Home >> Sports >> Ο Γιώργος Δώνης κάνει τον Παναθηναϊκό ξανά μεγάλο

Ο Γιώργος Δώνης κάνει τον Παναθηναϊκό ξανά μεγάλο

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός επανέρχεται στην κανονικότητα, γίνεται ξανά μεγάλος και αυτό το οφείλει στον εξαιρετικό προπονητή που διαθέτει, τον Γιώργο Δώνη.

Τον Γιώργο Δώνη προσωπικά τον εκτιμώ πάρα πολύ. Τον θεωρώ τον καλύτερο Έλληνα προπονητή. Είναι άλλωστε ο μοναδικός Έλληνας προπονητής που εργάστηκε στο εξωτερικό στη Σαουδική Αραβία (Αλ Χιλάλ) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Αλ Σαριάχ). Με επιτυχίες σε όποια ομάδα κι αν εργάστηκε με εξαίρεση βέβαια τη θητεία του στους δύο Δικεφάλους (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) από τους οποίους εκδιώχθηκε κακήν κακώς. Από εκεί όμως έφυγε όχι γιατί απέτυχε. Έφυγε για άλλους λόγους. Πριν από την θητεία του στον ΠΑΟΚ (ανέλαβε τον Μάιο του 2012) είχε μεσολαβήσει μία απίστευτη επιτυχημένη τριετής παρουσία στον πάγκο του Ατρομήτου οδηγώντας τους Περιστεριώτες σε δύο διαδοχικούς τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος (2011, 2012). Και φυσικά κανείς δεν ξεχνά το Κύπελλο Ελλάδος που κατέκτησε με τη Λάρισα το 2007 στον Βόλο κόντρα στην τωρινή του ομάδα τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Δώνης το καλοκαίρι του 2018 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Ποιο ήταν αυτό; Να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Το “Τρένο” είναι γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της καρδιάς του. Φόρεσε τη φανέλα του Τριφυλλιού ως παίκτης και κάποια στιγμή ήθελε να φορέσει και την προπονητική του φόρμα. Και τα κατάφερε.

Είναι γεγονός ότι δεν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό στα καλύτερά του. Για την ακρίβεια τον ανέλαβε στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του. Σε περίοδο αγωνιστικού μνημονίου και με ένα -6 στις πλάτες του. Αρκετοί μάλιστα θεωρούσαν το Τριφύλλι φαβορί για υποβιβασμό. Πολύ γρήγορα όμως η ομάδα του Γιώργου Δώνη ανέτρεψε τα δεδομένα, “έσβησε” την τιμωρία με το καλημέρα και σιγά σιγά άρχισε να επανέρχεται στην κανονικότητα.

Η περσινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό μπορεί να ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιον τίτλο, οι βάσεις όμως είχαν μπει. Το πλάνο του Γιώργου Δώνη για τον δικό του Παναθηναϊκό άρχισε σιγά σιγά να λειτουργεί και φέτος συνεχίζεται με εξαιρετικά είναι αλήθεια αποτελέσματα.

Η φετινή παρουσία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Super League 1 είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Το Τριφύλλι είναι τέταρτο στη βαθμολογία έχοντας “κλειδώσει” την παρουσία του στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Ο στόχος της επιστροφής στην Ευρώπη βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

Το πιο σημαντικό όμως για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η παρουσία του στα πλέι-οφ. Είναι ότι έχει επανέλθει στην κανονικότητα. Έχει επανέλθει σε πορεία πρωταθλητισμού όπως αρμόζει στην μεγάλη ιστορία του. Είναι πλέον ξανά μεγάλος. Και αυτός που τον έκανε ξανά μεγάλο είναι ο προπονητής του ο Γιώργος Δώνης.

Στον Δώνη οφείλεται αυτό που παίζει εδώ και πολύ καιρό ο Παναθηναϊκός, ήτοι κανονικό ποδόσφαιρο. Που έχει ξεκάθαρη ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο, που βγάζει ένταση, που βγάζει πάθος, που παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση, που αποπνέει υγεία.

Ένας Παναθηναϊκός που είναι δουλεμένος και στην παραμικρή του λεπτομέρεια από τον προπονητή του. Και όταν μία ομάδα και ένας προπονητής δουλεύουν, αργά ή γρήγορα έρχεται η δικαίωση.

Ενδεχομένως και η φετινή χρονιά να ολοκληρωθεί δίχως κάποιον τίτλο για τον Παναθηναϊκό, οι βάσεις όμως έχουν μπει. Η επιστροφή εκεί που προστάζει η ιστορία της ομάδας προχωρά με σταθερά βήματα και θεωρείται σίγουρο πλέον ότι ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει ξανά τίτλους.

Το θέμα ήταν να γίνει ξανά Παναθηναϊκός. Σύντομα θα γίνει Panathinaikos και στην Ευρώπη. Ξανά μεγάλος όπως τον ονειρεύονται οι οπαδοί του και ο Γιώργος Δώνης. Γιατί και ο Δώνης ένας από τους (φανατικούς) οπαδούς του είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *