Home >> Sports >> Ο νέος Βούισιτς, στον Πειραιά

Ο νέος Βούισιτς, στον Πειραιά

H αθηναϊκή ριβιέρα ανέκαθεν έκρυβε εκπλήξεις για τους ρέκτες των σπάνιων στιγμών. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την πληθωρική του παρουσία απέδειξε πως βρήκε το συνδυασμό από το ντουλαπάκι των γνώσεων που κλείδωσε κάποτε στο Φάληρο, ο άλλοτε υπό ενιαία κρατική οντότητα, Νίκολα Βούισιτς. Ολυμπιακός και Χίμκι για την τέταρτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Τελικό αποτέλεσμα 92-75. Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης με 17 και 15 αντίστοιχα ηγήθηκαν στο σκορ από την ομάδα του Σφαιρόπουλου και οι Σβέντ 23 πόντους και Ρόμπινσον με 19 ξεχώρισαν από τους Μοσχοβίτες.

Στεκόμαστε σε τρεις στιγμές. Με το σκορ στο 27-30 ο Βαγγέλης Μάντζαρης αλλάζει το ρυθμό της ομάδας διεμβολίζοντας κάθετα την αντίπαλη άμυνα, προκαλώντας ανισορροπία στην άμυνα. Ο Σβέντ με 13 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε τους πρώτους του πόντους στα 30” πριν τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου με βολές. Παράσημο για την ερυθρόλευκη άμυνα. Σημείο τρίτο. Το προπονητικό επιτελείο των γηπεδούχων εντόπισε, στόχευσε και πέτυχε να ανακόψει τις πρωτεύουσες και δευτερεύουσες επιθέσεις των φιλοξενούμενων στα πρώτα 8” της εφόρμησης των τελευταίων. Σήμα κατατεθέν τους, χαλώντας τα ποσοστά τους, δεδομένου ότι στους πρώτους τρεις εντός έδρας αγώνες είχαν μέσο όρο 82 πόντους.

Αναλυτικότερα, ο Ολυμπιακός, διότι για εκείνον έχουμε επαρκέστερο δείγμα αγώνων, μπήκε με προσήλωση από την έναρξη του αγώνα. Η μπάλα ακούμπαγε στο Σέρβο ψηλό, ο οποίος είτε κλείδωνε στα δύο μέτρα μέσα στη ρακέτα τον αντίπαλό του κι έτσι, συνήθως, πετύχαινε εύκολους πόντους είτε υποδεχόταν τη μπάλα στη γραμμή των βολών, αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο τις γωνίες πάσας της ομάδας, τραβώντας τον αντίπαλο ψηλό μακριά από το καλάθι, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι χώροι για τους υπόλοιπους.

Στην άμυνα οι Πειραιώτες είχαν πάντοτε τρεις παίχτες μπροστά από τη μπάλα, πλαγίως και κάθετα προς το καλάθι. Με αυτό τον τρόπο καθίστατο δύσκολο να διεισδύσει με ευκολία κάποιος παίχτης της Χίμκι. Απόρροια αυτής της προσέγγισης είναι το γεγονός ότι τις επιθέσεις της ομάδας του Μπαρτζώκα μονοπώλησαν οι Σβέντ και Ρόμπινσον, πέτυχαν μεν την πλειοψηφία των πόντων αλλά η υπόλοιπη ομάδα έμεινε αποκομμένη. Στραπατσαρισμένη δημιουργία, κακές αποστάσεις, πολλές ντρίμπλες-προαιώνιος σύμμαχος της άμυνας- διακόσμησαν το σκηνικό το βράδυ της Πέμπτης πλησίον της θάλασσας του Φαλήρου.

Εκτός του Μιλουτίνοφ, κρίνουμε αδόκιμο σε αυτό το σημείο της αγωνιστικής περιόδου να κρίνουμε αναλυτικότερα τους υπόλοιπους παίχτες. Πρωτίστως, λόγω του ότι είναι πανθομολογούμενο τι μπορεί να προσφέρει η παλιά φρουρά των ερυθρόλευκων κι επειδή οι νεοφερμένοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι βρίσκονται σε περίοδο προσαρμογής και αναζήτησης ρόλων, οι οποίοι θα αλλάξουν τις προσεχείς ημέρες με την επιστροφή του καθοδηγητή-ηγέτη Βασίλη Σπανούλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *