Home >> Sports >> Η Λίβερπουλ σε βαθιά κρίση

Η Λίβερπουλ σε βαθιά κρίση

Η Λίβερπουλ διανύει περίοδο βαθιάς αγωνιστικής κρίσης. Η ομάδα που προκαλούσε μέχρι πριν από λίγους μήνες θαυμασμό, τώρα προκαλεί οίκτο. Οι Ρεντς δεν αντιπροσωπεύουν πλέον το σύμβολο της νίκης, αλλά της ήττας, του απόλυτου χάους.

Η Λίβερπουλ «χτυπάει» κόκκινο. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας ηττήθηκε για τέταρτο διαδοχικό αγώνα στο Άνφιλντ και για πρώτη φορά από την Έβερτον στον 21ο αιώνα. Η προηγούμενη νίκη των Ζαχαρωτών στο Άνφιλντ καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 1999!

Αμέσως μετά το παιχνίδι η Λίβερπουλ βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρότατης κριτικής από τον Τύπο για τη βαθιά αγωνιστική κρίση που διανύει. «Καλωσήρθατε στον πάτο». «Το γήπεδο του χάους». Οι παραπάνω είναι ορισμένοι από τους τίτλους που χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν την κατάσταση στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που έφτασε τις πέντε ήττες σε οκτώ αγώνες το 2021, όσες είχε υποστεί σε 72 παιχνίδια το 2019 και 2020.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σε ένα σκοτεινό τούνελ και κανείς δεν βλέπει προς το παρόν φως στην άκρη του όχι τόσο λόγω των αποτελεσμάτων αλλά εξαιτίας των εμφανίσεων. «Μοιάζει σαν να μην έχει τέλος η θύελλα που έχει χτυπήσει τη Λίβερπουλ φέτος», γράφει ο Όλιβερ Χολτ στην «Daily Mail».

«Καλωσήρθατε στον πάτο», σημειώνει στην κριτική του ο Πολ Γκορστ, της «Liverpool Echo». Και συνεχίζει: «Στα χρόνια που θα έρθουν θα κοιτάζουν πίσω, σ’ αυτή τη σεζόν της Λίβερπουλ για να αποδεικνύουν πως όλα μπορούν να πάνε στραβά».

«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να τη βελτιώσουμε ακόμα κι αν έχουμε πολλούς τραυματισμούς», αποκρίθηκε ο Ολλανδός χαφ των Ρεντς,Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στη Λίβερπουλ κρίνεται πολύ κρίσιμη και μόνο η ίδια μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της ώστε να βγει από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πως η Λίβερπουλ αντικατέστησε τον θαυμασμό που ένιωθαν γι’ αυτήν, σε οίκτο. Έχασε τη φρεσκάδα της, τη φαντασία της, την αύρα της, την αυτοπεποίθησή της, την ταχύτητα. Μα πάνω και περισσότερο απ’ όλα έχασε την ταυτότητά της.

Η ψυχολογική και σωματική κούραση των παικτών που υπερέβαλαν εαυτούς για δύο χρόνια σε συνδυασμό με τους πολλούς τραυματισμούς λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές της αγωνιστικής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο πως οι καλύτεροι παίκτες των προηγούμενων σεζόν, ο Αλεξάντερ Άρνολντ, ο Άλισον και ο Μανέ μοιάζουν με ποδοσφαιρικές σκιές.

Με τον τίτλο να έχει κάνει φτερά, αφού οι 19 πόντοι που χωρίζουν τη Λίβερπουλ από την κορυφή είναι απίθανο να καλυφθούν, το ερώτημα είναι αν θα κατορθώσουν οι Ρεντς να εξασφαλίσουν συμμετοχή στους ομίλους του επόμενου UEFA Champions League. Και για εκεί όμως θα χρειαστεί υπέρβαση από την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ διότι απέχει πέντε βαθμούς από την προνομιούχο τετράδα.

Εν κατακλείδι σε μια σεζόν που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Λίβερπουλ καλείται από εδώ και πέρα να μαζέψει τα κομμάτια της και να προσπαθήσει να σώσει ό,τι σώζεται.

Είναι βέβαιο πως η Λίβερπουλ αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών, αλλά θα είναι μια διαφορετική ομάδα, πολύ διαφορετική από αυτή που εμφανίστηκε και διέπρεψε το 2019 και 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *