Home >> Sports >> Διαγόρας Δρυοπιδέων: Η ‘’σταχτοπούτα’’ του Κυπέλλου και ο στόχος της ανόδου

Διαγόρας Δρυοπιδέων: Η ‘’σταχτοπούτα’’ του Κυπέλλου και ο στόχος της ανόδου

Τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός και δυναμικότητα των ομάδων σε όλες τις κατηγορίες του μπάσκετ έχουν αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό. Έτσι, είναι συχνό το φαινόμενο κατά διαστήματα να υπάρχει κάποια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας να κάνει την έκπληξη είτε φτάνοντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου είτε ακόμα και στον τελικό του θεσμού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων ομάδων που έφτασαν και στον τελικό είναι το Ρέθυμνο, ο Απόλλων Πατρών και πρόσφατα ο Φάρος Κερατσινίου. Η φετινή έκπληξη ακούει στο όνομα Διαγόρας Δρυοπιδέων. Η ομάδα του Διαγόρα που εδρεύει στο Αιγάλεω και αγωνίζεται στην Α2 έχει φτάσει ήδη στα ημιτελικά του Κυπέλλου και κάνει όνειρα για τον μεγάλο τελικό ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει και την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Που όμως οφείλεται αυτή η επιτυχία; Πόσο τυχαία είναι η πορεία;

Η εμπειρία του ρόστερ και η έδρα

Ο πιο σημαντικός παράγοντας της φετινής πορείας του Διαγόρα είναι σίγουρα η εμπειρία στο ρόστερ της ομάδας. Παίκτες έμπειροι ή όπως θα λέγαμε στην μπασκετική αργκό ‘’μπαρουτοκαπνισμένοι’’ απαρτίζουν την ομάδα αυτή.

Μέρος της ομάδας αποτελεί ο Βαγγέλης Καράμπουλας. Ο έμπειρος σκόρερ, μετά το πέρασμά του τα τελευταία χρόνια από τον Ιωνικό Νίκαιας με τον οποίο κέρδισε την άνοδο, αποφάσισε να μετακινηθεί στην ομάδα του Διαγόρα με στόχο φυσικά ακόμα μία άνοδο. Οι εμφανίσεις του μέχρι στιγμής αποδεικνύουν ότι η τέχνη του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ο ‘’εγκέφαλος’’ της ομάδας ακούει στο όνομα Νίκος Λιακόπουλος. Ο πλέι μέικερ της ομάδας, ο οποίος έχει περάσει μεταξύ άλλων από Κηφισιά, Ηρακλή, Κολοσσό και Ιωνικό Νίκαιας, είναι βασικό γρανάζι στην φετινή ομάδα. Η οξυδέρκεια με την οποία βρίσκει τον χώρο για να πασάρει καθώς και η ευκολία με την οποία σκοράρει τον καθιστούν εδώ και χρόνια έναν από τους καλύτερους παίκτες της Α2. Οι προτάσεις κάθε χρόνο και από ομάδες της Α1 αρκετές. Ωστόσο, ο ίδιος κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες και πάει εκεί που διασκεδάζει το μπάσκετ περισσότερο.

Ο δεινός σουτέρ της ομάδας-όπως κάθε ομάδα οφείλει να έχει-είναι ο γνωστός στο μπασκετικό κοινό Μιχάλης Πολυτάρχου. Ο άλλοτε παίκτης των ΑΕΚ, Ηρακλή και Περιστερίου συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην Α2 και να κυνηγά μία ακόμα άνοδο. Η εμπειρία του σε συνδυασμό με το ‘’καυτό’’ χέρι  που διαθέτει από τα 6,75 τον καθιστά βασικό μέλος της ομάδας και έναν από τους παίκτες που θα βγουν μπροστά όταν η μπάλα ‘’καίει’’.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε παίκτες όπως οι έμπειροι Πετροδημόπουλος, Μαχαίρας, Κουκάς, Παπαδωλιάς, Αγγελόπουλος και Καρασταμάτης ενώ υπάρχουν και οι πιο νέοι αλλά σημαντικοί, Βλάχος, Γκιουζέλης.

Βασικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία της ομάδας παίζει και η έδρα της ομάδας. Στο κλειστό του Αιγάλεω ‘’Σταύρος Βενέτης’’  οι φίλαθλοι δίνουν δυναμικό παλμό σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας, ωθώντας την προς την νίκη.

 Η πορεία στο Κύπελλο και η άνοδος

Όταν ξεκινούσε η σεζόν κανείς στην ομάδα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα θα έφτανε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μπορεί η αρχή να έγινε με ομάδες που αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία αλλά η συνέχεια ήταν σαφέστατα πιο δύσκολη.

Η αρχή έγινε αποκλείοντας την ομάδα της Ελευθερούπολης. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό καθώς ήταν και το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς με τον Διαγόρα εν τέλει να κερδίζει με 77-71. Η συνέχεια έγινε απέναντι στον Αμύντα, τον οποίο απέκλεισε με 90-73, κάνοντας έτσι το επόμενο βήμα στον θεσμό.

Η πρώτη δυσκολία-στα χαρτιά τουλάχιστον- ήρθε όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο. Αν και οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο Πανιώνιος θα έπαιρνε την πρόκριση, η ομάδα του προπονητή Νάσου Χούμπαυλη έδειξε ότι δεν είναι καμία τυχαία κερδίζοντας με 93-72.Με αυτόν τον τρόπο έκανε το πρώτο εκκωφαντικό αποτέλεσμα δείχνοντας πώς δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα σε κανένα αντίπαλο.

Ο επόμενος αντίπαλος ήταν η ομάδα της Λάρισας, ομάδα της Α1. Για ακόμα μία φορά η διαφορά δυναμικότητας δεν έπαιξε κανέναν ρόλο καθώς οι παίκτες του Διαγόρα μαζί με την βοήθεια της έδρας τους απέκλεισαν τους Λαρισαίους με 95-75.

Τελευταίο εμπόδιο και μεγαλύτερο ήταν αυτό του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά, μη έχοντας μάθει από τα παθήματα-αποκλεισμούς των άλλων 2 ομάδων της Α1 από τον Διαγόρα, πήγε στο κλειστό του Αιγάλεω με την σιγουριά του φαβορί. Αυτό τελικά αποδείχθηκε ουτοπία καθώς η νίκη του Διαγόρα ήρθε σχετικά εύκολα με σκορ 81-66, δίνοντας έτσι συνέχεια στην τρελή πορεία των Δρυοπιδέων.

Βέβαια, ο βασικός στόχος της ομάδας δεν είναι τόσο το Κύπελλο όσο η άνοδος στην Α1. Η ομάδα του Διαγόρα μέχρι στιγμής κάνει μία πού καλή πορεία με 13 νίκες και 4 ήττες δείχνοντας θέλει να πετύχει φέτος. Η πορεία της ομάδας οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στον μέχρι πρότινος προπονητή Νάσο Χούμπαυλη, ο οποίος κατάρτισε το ρόστερ της ομάδας το καλοκαίρι με προσοχή. Οι πρόσφατες ήττες βέβαια από τον Τρίτωνα εντός έδρας και από το Ψυχικό εκτός έδρας δημιούργησαν μία διαφορά 3 βαθμών από τον πρωτοπόρο Χαρίλαο Τρικούπη με την 2η θέση να μοιάζει πιο πιθανή πλέον για τον Διαγόρα. Η θέση αυτή όμως δίνει πλεονέκτημα έδρας στον Διαγόρα στην διαδικασία των play-off από τα οποία προκύπτει η δεύτερη ομάδα που ανεβαίνει.

Συνοψίζοντας, η ομάδα του Διαγόρα ήρθε για να πρωταγωνιστήσει και αυτό βέβαια θα συμβαίνει όσο υπάρχει συνεπής διοίκηση, παίκτες με πάθος και όρεξη για δουλειά και φίλαθλοι που θα υποστηρίζουν την ομάδα μέχρι τέλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *