Home >> Sports >> Επιτέλους τύχη αλλά θέλει δουλειά

Επιτέλους τύχη αλλά θέλει δουλειά

Στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ λοιπόν ο Ολυμπιακός μετά την χθεσινή ήττα από την Πόρτο και της Μαρσέιγ από την Σίτι, μια πρόκριση που θα μπορούσε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα και με καλύτερες συνθήκες αλλά καμία φορά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να μπει με το μαχαίρι στα δόντια σε αυτό το παιχνίδι και μόνο αυτό δεν έκανε, η εικόνα της ομάδας ήταν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα αποκαρδιωτική, αναρωτιόσουν αν παίζει φιλικό ή αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίο κρίνεται η ευρωπαϊκή συνέχεια και το γόητρο, πολλά λάθη, μηδέν δημιουργία και αυτό είχε ως φυσικό αποτέλεσμα να πάρει η Πόρτο μια εύκολη νίκη. Να είναι καλά ο Πεπ και η Σίτι για τον επαγγελματισμό τους γιατί μην ξεχνάμε ότι η Μαρσέιγ και με ισοπαλία πέρναγε και η Σίτι της έριξε 3, ενώ παίζει το Σαββατοκύριακο με την Γιουνάιτεντ και κανείς δεν θα της έλεγε τίποτα αν δεν χτύπαγε το ματς με τους Γάλλους, ένα ευχαριστώ και σε αυτούς λοιπόν και φυσικά στον Καμαρά και τον Χασάν για τα γκολ τους με Μαρσέιγ.

Για να κλείσουμε το θέμα της πρόκρισης και να επικεντρωθούμε στην συνέχεια, να πω πως παρότι η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ κακή δεν πρόκειται να μην σταθώ στο ότι συνεχίζουμε για ακόμα μια χρονιά στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβρη, κάτι που έχουν πετύχει μόνο κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που ανεβάζει το πρεστίζ του συλλόγου. Επίσης δεν είναι μικρό πράγμα να αφήνεις πίσω σου μια ομάδα με ιστορία όπως η Μαρσειγ η οποία αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου ενώ φυσικά δεν πρόκειται να παραπονεθώ που περάσαμε με 3 βαθμούς, ο Ολυμπιακός έχει μείνει εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ με 9 και 10 βαθμούς όποτε καθόλου δεν με ενοχλεί το ότι περάσαμε με 3, μακάρι να περνάγαμε και με 1 βαθμό. Μας χρωστάει πολλά τέτοια η ιστορία.

Αφήνουμε πίσω μας όλα αυτά όμως και πάμε να στοχεύσουμε για το κάτι παραπάνω φέτος. Ξέρω θα μου πείτε καλά είναι δυνατόν με την χθεσινή εικόνα να έχεις ελπίδες για κάτι περισσότερο; Αν είσαι Ολυμπιακός πάντα στοχεύεις για το περισσότερο και η ομάδα με 1-2 κινήσεις μπορεί να σταθεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στο Γιουρόπα, αρκεί να γίνουν και να μην σταθούμε στο ότι είχαμε σημαντικές απουσίες καθόλη την διάρκεια, πράγμα που ισχύει, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών λόγω COVID από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, αλλά όπως είπα δεν πρέπει να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι των απουσιών τα οποία προβλήματα έχουμε σαν ομάδα. Δεν επιτρέπεται να σου τραυματίζεται ο Βαλμπουενά και η μόνη εναλλακτική σου πίσω από αυτόν να είναι ο Φορτούνης τον οποίο δεν πιστεύει ιδιαίτερα ο Μαρτίνς, δεν γίνεται να μην έχεις σοβαρά εξτρέμ όταν θες να κάνεις την διαφορά στην Ευρώπη, πέρυσι είχες δυο μπακ που σου έπαιζαν όλη την πλευρά και κρυβόταν η ανυπαρξία των εξτρέμ σου, φέτος με Ραφίνια και Χολέμπας 36 ετών και οι δυο αυτό δεν γίνεται και είναι απολύτως λογικό να είμαστε εντελώς προβλέψιμοι επιθετικά καμία φορά. Ας πάρει ευκαιρίες ο Βινάγκρε, με ημίχρονα κάθε 2-3 παιχνίδια δεν μπορώ να ακούω ότι δεν δείχνει πολλά, πότε να προλάβει να δείξει και αυτός; Και ας κινηθούμε για έναν εξτρέμ τον Γενάρη. Δυο κινήσεις θέλει η ομάδα και ατομική προσπάθεια από όλους. Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός θα ήταν μέσα στο παιχνίδι ακόμα και για την πρόκριση στους 16 αν δεν κάναμε αστεία λάθη μέσα στην Πορτογαλία και ανεκδιήγητα πέναλτι στην Γαλλία, γιατί μπορεί να γκρινιάζουμε για τα VAR, αλλά το ένα πέναλτι ήταν καθαρότατο στην Γαλλία και από το VAR δυστυχώς δεν μπορείς να κρυφτείς πλέον.

Υ.Γ.1. Ο Ολυμπιακός κανονικά έπρεπε να είχε βρεθεί στην φάση των 32 από το παιχνίδι στην Γαλλία όπου το παιχνίδι έπρεπε να είχε λήξει 1-1. Να τα λέμε και αυτά.

Υ.Γ.2. Πρέπει να έχουμε καθαρίσει την υπόθεση τίτλο μέχρι τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ ώστε να επικεντρωθούμε σε αυτά στο 100%. Με μια καλή κλήρωση όλα γίνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *