Home >> Sports >> Το ”μαύρο διαμάντι” του Θρύλου διέλυσε τον Άρη σε 88 δεύτερα

Το ”μαύρο διαμάντι” του Θρύλου διέλυσε τον Άρη σε 88 δεύτερα

Όλυμπιακός-Άρης: 3-1
Για την δεύτερη αγωνιστική των play offs ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 κόντρα στον Άρη με επίδειξη δύναμης, διαλύοντας τον μέσα σε δέκα λεπτά.
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας που δεν επιτρέπεται κόσμος στο γήπεδο, έφτιαξαν πάνω στις εξέδρες ένα μεγάλο πανί που έδειχνε την φανέλα της ομάδας, ενώ εγκατέστησαν και μικροφωνικά συστήματα με φωνές των φιλάθλων για να δείχνει ότι είναι γεμάτο το γήπεδο.
Λίγο πριν την σέντρα και στο καθιερωμένο ζέσταμα των δύο ομάδων, ο Καφού των γηπεδούχων τα είπε σε φιλικό τόνο με τον Ρόουζ του Άρη, αφού πριν χρόνια ήταν και συμπαίκτες στην Λοριάν.
Ο ολυμπιακός δεν είχε στην διάθεση του τον Σεμέδο, αφού ο παίκτης ζήτησε ειδική άδεια από τον Μαρτίνς για να ταξιδέψει στην χώρα του και να παρευρεθεί στην κηδεία της νονάς του.
Έτσι την θέση του πήρε ο Σισέ στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι γηπεδούχοι για 20 λεπτά έδειχναν να είναι μπλοκαρισμένοι σε έναν αξιοπρεπή Άρη, που κάποιες φορές προσπαθούσε να φτιάξει καλές φάσεις και σουτ στην εστία του Σα.
Έπειτα από οδηγίες όμως του Μαρτίνς και συγκεκριμένα στο 27’ο Καμαρά πίεσε τον Δεληζήση, έδωσε στον Βαλμπουενά και εκείνος με την σειρά του μέσα στην περιοχή ξανά έδωσε στον κεντρικό του Ολυμπιακού για να ανοίξουν έτσι το σκορ.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και συγκεκριμένα 88 δευτερόλεπτα μετά ο Ελ Αραμπί πίεσε τον Σάσα και τον υποχρέωσε σε ένα ακόμα λάθος, με αποτέλεσμα να δώσει την σωστή στιγμή πάλι στον Καμαρά που βρέθηκε σε θέση φορ και εκείνος να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα προσωπικά του.
Δέκα λεπτά μετά, στο 38′ ο Καμαρά από σκόρερ έγινε δημιουργός, κάνοντας πολλά μέτρα από την αριστερή μεριά του γηπέδου και πασάροντας στον Μασούρα για να γράψει το 3-0.
Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων, Δεληζήσης, ο ποίος είχε βρεθεί στο έδαφος δύο ακόμα φορές νωρίτερα, έκανε νόημα ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο λόγω τραυματισμού και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Σόουζα.
Με αυτή την εικόνα και τα τρία γκολ υπέρ των Πειραιωτών τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, βρίσκοντας τον Άρη ζαλισμένο με όλα αυτά τα αρνητικά γεγονότα που προέκυψαν.
Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού να απειλούν την εστία του Κουέστα, με Ομάρ και Ελ Αραμπί αλλά δίχως να καταφέρνουν να διευρύνουν το σκορ.
Από κάποιο σημείο και μετά ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε, αφού και ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές, ξεκουράζοντας βασικούς ποδοσφαιριστές για την συνέχεια των play offs.
Κάπου εκεί και αφού πηγαίναμε για τα μέσα στου δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης προσπάθησε να γίνει περισσότερο απειλητικός, με τον Λάρσον συγκεκριμένα να πιάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά να καταλήγει στο δοκάρι.
Αυτό που δεν κατάφερε ο παίκτης των φιλοξενούμενων νωρίτερα, το κατάφερε ο πρώην παίκτης των ερυθρόλευκων, Ιντέγε, όπου μετά από γύρισμα του Μαντσίνι με προβολή στο 64′ έκανε το 3-1, χωρίς όμως να το πανηγυρίσει.
Στο 84′ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι που βρήκε η μπάλα σε παίκτη του Άρη και με τον Φορτούνη να προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό, εκτελώντας το, όμως ο Κουέστα έπεσε σωστά και απέκρουσε.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Καμαρά με δύο γκολ και μία ασίστ, ενώ κατώτερους των περιστάσεων θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν οι Δεληζήσης και Σάσα που έκαναν τα προσωπικά λάθη στην άμυνα και επέφεραν τα πρώτα δυο γκολ των Πειραιωτών, όμως σε άσχημη βραδιά ήταν όλοι οι παίκτες των φιλοξενούμενων.
Σε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα ο Μαρτίνς είπε σχετικά με το ντέρμπι ενάντια στον Παναθηναϊκό πως η ομάδα θέλει τη νίκη και τους 3 σημαντικούς βαθμούς, ενώ σε αυστηρό ύφος μίλησε για την εικόνα των παικτών, λέγοντας πως δεν θέλει ποτέ να ξανά δει την άσχημη εικόνα των πρώτων 20 λεπτών.
Παράλληλα έκανε και ένα παράπονο, μιλώντας για τον επαναληπτικό του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, λέγοντας πως έχουμε λιγότερες μέρες από τους αντιπάλους μας να ξεκουραστούμε και ότι δεν είναι δίκαιο αυτό το πρόγραμμα.
Ο σκόρερ και MVP του αγώνα, Καμαρά με ενθουσιασμό είπε ότι ο κόσμος τον ξέρει από την πορεία του στον Ολυμπιακό, ενώ ο προπονητής των θεσσαλονικιών, Ένιγκ έδωσε έμφαση στα δύο ατομικά λάθη της ομάδας του που επέφερε και τα δύο γρήγορα γκολ.
ΟΦΗ-ΑΕΚ: 0-2
Με εξαιρετικούς Λιβάγια και Μάνταλο ανέβηκε στην 2η θέση
Η Ένωση έπαιξε απλά και με ωραία μπάλα, βάζοντας ο Καρέρα τον κάθε παίκτη στην σωστή του θέση, κερδίζοντας τον ΟΦΗ στην Κρήτη για την δεύτερη αγωνιστική των play offs και για πρώτη φορά ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση, ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ κατά δύο βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στην διάθεση τους τον Χουλτ, ο οποίος ένιωσε ενόχληση στον δεξιό τετρακέφαλο τελευταία στιγμή και ξεκίνησε θεραπεία με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός.
Από την άλλη, η ομάδα είδε να επιστρέφει κανονικά ο Παουλίνιο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.
Ο αγώνας είχε από τα πρώτα κιόλας λεπτά γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες που προσπαθούσαν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, με την ΑΕΚ να εμφανίζεται κάπως πιο απειλητική από τους Κρητικούς.
Ο Μάνταλος έκανε πολύ καλό παιχνίδι, παίζοντας ελεύθερος πίσω από τον φορ που ήταν ο Ολιβέϊρα, μοιράζοντας σωστές πάσες τις περισσότερες φορές.
Φτάνοντας στο 42′ ο Λόπεζ με την μπάλα στα πόδια από την πλάγια γραμμή, έκανε μια πολύ καλή και ακριβής σέντρα για το κεφάλι του Λιβάγια, με τον τελευταίο να την στέλνει στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ΟΦΗ, βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση του αγώνα, αλλά το σουτ βολίδα του Φιγκεϊρέδο σταμάτησε στο δοκάρι της ΑΕΚ.
Το δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να έχει τον ίδιο καλό ρυθμό με το πρώτο, όμως ο διαιτητής μοίρασε πολλές κίτρινες κάρτες και ειδικά στην ομάδα των φιλοξενούμενων με τον Καρέρα να προχωράει και σε αλλαγές.
Στο 60′ ο Βέρντε παίρνει την θέση του Αλμπάνη και στο 65′ μετά από ασίστ του Λιβάγια και από πλάγια θέση με ένα υπέροχο σουτ, έγραψε το τελικό 2-0.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Λιβάγια με ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ ο πιο αδύναμος ήταν ο Σεμέδο του ΟΦΗ, που παρότι είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής των Κρητικών, δεν κατάφερε να απειλήσει τους αντιπάλους και με έναν εξαιρετικό Μπακάκη να τον ”απενεργοποιεί”.
Μετά το τέλος του αγώνα, το νέο απόκτημα της Ένωσης, Ενομπακάρε ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram φωτογραφίες που τον δείχνει να παρακολουθεί από την τηλεόραση του την αναμέτρηση, γράφοντας σε πανηγυρικό τόνο ”Ναι ΑΕΚ, πάμε, Μόνο ΑΕΚ”.
Σε δηλώσεις ο Καρέρα εξήγησε πως η συγκέντρωση έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ο Βέρντε τόνισε πως σήμερα ήταν μια ΑΕΚ όπως πριν την διακοπή, παράλληλα όμως στάθηκε και στο περιστατικό της προηγούμενης αγωνιστικής ανάμεσα στον ίδιο και τον Βράνιες, λέγοντας πως είναι φίλος μου.
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 0-0
”Χρυσός βαθμός” με φύλακα-άγγελο τον Διούδη
Σε ένα ακόμα ντέρμπι, για τα play offs του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πως είναι πολύ σκληρός για να χάσει και να τον ξεγράψουν οι αντίπαλοι παρά τα αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα που έχει η ομάδα, αλλά και από την κακή εικόνα που έδειξε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Και από την άλλη ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πολύ καλύτερος και ανώτερος από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, μη μπορώντας όμως παρά τις πάρα πολλές μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες να βρουν τελικά το γκολ.
Οι Θεσσαλονικείς δεν υπολόγιζαν τον Μίσιτς που όπως έγινε γνωστό, θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν για έναν τραυματισμό της τελευταίας στιγμής στην βουβωνική χώρα, ενώ δεν υπολογίζονται και οι Κρέσπο, Ζαμπά και Ντούγκλας.
Ακόμα η ομάδα του ΠΑΟΚ υποστήριξε και ευχήθηκε στον παίκτη ταχεία ανάρρωση, ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα είπε στους παίκτες του πριν τον αγώνα ”Καλή επιτυχία, θα τα πούμε την επόμενη βδομάδα”.
Ο Φερέϊρα βέβαια είδε τον Πέλκα να ξεπερνάει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν στον προσαγωγό και θα τον έχει στο βασικό σχήμα.
Ακόμα, παρουσίασε την βασική του 11αδα με 4 αλλαγές, βάζοντας τους Ίνγκασον, Γιαννούλη, Εσίτι και Πέλκα.
Ο Παναθηναϊκός δεν υπολόγιζε τους τραυματισμένους Πούγγουρα, Μπεκ και Περέα, ενώ ο Γιόχανσον μίλησε προσωπικά με τον προπονητή του, Γιώργο Δώνη και του έκανε γνωστό πως θα μείνει σε όλα τα παιχνίδια παρά τα συμβόλαια που λήγουν των παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου.
Επίσης, ο Νάγκι χτύπησε στην προθέρμανση πριν τον αγώνα που προοριζόταν για βασικός, με την θέση του να παίρνει ο Μπουζούκης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στην γάμπα και συγκεκριμένα στην έσω κεφαλή του γαστροκνήμιου, με αποτέλεσμα να τον κρατάει εκτός αυτός ο τραυματισμός για ένα μήνα, κάτι που τον στέλνει αυτομάτως πίσω στην Λέγκια Βαρσοβίας από όπου και τον είχε πάρει με την μορφή του δανεισμού, αφού έληξε.
Λίγα λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα που ξεκίνησε η αναμέτρηση, ο διαιτητής είπε στον προπονητή του ΠΑΟΚ να αλλάξει φανέλα γιατί φορούσε μαύρη και μπερδευόταν, με αποτέλεσμα να του φέρουν μια γκρι φανέλα να φορέσει και να λυθεί αυτό το διαδικαστικό πρόβλημα.
Στα αγωνιστικά στοιχεία του αγώνα, όπως είπαμε και με τις αλλαγές που έγιναν από τον Φερέϊρα, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πολύ καλύτερα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και έχαναν μεγάλες ευκαιρίες με τους Πέλκα και Άκπομ κυρίως και σε εξαιρετική μέρα τον Εσίτι, που έκανε ότι ήθελε στον χώρο του κέντρου μοιράζοντας πολλές σωστές μπαλιές στους συμπαίκτες του.
Βέβαια οι παίκτες του ΠΑΟΚ λογάριασαν από ότι φαίνεται χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο Διούδης είχε κατεβάσει ρολά και απέκρουε κυριολεκτικά τα πάντα, χαρακτηρίζοντας για πολλούς τον κακό δαίμονα για τους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν μια πολύ κακή εικόνα, δείχνοντας πως δεν είχε κατέβει κανείς από τους Πράσινους στο γήπεδο να παίξει, παρά μόνο ο εξαιρετικός και εκπληκτικός Διούδης που έκανε το ματς της καριέρας του.
Στο ημίχρονο ο Βιερίνια ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και την θέση του πήρε ο Μάτος, με τις πρώτες εκτιμήσεις όμως να δείχνουν πως έχει υποστεί υπερέκταση γονάτου, κάτι που δεν εμπνέει ανησυχία στο ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ.
Η μοναδική στιγμή που απείλησε ο Παναθηναϊκός ήταν στα τελευταία λεπτά του αγώνα και ενώ είχε μπει αλλαγή ο Αγιούμπ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, δίνοντας του φρεσκάδα και ταχύτητα, όταν από κοντά ο Κολοβός δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να κλέψει τους 3 βαθμούς.
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης υπήρξε ένταση και σύρραξη ακόμα και από τους πάγκους των δύο ομάδων, όταν σε μια φάση ο Γιαννούλης χτυπάει με τον αγκώνα τον Γιόχανσον και λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης κάνει τάκλιν στον Ανουάρ, με τους ποδοσφαιριστές των Πρασίνων να εκνευρίζονται και να χάνουν τον έλεγχο.
Ευτυχώς υπήρξαν και οι ψυχραιμότεροι που μπήκαν στην μέση για να τους χωρίσουν και να επαναφέρουν την ηρεμία.
Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Άϊτορ δημοσίευσε στο instagram μια φωτογραφία που έδειχνε πως έβλεπε και εκείνος τον αγώνα από την τηλεόραση.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Διούδης που έκανε συνολικά 10 σοβαρές επεμβάσεις, ενώ κατώτεροι των περιστάσεων ήταν ολόκληρη η ομάδα του Παναθηναϊκού που εξαφανίστηκαν σε αυτό το παιχνίδι.
Σε δηλώσεις του ο Δώνης τόνισε πως η ομάδα του μπήκε άσχημα και δεν έκαναν ένα ποιοτικό ματς, ενώ ο Φερέϊρα είπε πως οι ποδοσφαιριστές του, άξιζαν τη νίκη.
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος: 0-0
Οι τερματοφύλακες και τα δοκάρια έκριναν το ματς στην Τρίπολη
Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια αυτή της αγωνιστικής στα play out, Αστέρας και Πανιώνιος έπαιξαν με ψυχή και πάθος, κυνηγώντας τη νίκη αμφότεροι και προσφέροντας καταπληκτικό θέαμα που μόνο το γκολ έλειψε και αυτό εξαιτίας των τερματοφυλάκων των δύο ομάδων που ήταν πραγματικά σήμερα από άλλο πλανήτη.
Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολόγιζαν στον τραυματία Αραμπουλί.
Ο αγώνας από τα πρώτα κιόλας λεπτά είχε πολύ καλό ρυθμό και φάσεις, κάτι που μας προϊδέαζε κάπως για την εξέλιξη του.
Στο 8′ ο Λυμπεράκης του Πανιωνίου έπιασε ένα σουτ-βολίδα από τα 25 μέτρα, βλέποντας την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Στο 17′ ήταν η σειρά του Αστέρα που με τον Φερνάντες και μετά από σέντρα που δέχτηκε, έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κότνικ.
Οι απειλητικές φάσεις για τις δύο ομάδες συνέχιζαν με τους Παπαδόπουλο και Κότνικ στην πραγματικότητα να έχουν κατεβάσει ρολά.
Η ατυχία χτύπησε εκ νέου όμως την πόρτα των φιλοξενούμενων, καθώς στο 35′ ο μεσοεπιθετικός της ομάδας, Εμμανουηλίδης τραυματίστηκε με την θέση του αναγκαστικά να παίρνει ο Δούμτσιος.
Ο παίκτης έφυγε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια, καθώς δεν μπορούσε να πατήσει καθόλου το πόδι του, με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε πως πρόκειται για θλάση στο πρόσθιο μοιριαίο και πιθανών να μείνει εκτός για 15 μέρες.
Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν περίπου τα ίδια με τις φάσεις να γίνονται εκατέρωθεν όμως τον Αστέρα να πατάει καλύτερα και να ψάχνει για γκολ κυρίως με τον Μουνάφο, με τον Κότνικ να έχει διαφορετική άποψη.
Στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τουλάχιστον ο Πανιώνιος ήταν περισσότερο ικανοποιημένος με τον χρυσό βαθμό που πήρε για την συνέχεια και την σωτηρία του.
Καλύτεροι παίκτες της αναμέτρησης ήταν σαφώς οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων που έκαναν εκπληκτικές επεμβάσεις σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο αμυντικός του Αστέρα, ο Ματρικάρντι, ο οποίος ήταν σε κακή μέρα, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο χωρίς όμως να στοιχίσει στην ομάδα του.
Ατρόμητος-Λαμία: 1-1
Ευχαριστημένοι και οι δύο παρά τα παράπονα για την διαιτησία
Στο πρώτο του παιχνίδι για τα play out και δεύτερο πλέον για την Λαμία, οι Περιστεριώτες πήραν ισοπαλία, βρίσκοντας και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες με την αγωνιστική εικόνα της αναμέτρησης.
Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν χωρίς τους Μπάχανακ και Ασίγκμπα, ενώ εκτός ήταν και ο 33χρονος επιθετικός, Χρήστος Αραβίδης αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του με τον Παναιτωλικό την προηγούμενη αγωνιστική (τράβηγμα στον προσαγωγό).
Ακόμα, ξανά τραυματίστηκε ο Ισπανός χαφ Τιρόνε, με τον Μάτζιο να βλέπει τις επιλογές του να μειώνονται.
Πριν τον αγώνα και εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, οι φίλοι της ομάδας ανέβασαν ένα πανό στο γήπεδο, χωρίς όμως να είναι μέσα κόσμος που έλεγε ”Το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς, καταστρέφει τον αθλητισμό”.
Λίγο αργότερα και με τους διαιτητές να είναι με τους αρχηγούς των δύο ομάδων, Κυβρακίδης και Βάντερσον αντάλλαξαν χειραψία και όχι με τους αγκώνες που είναι και το επιτρεπτό.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο ήταν και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Φαντ’ Σιπ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις ομάδες να μην προσφέρουν κάποιο θέαμα, αλλά να παίζουν περισσότερο τακτική.
Στο 43′ και σε στημένη φάση στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Σάσσι γύρισε επιτυχώς στο σημείο του πέναλτι που ήταν ο Αντέτζο, με τον θηριώδη αμυντικό των φιλοξενούμενων να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν για πολύ, καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα αμφιλεγόμενο φάουλ για πολλούς, λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή και σε πλάγια θέση, με τον Γκάλο να παίρνει την ευθύνη να το εκτελέσει και να την στέλνει στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι παίκτες του Ατρόμητου που έχαναν κάποιες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη να είναι αυτή του αμυντικού της ομάδας του Γούτα, ο οποίος σε μια σέντρα έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.
Καλύτεροι παίκτες της αναμέτρησης ήταν ο Αντέτζο που έβαλε το γκολ, αλλά και ο Βύντρα, με τους δυο αμυντικούς να κρατάνε την ισοπαλία για την ομάδα τους.
Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Αφρικανός εξτρέμ Ενσικουλού που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να καταφέρει να βοηθήσει σε κάποιο σημείο του αγώνα την ομάδα του, αλλά και να βελτιώσει την εικόνα.
Σε δηλώσεις του ο Παντελίδης ξεκαθάρισε πως αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει, αυτός ήταν ο Ατρόμητος, ενώ ο Μάτζιος εξέφρασε τα παράπονα του προς την διαιτησία για το φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ισοφαρίζοντας τον αγώνα, λέγοντας πως η απόφαση για αυτή την φάση ήταν λάθος.
Βόλος-Ξάνθη: 1-0
”Πιτσιρικάς” του ΠΑΟΚ πλήγωσε την συνιδιοκτήτρια
Σημάδια βελτίωσης έδειξε η ομάδα του Βόλου σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Πανιώνιο, επικρατώντας δίκαια της Ξάνθης στα play out, βυθίζοντας την περισσότερο στην βαθμολογία.
Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν εκ νέου με απουσίες όπως τους Γέντρισεκ, Δημόπουλο και Μουνίθ.
Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά μπορούσαν να απειλήσουν κυρίως με στατικές φάσεις, όπως την κεφαλιά του Λισγάρα στο 15′ μετά από κόρνερ και διώξιμο του Γκουαροτσένα πάνω στην γραμμή.
Ο προπονητής της Ξάνθης, Καραγεωργίου είδε στο 30′ να φεύγει υποβασταζόμενος από άνθρωπο της ομάδας, ο Εντουάρντο καθώς δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του, με την θέση του αναγκαστικά να παίρνει ο Μπαριέντος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έχει υποστεί κάταγμα στον αστράγαλο.
Περνώντας τα λεπτά και σα να μην έφταναν οι ατυχίες για την Ξάνθη, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45+2′ ο Μάντζης κάνει φοβερή προσπάθεια, ανοίγοντας χώρο και την κατάλληλη στιγμή βρίσκει τον Τσαούση που με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκόρερ είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε κάτι αξιόλογο, παρά μόνο τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή , αλλά να βγάζουν νευρικότητα στο παιχνίδι τους, κάτι που δεν τους άφηνε να απειλήσουν, ενώ στα τελευταία λεπτά ο διαιτητής μοίρασε αρκετές κίτρινες κάρτες κυρίως στην ομάδα της Ξάνθης.
Καλύτεροι παίκτες του αγώνα ήταν οι Γκουαροτσένα και Μάντζης του Βόλου, ενώ ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν ο Ντε Αμορίμ της Ξάνθης, ο οποίος έπαιζε στα άκρα για 70 λεπτά χωρίς να καταφέρει να φτιάξει παιχνίδι και να δημιουργήσει ρήγματα από την πλευρά του, στην αντίπαλη άμυνα.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο βοηθός προπονητή των φιλοξενούμενων, Κόλτσης κατέστησε σαφές με τις δηλώσεις του, πως ήταν δύσκολο η ομάδα να βρει ρυθμό.
Παναιτωλικός-ΑΕΛ: 3-0
Μουνιέ και Ντάουντα υπογράφουν την παραμονή
Στο κλείσιμο της δεύτερης αγωνιστικής των play out οι Αγρινιώτες πήραν και ανάσα για την συνέχεια εναντίον της ΑΕΛ με τον Μουνιέ να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και να υπογράφει προσωπικά τη νίκη της ομάδα του.
Ο Παναιτωλικός δεν υπολόγιζε τους Σιστέντ, Κνετ και Ταχάρ, ενώ για πρώτη φορά βρέθηκε στην αποστολή ο 17χρονος Αποστόλης Κωνσταντόπουλος που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα πριν λίγες μέρες.
Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν μέτριο καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν απείλησαν ουσιαστικά, ψάχνοντας τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό με τους γηπεδούχους να μαθαίνουν παράλληλα τον χρυσό βαθμό που έπαιρνε ο Πανιώνιος στην Τρίπολη και πασχίζοντας να βάλουν οπωσδήποτε γκολ.
Στο 53′ ο Μουνιέ έκλεψε στην άμυνα τον αντιπάλων και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ, γεμίζοντας αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας.
Στο 61′ έγινε δημιουργός, δίνοντας πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ντάουντα, με τον επιθετικό του Παναιτωλικού να πλασάρει στην γωνία και να βάζει μπροστά την ομάδα του με δύο τέρματα.
Ο σκόρερ πανηγύρισε το γκολ του, γονατίζοντας προς την μνήμα του Φλόϊντ.
Στο 77′ φτάνουμε στο σημείο που μπήκε το ένα από τα ωραιότερα γκολ της αγωνιστικής, όταν ο Ρόσα είδε τον Μουνιέ να ανοίγεται στα πλάγια, του πέρασε την μπάλα την σωστή στιγμή και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό ψηλό σουτ, κρεμώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έγραψε το τελικό 3-0.
Στο τέλος του αγώνα, η διοίκηση της ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας και του Σκουλά, λέγοντας ”Αρχίσαμε τα Σκουλάδικα. Κίτρινη κάρτα στην φάση που δεν υπάρχει καν φάουλ και είναι με τον ώμο”.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Μουνιέ με δύο γκολ και μία ασίστ, ενώ κατώτερος των προσδοκιών ήταν ο Αργεντινός Μπούστος που πήρε την ευκαιρία του, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε, αφού δεν κατάφερε να παίξει κάθετα στην αναμέτρηση και να βοηθήσει στο δημιουργικό σκέλος τους φιλοξενούμενους.
Σε δηλώσεις του ο προπονητής της ΑΕΛ, Γρηγορίου είπε σε αυστηρό τόνο πως η ομάδα του έκανε δώρο τα δύο γκολ και πως δεν αρμόζει στους παίκτες να είναι αδιάφοροι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *