Home >> Sports >> Ολυμπιακός και Κώστας Σλούκας: Επανασύνδεση ή τώρα ή ποτέ

Ολυμπιακός και Κώστας Σλούκας: Επανασύνδεση ή τώρα ή ποτέ

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Κώστα Σλούκα, ο Κώστας Σλούκας θέλει τον Ολυμπιακό. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η επανασύνδεση των δύο πλευρών βρίσκεται προ των πυλών. Ισχύει ή όχι; Ένα όμως είναι σίγουρο: πως αν ο Κώστας Σλούκας δεν επιστρέψει και αυτό το καλοκαίρι στο μεγάλο λιμάνι δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Το ξέρουν πλέον μέχρι και οι πέτρες πως ο Κώστας Σλούκας είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού. Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων, Γιώργος Μπαρτζώκας επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του διεθνή γκαρντ και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία του προπονητή τους. Μέχρι στιγμής όμως αυτή η επιθυμία παραμένει επιθυμία, αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία με τον παίκτη για την επιστροφή του. Επαφές έχουν γίνει, γίνονται και θα γίνουν μέχρι να διαπιστωθεί αν πράγματι μπορεί να υπάρξει ένας…δεύτερος γάμος μεταξύ Ολυμπιακού και Σλούκα.

Άκαρπο το πρώτο ραντεβού με τον εκπρόσωπο του Σλούκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όπως αναφέραμε και παραπάνω επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Κώστα Σλούκα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τρέφει πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον παίκτη, ενώ το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του γκαρντ της Φενέρμπαχτσε (για τον Μπαρτζώκα). Άλλωστε, οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν άψογα στους Ερυθρόλευκους για δύο χρόνια (2012-14) με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση της EuroLeague στο Λονδίνο το 2013. Ο Μπαρτζώκας θέλει να «χτίσει» τον Ολυμπιακό γύρω από τον Σλούκα και η πιθανή άφιξή του στο λιμάνι θα λύσει τα χέρια του κόουτς των Πειραιωτών.

Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού θέλουν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του προπονητή τους και γι’ αυτό τον λόγο πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο του παίκτη εκδηλώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον τους για τον Κώστα Σλούκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε καλό κλίμα, η επιθυμία για συνεργασία και από τις δύο πλευρές είναι έκδηλη, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία.

Σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ την επιστροφή του ο Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι απασχολεί τον Ολυμπιακό. Και πέρυσι οι δύο πλευρές είχαν επαφές, η υπόθεση όμως δεν προχώρησε, αφού ο Έλληνας γκαρντ ήταν διστακτικός και δεν έβλεπε τόσο «ζεστά» την επιστροφή του για διάφορους λόγους. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά με τον Κώστα Σλούκα να σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα και στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του Ολυμπιακού ώστε να αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη

Ο Ολυμπιακός κάνει τα πάντα για να αποκτήσει τον Κώστα Σλούκα, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει το «ναι» του παίκτη. Ο Κώστας Σλούκας αμείβεται με 2 εκατομμύρια ευρώ στην Φενέρμπαχτσε, έχοντας συμβόλαιο με την τούρκικη ομάδα έως το καλοκαίρι του 2022. Τα οικονομικά όμως προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Καναρίνια, είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν τον Σλούκα και όχι μόνο στην έξοδο. Ο Ολυμπιακός ασφαλώς μετά και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο συμβόλαιο στον παίκτη, έχει όμως τη διάθεση να του προσφέρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Το ισχυρό όμως διαπραγματευτικό χαρτί των Ερυθρολεύκων προκειμένου να αποσπάσουν την υπογραφή του Σλούκα δεν είναι τα χρήματα, αλλά ο ρόλος που του προσφέρουν. Ο Κώστας Σλούκας γνωρίζει πως αν πει το «ναι» στην πρόταση του Ολυμπιακού θα είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο μεγάλος θρύλος των Ερυθρολεύκων, Βασίλης Σπανούλης διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του και σιγά-σιγά ετοιμάζεται να παραδώσει την σκυτάλη στο διάδοχό του. Οι διοικούντες την ΚΑΕ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχουν βρει το διάδοχο του Βασίλη Σπανούλη στο πρόσωπο του Κώστα Σλούκα, τον άνθρωπο που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νέα εποχή, στις νέες μεγάλες επιτυχίες. Ο Σλούκας ερχόμενος ξανά στο λιμάνι μετά από 5 χρόνια ξέρει πως θα είναι ο σταρ της ομάδας, το πρώτο βιολί που θα κληθεί όταν «καίει» η μπάλα να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Και αυτό το ισχυρό δέλεαρ που του προσφέρει ο Ολυμπιακός ενδέχεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική του απόφαση.

Το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε

Όπως αναφέραμε και παραπάνω οι πρώτες επαφές της διοίκησης του Ολυμπιακού με την πλευρά του Κώστα Σλούκα έχουν ήδη γίνει, τίποτα όμως δεν μπορεί να προχωρήσει αν πρώτα ο παίκτης δεν μείνει ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε. Η τούρκικη ομάδα έχει τεράστια χρέη περίπου στα 400 εκατομμύρια ευρώ και τη νέα σεζόν αναμένεται να προβεί σε μεγάλη μείωση του μπάτζετ της που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50%. Αν αυτό συμβεί, τότε πολλοί από τους αστέρες της με πρώτο και καλύτερο τον προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θα αποχωρήσουν και θα αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Το τοπίο όμως ακόμη παραμένει θολό στο στρατόπεδο της Φενέρμπαχτσε και όσο δεν ξεκαθαρίζει το μέλλον της ομάδας, δεν μπορεί να προχωρήσει η μεταγραφή του Σλούκα στον Ολυμπιακό.

Κατά 99,9% ο Σλούκας θα μείνει ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε

Αυτή τη στιγμή ο Κώστας Σλούκας δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ακόμη δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Όπως τονίσαμε και παραπάνω η οικονομική κατάσταση στην Φενέρμπαχτσε είναι δραματική και τη νέα σεζόν θα δούμε μία άλλη Φενέρμπαχτσε με μπάτζετ κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Σλούκας κατά 99,9% θα μείνει ελεύθερος από τα Καναρίνια τα οποία θα κάνουν προσπάθεια να κρατήσουν μόνο δύο από τα μεγάλα τους αστέρια τον Νάντο Ντε Κολό και τον Λουίτζι Ντατόμε χωρίς όμως να θεωρείται σίγουρο πως θα τα καταφέρουν.

Αν όχι και τώρα πότε;

Τα δεδομένα στην Φενέρμπαχτσε πάρα πολύ δύσκολα θα διαφοροποιηθούν προς το καλύτερο. Ο Κώστας Σλούκας βρίσκεται με το ενάμησι πόδι εκτός Κωνσταντινούπολης. Αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά προβλήματα της Φενέρμπαχτσε που την αναγκάζουν να περικόψει μπάτζετ και μισθούς, ενδεχομένως ο «Σλούκι Λουκ» να μην σκεφτόταν το ενδεχόμενο αποχώρησης. Τώρα, όμως, το σκέφτεται και μάλιστα πολύ σοβαρά.

Έστω κι από σπόντα στον Ολυμπιακό παρουσιάζεται μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, ιδανική θα τολμούσαμε να πούμε, να επωφεληθεί από τα οικονομικά προβλήματα της Φενέρμπαχτσε και να «αρπάξει» τον Κώστα Σλούκα.

Οι δύο πλευρές όπως φάνηκε και στο προ ημερών ραντεβού τους έχουν μεγάλη επιθυμία να συνεργαστούν. Ό,τι έγινε το καλοκαίρι του 2015 που οδήγησαν τον Σλούκα στην έξοδο από τον Πειραιά ανήκει στο παρελθόν. Οι εγωισμοί και τα πείσματα άλλωστε ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος και μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν.

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να γίνει η δεύτερη επανασύνδεση Ολυμπιακού και Σλούκα. Και καμία από τις δύο πλευρές αν πραγματικά την επιθυμεί αυτή τη συνεργασία δεν πρέπει να την αφήσει  να πάει χαμένη. Διότι είναι σίγουρο πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Σλούκας μακροπρόθεσμα θα βγουν κερδισμένοι αν για δεύτερη φορά ενώσουν τις…ζωές τους.

Όπως επίσης είναι σίγουρο και κάτι ακόμα: πως αν Ολυμπιακός και Σλούκας δεν καταφέρουν ούτε και τώρα να συνεργαστούν, δεν θα το καταφέρουν καμία άλλη στιγμή στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *