Home >> Sports >> Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν τη χαραυγή!

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν τη χαραυγή!

Καλησπέρα φίλοι μου. Καιρό είχαμε να τα πούμε από αυτήν εδώ την γωνιά. Πολλά συνέβησαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε και ήρθε η ώρα να κάνουμε και έναν μίνι απολογισμό για όσα συνέβησαν στον 1ο γύρο του ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκα οπού κακά τα ψέματα, δεν πήγε όπως τα περιμέναμε.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΚΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο “δυνατές” νίκες απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ, φτάνοντας στο 2-0 και γεμίζοντας με αισιοδοξία όλο τον κόσμο της ομάδας. Η συνέχεια όμως ήταν το ίδιο δυνατή δυστυχώς. Ο Ολυμπιακός έκανε δύο απρόσμενες ήττες από Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις και απο εκεί που πηγαίναμε “τραίνο” βρεθήκαμε και στο 2-3 μετά και την ήττα στην Μαδρίτη. Η ομάδα παρόλα αυτά έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο ματς με την Χίμκι και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά. Ο Ολυμπιακός τελείωσε τον 1ο γύρο με ρεκόρ 3-4 και την πρόκριση να θεωρείται από πολλούς αδύνατη έως και χαμένη. Αλλά ας κάνουμε υπομονή, είμαστε Ολυμπιακός και το σόου δεν τελειώνει μέχρι να βγει να τραγουδήσει η χοντρή. Έχετε πίστη σε αυτή την ομάδα καθώς ο 2ος γύρος είναι πιο εύκολος από τον 1ο και δυσκολότερος για ομάδες όπως η Χίμκι και η Ρεάλ. Βάλτε και στην εξίσωση τον Παπανικολάου και το 5αρι που περιμένουμε και καταλαβαίνετε γιατί πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

ΚΑΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΦΤΑΙΕΙ

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε όσο λίγες ομάδες μέσα στην Μόσχα χθες. Είχε από κοντά την ΤΣΣΚΑ σε όλο το 2ο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς οι διαιτητές δεν του επέτρεπαν να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς. Κατανοώ ότι ο Ολυμπιακός παίζει σκληρή άμυνα και πως είναι λογικό ο αντίπαλος να ξεπερνάει σε κάθε ματς τις 20 βολές, άλλα χθες είδαμε σφυρίγματα που προκαλούσαν. Σφύριζαν κάθε επαφή στην άμυνα του Ολυμπιακού και για να δώσουμε φάουλ στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ έπρεπε να ματώσει παίχτης μας. Χαρακτηριστικό ότι την γονατιά του Μίλος στο Μάντζαρη την έδειξαν “παίζεται». Εκεί κατάλαβα ότι και μέχρι αύριο να παίζαμε δεν θα μας άφηνα να κερδίσουμε. Όμως να σας πω τι φταίει πραγματικά για εμένα; Ότι ο Ολυμπιακός δεν πηρέ εάν 4αρι.Το μεγαλύτερο φετινό κενό του Ολυμπιακού εκεί είναι δυστυχώς. Ο Αγραβάνης δεν κάνει για αυτό το επίπεδο και ακόμα και εγώ που στήριζα αυτή την επιλογή το καλοκαίρι καταλαβαίνω το πόσο λάθος έκανα. Βέβαια, αν η ομάδα δεν ήταν άτυχη για ακόμα μια χρονιά και δεν έχανε με χιαστούς τον Πάτρικ Γιάνγκ θα μιλούσαμε από άλλη βάση πλέον.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ 5ΑΡΙ

Ο Κώστας επέστρεψε για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην ίσως δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων 6 ετών. Ένας Ολυμπιακός που βρίσκεται μπρος το φάσμα του αποκλεισμού από το τοπ 16 για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και ένας Παπανικολάου που αναζητεί μια μπασκετική αναγέννηση. Αν συμβεί ένα από τα δυο τότε θα έχουμε και τα δυο σαν αποτέλεσμα. Δηλαδή και πρόκριση και αναγέννηση για τον Κώστα. Αναγέννηση για τον Κώστα, πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εξαρτώνται όλα από τον Παπανικολάου, αλλά θα δώσει τεράστια ώθηση και ψυχολογία στην ομάδα. Επίσης το 5αρι που όλοι περιμένουμε είναι προ των πυλών και θα δώσει πολλές και μεγάλες λύσεις στον κόουτς. Κυρίως θα ξεκουράσει τον Πρίντεζη, που σαν να μην του έφτανε του Γιώργαρου να κρατάει όλο το 4 μόνος του από την αρχή της σεζόν, αλλά πλέον παίζει και 5.Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα γιατί το ματς στην Βαρκελώνη είναι το ματς της χρονιάς. Έχετε πίστη στην ομάδα και όλα θα πάνε καλά. Ακόμα όμως και να μην πάνε όπως τα περιμένουμε, ο Ολυμπιακός τελειώνει; Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ.

Υ.Γ.1.Τεράστιε Ντάνιελ Χάκετ!. Πραγματικό λιοντάρι και δείχνει σε κάθε αγώνα σαν να είναι ένας από εμάς. Μακάρι να έχει την υγειά του και να μείνει για χρόνια στην ομάδα.

Υ.Γ.2.Η “Λιμόζ” πάντως έχει καλύτερη επίθεση από αυτούς που την αποκαλούν ειρωνικά “Λιμόζ». Σε δυσκολότερο όμιλο μάλιστα. Όσα δεν φτάνει η αλεπού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *