπανικολάου βρέθηκαν σε μεγάλο βράδυ. Τι να πεις για τον Σπανούλη; Οι 18 πόντοι του, οι 6 ασίστ του και τα μόλις 2 λάθη του τα λένε όλα, ενώ και ο υπαρχηγός έκανε για ακόμα μια φορά φέτος μεγαλειώδη εμφάνιση. Σήμερα επέστρεψε και ο αληθινός Μάντζαρης. Αυτός που τόσο έλειπε από τον Ολυμπιακό τόσο καιρό. Welcome back Βαγγελάκη, συνέχισε έτσι και ελπίζω να κράτησες μερικά τρίποντα κάβα για την Ρωσία! Ο Παπανικολάου προσέφερε όσα πίστευα εξαρχής ότι θα προσφέρει. Ενέργεια ,άμυνα και αθλητικότητα. Αν προσφέρει τόσο τώρα που είχε και όσο να είναι μια αγωνιστική απραξία, τι θα δούμε του χρόνου από τον Κωστάκη; Δεν θέλω να είμαι άδικος με τους υπόλοιπους παίχτες αλλά δεν χρειάζεται να τους αναφέρω όλους. Ήταν όλοι τέλειοι. Από τον Ιωάννη, έως τον Γουόρικ (επιτέλους ένα κανονικό 4αρι πίσω από τον Πρίντεζη),μέχρι τον Στρόμπερι και τον Μιλουτίνοφ. Κανένας δεν υστέρησε καθώς όλοι προσέφεραν.

ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να πάει στην Ρωσία και να κερδίσει. Οτιδήποτε άλλο θα ισοδυναμεί με αποκλεισμό. Ο χθεσινός Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Θα πάει στην Ρωσία για ένα μεγάλο διπλό, ένα διπλό που το χρωστάει φέτος καθώς με εάν μόλις διπλό και αυτό την 2η μόλις αγωνιστική δεν είναι ικανό για να μας περάσει στην επόμενη φάση. Στο σημείο που φτάσαμε δεν με ενοχλεί ο αποκλεισμός. Με νοιάζει να βλέπω μπάσκετ από την ομάδα. Με νοιάζει αν πέσει να πέσει σαν ΘΡΥΛΟΣ και είμαι σίγουρος πως αν τελικά αποκλειστούμε, θα το έχουμε κάνει σαν Ολυμπιακός. Τα κεφάλια κάτω. Ακολουθούν διαδοχικοί τελικοί σε Ελλάδα με Άρη και Ευρωλίγκα με Χίμκι. Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει αυτά τα ματς; Μπορεί. Θα το κάνει; Θα δούμε. Έως τότε καλή δύναμη σε όλους και πάνω από όλα υγεία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Υ.Γ.1 Ντάνιελ Χάκετ όσο έπαιξες ήσουν φοβερός αλλά η ατυχία αυτής της ομάδας είναι εκνευριστική πλέον. Ελπίζω να είσαι έτοιμος με την Χίμκι.

Υ.Γ.2 Δείτε πόσο πιο γεμάτη φαίνεται η ρακέτα της ομάδας με τον Γουόρικ. Όταν έχεις το καλύτερο 4αρι της Ευρώπης δεν απαιτείται να έχεις έναν ισάξιο αντικαταστάτη, άλλα περιμένεις από το άλλο 4αρι σου να δίνει πολύτιμες ανάσες στον Πρίντεζη και να κάνει βασικά πράγματα στο παρκέ. Τα οποία ευτυχώς τα κάνει ο Χακίμ.

Υ.Γ.3 Ένα μπράβο και στον κόουτς Σφαιρόπουλο για την σημερινή εικόνα της ομάδας. Είναι πολύ πιεσμένος και εκείνος και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του μόνο κακό θα κάνει στην ομάδα. Δηλαδή πέρυσι όλοι τον εκθειάζαμε και στα ζόρικα φέτος πέφτουμε να τον φάμε και λέμε ότι η περσινή ομάδα ήταν του Μπαρτζώκα; Αυτόν που πέρυσι τον φάγαμε;

Υ.Γ.4 Μεγάλη υπόθεση ότι κερδίσαμε μια Ρεάλ η οποία είχε πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *