Home >> Sports >> Δυστυχώς, δεν αξίζει να ασχολείσαι σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο

Δυστυχώς, δεν αξίζει να ασχολείσαι σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο

Στην Ελλάδα λέμε πως τα έχουμε δει όλα να συμβαίνουν, αλλά όλο και κάτι γίνεται και τα γεγονότα μας διαψεύδουν. Τελευταίο παράδειγμα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Κανονικά την Κυριακή δηλαδή σε πέντε ημέρες από σήμερα θα είχαμε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καμάρας της Ριζούπολης. Κανονικά και θα είχαμε γράφουμε, επειδή όμως κανονικότητα και Ελλάδα δεν συμβαδίζουν μαζί, τελικός Κυπέλλου την Κυριακή δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε με…σφαίρες.

Ο προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας εξελίσσεται σε μέγα φιάσκο και την ευθύνη την έχουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

ΕΠΟ, Ελληνική Αστυνομία και Κράτος είναι οι βασικοί υπεύθυνοι γι’ αυτό το πράγμα που βλέπουμε να εκτυλίσσεται το τελευταίο 24ωρο. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Για πόσο ακόμα όλοι εσείς κύριοι που έχετε την ευθύνη για τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και δη μιας γιορτής του ποδοσφαίρου όπως ο τελικός του Κυπέλλου, θα ξεφτιλίζεται με τη στάση σας και τις πράξεις σας το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Είναι πραγματικά ντροπή για την Ελλάδα να μην μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου με κλειστές τις πόρτες. Ντροπή και κατάντια. Γιατί για τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κεκλεισμένων των θυρών μιλάμε. Ζήτημα είναι αν οι παρευρισκόμενοι στο γήπεδο θα ξεπερνούσαν τα 300 με 400 άτομα. Και όμως στην Ελλάδα του 2020 ούτε αυτό δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε ή πιο καλά δεν είναι ικανοί να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Από το κάδρο των ευθυνών ασφαλώς δεν βγαίνουν και οι δύο ομάδες δηλαδή Ολυμπιακός και ΑΕΚ που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με την ΕΠΟ σε ποιο γήπεδο θα γίνει ο τελικός σε άδειες κερκίδες. Είναι αδιανόητο.

Όπως επίσης είναι αδιανόητο που μόνο γέλιο προκαλεί διαβάζοντας την  ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, που ζητάει να μην γίνει ο τελικός στην Αττική επειδή δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Ενός τελικού κεκλεισμένων των θυρών. Απίθανα πράγματα.

Δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο. Όχι πως δεν το γνωρίζαμε. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάντια και η ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που μόνο κακό κάνει στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

Κάθε νοήμων άνθρωπος πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά βλέποντας, διαβάζοντας και ακούγοντας ότι στην Ελλάδα του 2020 δεν μπορεί να διοργανωθεί ούτε ένας αγώνας κεκλεισμένων των θυρών επειδή και σε αυτή την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων μετά και την αποκάλυψη για δεκάδες μολότοφ και στυλιάρια που βρέθηκαν περιμετρικά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και μετά από όλα αυτά ποιος λογικός άνθρωπος και με το δίκιο του δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να αναρωτηθεί εάν πρέπει και αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο όταν οι ίδιοι οι κύριοι που το διοικούν δεν ασχολούνται σοβαρά μαζί του.

Αλήθεια όμως με ποια λογική θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας της αγωνιστικής περιόδου 2019/20 στις 30 Αυγούστου όταν οι ομάδες θα έχουν σχηματίσει ρόστερ για την αγωνιστική περίοδο 2020/21;

Η απάντηση κρύβεται στην πέμπτη λέξη της πρώτης σειράς της παραπάνω ερώτησης. Δεν υπάρχει λογική, γιατί εάν υπήρχε, θα υπήρχε και ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάψει να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια ο τελικός του Κυπέλλου έχει εξελιχθεί στην απόλυτη κατάντια και ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τελικός Βόλου 2017 με δεκάδες τραυματίες και βανδαλισμούς, τελικός ΟΑΚΑ 2016, 2018, 2019 κεκλεισμένων των θυρών και όχι στον καιρό της πανδημίας του κορονοϊού. Τελικός 2020 παραμένει άγνωστο αν, πότε και πού θα διεξαχθεί αν και κάτι ακούγεται για τελικό στις 30 Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *