Home >> Sports >> Κώστας Χριστοφιδέλης: Ένας μεγάλος προπονητής γιεννιέται

Κώστας Χριστοφιδέλης: Ένας μεγάλος προπονητής γιεννιέται

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης το περασμένο καλοκαίρι έβαλε τέλος στην σπουδαία καριέρα του στο χώρο του Βόλεϊ. Έβγαλε τη φόρμα του αθλητή και έβαλε αυτή του προπονητή. Η καριέρα του ως προπονητής ξεκινά από την Κύπρο και την Ανόρθωση και το σίγουρο είναι ότι έχουμε μπροστά μας τον επόμενο μεγάλο προπονητή στο άθλημα.

Για το ποιος είναι ο Κώστας Χριστοφιδέλης δεν χρειάζονται συστάσεις. Και μόνο που ακούς το όνομά του δεν γίνεται να μην καταλάβεις πως πρόκειται για έναν ζωντανό θρύλο του ελληνικού Βόλεϊ που κουβάλα από πίσω του μια σπουδαία καριέρα στο άθλημα. Ο 42χρονος Καβαλιώτης παλαίμαχος ακραίος και νυν προπονητής ξεκίνησε να ασχολείται με το Βόλεϊ από την ηλικία των 14 ετών. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ομάδα της πόλης του τον Α.Ο Καβάλας, το 1991. Από εκεί είχε αρχίσει να φαίνεται πως το…έχει με το άθλημα. Τέσσερα χρόνια αργότερα ανηφόρισε στον Πειραιά υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό όπου έμεινε εκεί μέχρι και το καλοκαίρι του 2009, όταν και αποχώρησε και μεταπήδησε στον αιώνιο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στους Πράσινους έμεινε μέχρι το 2011. Η περίοδος στο Τριφύλλι όμως ήταν η πιο δύσκολη στην καριέρα του Κώστα Χριστοφιδέλη, καθώς το 2010 βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε αποκλεισμό ενός χρόνου από τα γήπεδα. Επειδή όμως δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση αυτός ο σπουδαίος αθλητής να έχει υποπέσει σε αδίκημα, έξι χρόνια αργότερα ήρθε η απόλυτη δικαίωση. Επαγγελματική και ηθική.

Μετά τον Παναθηναϊκό κατηφόρισε στη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή όπου έμεινε για έναν χρόνο, καθώς στη συνέχεια επέστρεψε στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Ακολούθησαν δύο χρόνια στον Α.Ο Κηφισιάς για να επιστρέψει για τρίτη φορά στην ομάδα της καρδιάς του τον Ολυμπιακό τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι όταν και πήρε την μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Το σίγουρο είναι πως αποχώρησε “γεμάτος” από το τάραφλεξ. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην τροπαιοθήκη του θα το αντιληφθεί. 11 πρωταθλήματα Ελλάδας, 9 Κύπελλα Ελλάδας, 4 Λιγκ Καπ Ελλάδας, 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας και 2 Κύπελλα Ευρώπης συνθέτουν το παλμαρέ αυτού του σπουδαίου αθλητή.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Κώστας Χριστοφιδέλης αποτελεί τεράστια απώλεια για το ελληνικό Βόλεϊ. Δεν χωρά επίσης αμφιβολία πως είναι ο μεγαλύτερος ακραίος που ανέδειξε το ελληνικό βόλεϊ. Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες βολεϊμπολίστες.

Για τον Καβαλιώτη παλαίμαχο ακραίο όμως το Βόλεϊ είναι η ζωή του και δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά του. Από το περασμένο καλοκαίρι όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ακολουθεί την καριέρα του προπονητή και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, αφού έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης.

Το πρώτο του προπονητικό βήμα λοιπόν γίνεται στην Κύπρο με τη φόρμα της Κυρίας και μέχρι στιγμής είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Η Ανόρθωση μετά το πέρας οκτώ αγωνιστικών έχει απολογισμό 5 νίκες και 3 ήττες και μοιράζεται την κορυφή με Ομόνοια και Παφιακό, ενώ την προσεχή Παρασκευή υποδέχεται στο ντέρμπι κορυφής την Ομόνοια.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης ως αθλητής συνεργάστηκε με σπουδαίους προπονητές έλληνες και ξένους κυρίως στον Ολυμπιακό. Με τον Γιάννη Λάϊο, τον Τζιανπάολο Μοντάλι, τον Ζόραν Γκάετς, τον Κλαούντιο Κοέγιο, τον Άντερς Κρίστιανσον. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκόμισε από αμφότερους είναι τεράστιες και θα τις έχει ως οδηγό στα πρώτα του προπονητικά βήματα.

Είμαστε σίγουροι πως ο Κώστας Χριστοφιδέλης και ως προπονητής θα πετύχει. Μπορεί να μην φτάσει σε νούμερο τους τίτλους που κατέκτησε ως αθλητής, αλλά οι επιτυχίες του θα είναι σημαντικές.

Και θα πετύχει γιατί αγαπά αυτό που κάνει. Γιατί το βόλεϊ είναι η ζωή του. Γιατί δουλεύει σκληρά. Άλλωστε η σκληρή δουλειά ήταν αυτή που τον οδήγησε στο να “χτίσει” αυτή την καριέρα που έχει σήμερα.

Και ποιος ξέρει. Ίσως μια μέρα επιστρέψει ως προπονητής στην ομάδα της καρδιάς του τον Ολυμπιακό. Για να γράψει ιστορία και ως προπονητής στην ομάδα στην οποία ως παίκτης μεγαλούργησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *