Home >> Sports >> Τελικοί – Volley League: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 10 χρόνια μετά

Τελικοί – Volley League: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 10 χρόνια μετά

Ιστορικής σημασίας είναι οι φετινοί τελικοί της Volley League που ξεκινούν την Πέμπτη (9/7) και αυτό διότι έχουν…άρωμα αιωνίων για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια! Ωραίες ήταν οι κόντρες Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια που έβγαζαν πρωταθλητή είτε τους Ερυθρόλευκους είτε τους Ασπρόμαυρους, αλλά όπως και να το κάνουμε τελικοί πρωταθλήματος αναμέσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχουν μεγαλύτερη λάμψη.

Οι φετινοί τελικοί θα μείνουν στην ιστορία και για έναν ακόμα λόγο επειδή θα διεξαχθούν σε άδειες εξέδρες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Επομένως, το πλεονέκτημα έδρας που στην προκειμένη περίπτωση το έχει ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει κανέναν απολύτως ρόλο. Στους φετινούς τελικούς της Volley League καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η σωματική και πνευματική ετοιμότητα των αθλητών, καθώς και η παρεμβατικότητα του πάγκου τουτέστιν των δύο προπονητών.

Ο Ολυμπιακός πάντως έχει ξαναπαίξει σε τελικό πρωταθλήματος δίχως να έχει την υποστήριξη των φιλάθλων του στο Ρέντη. Ήταν τη σεζόν 2010/11 όταν οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν τον Ηρακλή στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος. Σε εκείνο το ματς ήταν τιμωρημένοι, αλλά πήραν τη νίκη με 3-0 και συνάμα το πρωτάθλημα με προπονητή τον Γιάννη Καλμαζίδη και κορυφαίο τον Κουβανό διαγώνιο Ρολάλντο Ντεσπέιν, που δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε πρωτάθλημα και με τον Ηρακλή.

Ο φετινός πρωταθλητής θα κριθεί στις 2 νίκες. Ο πρώτος τελικός διεξάγεται την Πέμπτη (9/7) στο Ρέντη στις 19:00 και ο δεύτερος τελικός την Κυριακή (12/7) στο Κλειστό του Αγίου Θωμά στις 18:30. Εφόσον χρειαστεί τρίτος τελικός αυτός θα γίνει την Τετάρτη 15/7 στο Ρέντη στις 19:00.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που είχαν στους ημιτελικούς απέναντι σε Φοίνικα Σύρου και ΠΑΟΚ αντίστοιχα και έστω κι αν χρειάστηκαν 3 ματς για να πάρουν την πρόκριση, πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς και ετοιμάζονται πλέον να τα δώσουν όλα για την κούπα.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει το τρίτο σερί πρωτάθλημα και συνολικά το 30ο της ιστορίας του, ενώ ο Παναθηναϊκός το 19ο της ιστορίας του. Για το Τριφύλλι η παρουσία του στους φετινούς τελικούς έχει τεράστια σημασία, αφού είναι η πρώτη μετά το 2010. Το τελευταίο του πρωτάθλημα το πήρε το 2004 με προπονητή τον Στέλιο Καζάζη.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός λοιπόν αναμετρούνται ξανά σε τελικούς της Volley League μετά τη σεζόν 2009/10! Εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες επί του Παναθηναϊκού με προπονητή τον Γιάννη Καλμαζίδη, ο οποίος στις 8 Φεβρουαρίου του 2010 είχε αντικαταστήσει τον σπουδαίο Σουηδό Άντερς Κρίστιανσον. Το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού για το 2010 έφερε φυσικά τη σφραγίδα του Ιβάν Μίλκοβιτς. Ο Σέρβος σούπερ σταρ διαγώνιος, ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο άθλημα, είχε πάρει τον τελευταίο πόντο του ματς και ακολούθως ανέβηκε στην εξέδρα για να πανηγυρίσει μαζί με τον άνθρωπο που τον έφερε στην Ελλάδα τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Λίγες ημέρες αργότερα έφυγε από τον Ολυμπιακό για τη Φενέρμπαχτσε.

Η σεζόν 2009/10 ήταν η τελευταία «χρυσή» χρονιά τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Παναθηναϊκό με δεδομένο πως είχαν στο ρόστερ τους παικταράδες. Τα επόμενα χρόνια αμφότεροι όπως και όλες οι ομάδες λόγω της κρίσης μπήκαν σε λιτότητα. Ο μεν Ολυμπιακός είχε στο ρόστερ του Μίλκοβιτς, Τζούριτς, Τίσερ ο δε Παναθηναϊκός Χριστοφιδέλη, Αγκάμεζ, Σαμικά, Ζαγκούμνι.

Υπάρχουν όμως δύο παίκτες από τα φετινά ρόστερ των δύο αιωνίων που συμμετείχαν στους τελικούς του 2010. Αυτοί είναι ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Σωτήρης Πανταλέων. Ο Ανδρεάδης πήρε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό το 2010 ερχόμενος μάλιστα το προηγούμενο καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό. Ο Σωτήρης Πανταλέων αποτελεί τη σημαία του Παναθηναϊκού εδώ και πολλά χρόνια και ο μόνος από το υπάρχουν ρόστερ που έχει ζήσει και τις «χρυσές» εποχές του Τριφυλλιού. Ήταν παρών στο τελευταίο πρωτάθλημα το 2004.

Οι φετινοί τελικοί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν θα είναι όπως το 2010 για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, σίγουρα όμως θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον όπως κάθε παιχνίδι άλλωστε ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες σε οποιοδήποτε άθλημα.

Η μεγάλη στιγμή λοιπόν έφτασε. Ο θρόνος του πρωταθλητή χωράει μόνο έναν από τους δύο αιώνιους. Ποιον από τους δύο χωράει θα το ξέρουμε είτε αργά το βράδυ της Κυριακής είτε την μεθεπόμενη Τετάρτη.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από τις μάχες Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού τη σεζόν 2009/10 με πρωταγωνιστές τους Μίλκοβιτς (Ολυμπιακός), Σαμικά, Σμαραγδή (Παναθηναϊκός).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *