Home >> Sports >> ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΛΙΦ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΛΙΦ!

Ο Κλιφ Αλεξάντερ (25 χρονών, 2,06 μ.) δεν έχει δικαιολογήσει μέχρι τώρα τη φήμη την οποία απέκτησε στο Κάνσας Στέιτ και η σύλληψη του τον Μάιο του 2020 στο Σικάγο για κατοχή όπλου και ναρκωτικών ουσιών αναμένεται να χειροτερεύσει την κατάσταση για την επαγγελματική πορεία του. Ωστόσο, ο γράφων δεν επηρεάζεται από τα δεδομένα και με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων (σ.σ.16/11/1995) του δυναμικού σέντερ επιχειρεί να προβάλλει την θετική πλευρά του Κλιφ Αλεξάντερ.

Σε 28 ματς με το Κάνσας Στέιτ ο σέντερ από το Ιλλινόι εντυπωσίασε το ευρύ κοινό, αφού ερχόμενος από τον πάγκο μετέβαλλε τη ροή των αγώνων. Η στατιστική απεικόνιση ήταν εξαιρετική για τον χρόνο συμμετοχής του (7,1 π.μ.ο, 5,3 ρ.μ.ο, 1,3 τ.μ.ο με 57% στο δίποντο). Το 2015 δεν κατάφερε να επιλεγεί στο ντραφτ, αλλά υπέγραψε στην ομάδα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Βέβαια, η εμπειρία του στο Όρεγκον δεν αποδείχθηκε ευεργετική. Μετά από δέκα ματς στο NBA ξεκίνησε η διαδρομή του στην G – League  με Σάντα Κρουζ Γουόριορς, Έρι Μπέιχοκς, Λονγκ Άιλαντ Νετς και Ουισκόνσιν Χερντ ( 72 ματς, 15,9 π.μ.ο, 7,9 ρ.μ.ο).Το 2018 αγωνίστηκε σε 7 ματς με τη γαλλική Βιλλερμπάν (8 π.μ.ο, 4 ρ.μ.ο).

Η μεταγραφή του Κλιφ Αλεξάντερ στην Μπάμπεργκ φάνηκε να επαναφέρει την ομαλότητα στην καριέρα του. Με την ομάδα της Βαυαρίας βρέθηκε στην 4η θέση του BCL και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη σταθερότητα σε 58 ματς (8.5 π.μ.ο, 5,6 ρ.μ.ο). Ωστόσο, απέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον ισχυρών ομάδων με αποτέλεσμα να βρεθεί ξανά στη Γαλλία για χάρη της Λε Μαν. Η αγωνιστική περίοδος 2019 – 2020 εξελισσόταν με ικανοποιητικό τρόπο για τον Αμερικανό σέντερ και η κρίση του COVID – 19 είναι σαφές ότι έβλαψε τον παίκτη. Σε 22 ματς με την ομάδα της Βόρειας Γαλλίας είχε ήδη αποδείξει την κλάση του (9,9 π.μ.ο. 4,6 ρ.μ.ο με 61% στο δίποντο).

Με την πάσα ως μοναδική αδυναμία στο παιχνίδι του o Κλιφ Αλεξάντερ, free agent πια, καλείται να αποκτήσει την απαιτούμενη ψυχική και πνευματική υπόσταση με βάση την οποία θα αναδείξει το σπουδαίου ταλέντο του. Η κυριαρχία του στη ρακέτα θεμελιώνεται στη δύναμη του η οποία είναι καταλυτική σε επίθεση κα άμυνα. Η ικανότητα του στο επιθετικό ριμπάουντ είναι δεδομένη, ενώ είναι ακόμη καλύτερος, όταν αμύνεται στο low – post.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *