Home >> Sports >> Το 45ο πλησιάζει, ώρα για υπέρβαση

Το 45ο πλησιάζει, ώρα για υπέρβαση

Ο Ολυμπιακός μετά και την νίκη επί του ΠΑΟΚ φαίνεται πως «κλειδώνει» ένα ακόμα πρωτάθλημα καθώς η διαφορά που έχει δημιουργηθεί στον βαθμολογικό πίνακα είναι τέτοια που δύσκολα θα γυρίσει στα πλέι οφς και επίσης δεν μπορώ να δω που αλλού θα χάσει βαθμούς φέτος ο σοβαρός Ολυμπιακός, το τονίζω, ο σοβαρός Ολυμπιακός, στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στην ουσία μένει μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό σαν φαινομενικά δύσκολο και μετά το πρόγραμμα είναι από βατό έως εύκολο. Άλλο ένα πρωτάθλημα λοιπόν κατηφορίζει στον Πειραιά και εκεί που πρέπει να επικεντρωθεί πλέον η ομάδα είναι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Αϊντχόφεν με το βλέμμα του στο κάτι παραπάνω.

Η ευρωπαϊκή καταξίωση της ομάδας είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει το στάτους του σαν σύλλογος τα τελευταία 10 χρόνια και αν και δεν θεωρείται κάποιο θηρίο (πώς να μπορούσε άλλωστε όταν κοντράρει προϋπολογισμούς των 150+ εκατομμυρίων) είναι μια υπολογίσιμη δύναμη που κάθε αντίπαλος παίρνει πλέον στα σοβαρά. Αλλά αυτό δεν αρκεί, πρέπει η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω και να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται, πλέον, στο Γιουρόπα Λιγκ. Έχει ένα πρωτάθλημα τελειωμένο εδώ και κάνα μήνα στην ουσία, έχει ένα σύνολο το οποίο, σύμφωνοι, είναι πιο αδύναμο σε σχέση με πέρυσι αλλά παραμένει ανταγωνιστικό και επίσης είναι πολύ σημαντική η παρουσία του ίδιου προπονητή για, ήδη, 3 χρόνια, πράγμα το οποίο είχαμε να δούμε πολλά χρόνια να συμβαίνει. Όποτε ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη ευκαιρία φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω, θέλει τύχη και συγκέντρωση, αν η ομάδα περάσει την Αϊντχόφεν, που δεν είναι και φόβητρο και επίσης έχει ένα πρωτάθλημα που ακόμα διεκδικεί, άρα και περισσότερη κούραση, θα πρέπει μετά να ελπίζει σε μια καλή κλήρωση. Θα μου πείτε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ποτέ τυχερός σε τέτοιες κληρώσεις, όμως η τύχη κάποια στιγμή σου ξεπληρώνει όσα σου έχει στερήσει και για κάτι τέτοιο δεν είναι ποτέ αργά.

Επίσης, επειδή αναφέρθηκα πριν στο επίπεδο της ομάδας σε σχέση με πέρυσι, δεν θεωρώ ότι έχουμε κακή ομάδα φέτος, ίσα ίσα, απλά πέρυσι είχαμε δυο μπακάρες που σου έπαιζαν όλη την πλευρά, όπως ο Τσιμίκας και ο Ομάρ και αυτό δεν το έχεις φέτος. Τουλάχιστον δεν το έχει έως τώρα η ομάδα, τα πρώτα δείγματα του Ρέαμπτσιουκ είναι ενθαρρυντικά και δείχνει παίχτης ικανός να κάνει αυτό που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο δηλαδή μπακ που να παίζει όλη την πλευρά και αν σε αυτό βάλουμε και την εντυπωσιακή μεταγραφή του Λαλά, παίχτη που αυτή τη στιγμή στο transfermarkt κοστολογείται με 9 εκατομμύρια ευρώ τότε μπορούμε να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε. Κοινώς, η ομάδα πρέπει να προετοιμαστεί όσο περισσότερο γίνεται για τα διπλά παιχνίδια με τους Ολλανδούς γιατί είναι μια ομάδα που φαινομενικά τουλάχιστον είναι στα μέτρα μας, ενώ την έχουμε δει και φέτος με τον ΠΑΟΚ, όποτε το δείγμα είναι περισσότερο από αρκετό για να προετοιμαστεί η ομάδα κατάλληλα για τον αντίπαλο αυτόν. Έχω εμπιστοσύνη στον Μάρτινς και τους παίχτες και στο μόνο που ελπίζω είναι να είναι υγιής η ομάδα έως τότε.

Υ.Γ. Μεγάλη μεταγραφή επίσης αυτή του Παπασταθόπουλου. Παίχτης που θα δώσει εμπειρία και ποιότητα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, σε καλή ηλικία και Έλληνας, τι άλλο θες;

Υ.Γ.2 Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *