Home >> Sports >> Το αδιέξοδο της αποτυχίας

Το αδιέξοδο της αποτυχίας

Η νέα αγωνιστική περίοδος για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα κατά κύριο λόγο και στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε δευτερεύοντα ως το Μάιο τουλάχιστον, είναι τα μεγάλα στοιχήματα για τον Τσάβι Πασκουάλ. Η ομάδα των βορείων προαστίων, με τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες για πρόκριση στο f4, φέτος, με μια μικρή εκκρεμότητα, έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της. Απομένει ο παίχτης για τη θέση “4”, η απόκτηση του Γιώργου Παπαγιάννη και πιθανώς η επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι.

Η περιφερειακή γραμμή των πράσινων αποτελείται από τους Καλάθη, Παππά, Ντένμον, Λεκαβίτσιους, Καλαϊτζάκη και Λάνγκφορντ. Ο Νικ Καλάθης, είναι ο παίχτης γύρω από τον οποίο θα χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός. Ταχύτητα πάσας, δυνατά πατήματα για λέι απ δεξιά και αριστερά, πλάγια όραση και ανάγνωση των κινήσεων στη βασική γραμμή για τα κοψίματα όπως επίσης και άψογη συνεργασία μεταξύ εκείνου και των ψηλών είναι κάποια από τα γνωρίσματά του. Ο Λεκαβίτσιους είναι το ικανοποιητικό συμπλήρωμα του Καλάθη, με καλές επιλογές όταν η μπάλα είναι στο αριστερό του χέρι. Ο Νίκος Παππάς θα κληθεί να είναι ο μπασκετμπολίστας που θα πάρει τις προσωπικές ενέργειες και να ενεργοποιήσει το αμυντικό ένστικτο της περιφερειακής γραμμής. Ο Ντένμον είναι ο παίχτης του προπονητή. Συνεπής στο ρόλο του, οικονομικός στις προσπάθειες που παίρνει και κυρίως δημιουργεί τα σουτ που του δίνονται βάσει πλάνου. Τελευταίο αφήσαμε το Λάνγκφορντ. Αθλητής με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, με εκτελεστική δεινότητα υψηλής κλάσης από τα 5 μέτρα, το περιβόητο μεσαίο σουτ. Ζήτημα προς λύση είναι ο αριθμός των κατοχών που θα κληθεί να διαχειριστεί και ο ρόλος που θα του δοθεί από τον προπονητή του. Ο Αμερικανός ανήκει στην κατηγορία εκείνη όπου συχνά επειδή το παιγνίδι του βασίζεται στην ατομική προσπάθεια, το σύνολο των υπόλοιπων 9 παιχτών μένει απολύτως στατικό. Άρα, ούτε η άμυνα κινείται ούτε ενεργοποιούνται οι συμπαίχτες του.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με το Θανάση Αντετοκουνμπο και μάλλον το Ματ Λοτζέσκι θα καλύψουν τη θέση “3”. Καλό τρανζίσιον, άμυνα στις αλλαγές, επιπλέον μέγεθος στη ρακέτα και με τον Αμερικανό, τρίποντο στην αδύναμη πλευρά και επιθέσεις στο κλόουζ άουτ θα έχει ο Παναθηναϊκός. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι τα ημίψηλα σχήματα θα προτιμηθούν και φέτος από τον Καταλανό προπονητή. Ερωτηματικό αποτελεί η συνέπεια των δύο Ελλήνων στο επιθετικό κομμάτι, όπως επίσης και όταν θα πρέπει να επιτεθούν με ντρίμπλα προς το καλάθι χωρίς να είναι στο ανοιχτό γήπεδο.

Το τεσσάρι θα κρίνει τα δεδομένα για το πού θα κινηθεί η δυναμική της νέας χρονιάς. Το σημειώνουμε αυτό καθώς ο νέος Παναθηναϊκός με τα δύο συνεχή πρωταθλήματα στοχεύει στην επιστροφή στην ελίτ της Ευρωλίγκας ή μήπως του Τσάμπιονς Λιγκ;

Έως σήμερα, με το Γκιστ να έχει βαρύνει επικίνδυνα, ο Μήτογλου είναι ο μοναδικός στη συγκεκριμένη θέση. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα χαρακτηριστικά του παίχτη τον οποίο θα επιλέξουν οι πράσινοι είναι κομβικής σημασίας για τη φυσιογνωμία της ομάδας. Φημολογείται πως ο Οκάρο Γουάιτ, στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα απασχολήσει την ομάδα του Μάνου Παπαδόπουλου. Για το “5” ο Λασμέ γύρισε με τα αντιοξειδωτικά στην τσέπη του. Επίσης, ο Βουγιούκας έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και ανανέωσε το συμβόλαιό του. Ο Παπαγιάννης εφόσον επιστρέψει ενεργοποιώντας τον ειδικό όρο στο συμβόλαιό του, ενδέχεται να παραχωρηθεί δανεικός ώστε να έχει τουλάχιστον μία χρονιά με αγώνες σε τακτά και προγραμματισμένα διαστήματα. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει πράγματα πάνω από το καλάθι, τέσσερις “τανάλιες” να εγκλωβίζουν οποιονδήποτε πλησιάζει και φάσεις στο λόου ποστ με τεχνική και δημιουργία από το Βουγιούκα, όπως και τα προβλήματα που συνακόλουθα έχει η παρουσία του στην άμυνα στο πικ εν ρολ. Τα υπόλοιπα όσον αφορά τη δομή, τα σχήματα και τις τακτικές επιλογές, θα τα εξετάσουμε από τον Οκτώβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *