Home >> Interviews >> Νίκος Καμαριανός: ” Για να καθιερωθείς στην Α1 απαιτείται αφοσίωση”

Νίκος Καμαριανός: ” Για να καθιερωθείς στην Α1 απαιτείται αφοσίωση”

Οι καιροί είναι πονηροί, ο εχθρός-ιός αόρατος και η τεχνολογία βοηθά, τουλάχιστον, στο να αμβλυνθούν οι αποστάσεις. Η εγγύτητα και οι επαφές όπως και η φύση, η συνύπαρξη δηλαδή με τη ζωή προχωρά και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Για ευνόητους, λοιπόν, λόγους, η συνέντευξη που ακολουθεί έγινε με φόντο την κυριαρχία της οθόνης.

Το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Καμαριανός, μίλησε αποκλειστικά στο OOTB.gr και την Ελένη Μαστραντώνη σε μια συνέντευξη που αποκαλύπτει διάφορες πτυχές του εαυτού του.
Ο Έλληνας φόργουορντ του Πανιωνίου αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στον Ιστορικό, σχολίασε την φετινή Α1 ενώ μας εμπιστεύτηκε και τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει.

Όπως είναι φυσικό μίλησε και για την τωρινή καταστήματα ελέω κορoνοϊού και πως αυτό επηρεάζει τόσο τον ίδιο όσο και την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αποκάλυψε τι τον έκανε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πορτοκαλί μπάλα όπως και τα σχέδια του για το μέλλον.

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το μπάσκετ και πως αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά;

«Η πρώτη μου επαφή με το μπάσκετ ήρθε όταν ήμουν σε πολύ νεαρή ηλικία και συγκεκριμένα στα 10 μου χρόνια. Από τότε δεν έχω σταματήσει να παίζω. Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά πιο μεγάλος, όταν άρχισα να καταλαβαίνω τι σημαίνει να μπορείς να ζεις μέσα από αυτό που αγαπάς».

Πως προέκυψε η μεταγραφή στον Πανιώνιο και πως ήταν η φετινή σου πορεία;

«Μετά από δυο συνεχόμενες χρονιές που αγωνίστηκα στην Β εθνική κατηγορία, ήρθε η πρόταση από τον Πανιώνιο και πήρα αυτό το ρίσκο. Θεωρώ ότι η φετινή μου πορεία είχε ανοδικό χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, όμως, το μόνο βέβαιο είναι ότι πάντοτε μπορείς και καλύτερα».

Θα ήθελα ένα σχόλιο για την φετινή Α1.

«Φέτος το πρωτάθλημα της Α1, όπως κάθε χρόνο, ήταν ανταγωνιστικό με πολλούς δύσκολους αγώνες των οποίων το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες».

Πώς επηρεάζει εσένα όλη αυτή η κατάσταση με την έξαρση του κορωνοϊού σαν αθλητή και άνθρωπο; Το πρωτάθλημα;

«Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους μας και σίγουρα υπάρχουν επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Από την αθλητική πλευρά, βέβαια, είναι πιο δύσκολο να συντηρήσουμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση καθώς έχει διαφοροποιηθεί εντελώς η καθημερινότητά μας. Από την άλλη, οι συνθήκες αυτές μου προσέφεραν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μου. Όσον αφορά το πρωτάθλημα σίγουρα δεν έκλεισε με τον επιθυμητό και τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά προέχει η υγεία όλων μας».

Το πρώτο επαγγελματικό σου συμβόλαιο ήταν στην ΑΕΚ, αυτό σε άγχωσε ή ήταν κινητήριος δύναμη;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν υπέγραψα το συμβόλαιο με την ΑΕΚ δεν είχα αποφασίσει ακόμα αν θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ. Έτσι, ήρθε και η λύση του συμβολαίου, η οποία με ταρακούνησε και τελικά με οδήγησε στην προσωπική απόφαση να ασχοληθώ επαγγελματικά με το άθλημα».Για έναν νέο παίκτη πως είναι η ψυχολογία στα σουτ που η μπάλα…καίει;

«Σε γενικές γραμμές αυτό που θα ήθελε κάθε μπασκετμπολίστας από τον εαυτό του είναι να βρίσκεται μέσα στα κρίσιμα λεπτά. Σε τέτοιες στιγμές η συγκέντρωση παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία του αθλητή. Επομένως, αν καταφέρνεις να είσαι συγκεντρωμένος, θεωρώ ότι θα έχεις καλή ψυχολογία και θα προσφέρεις θετικά στην ομάδα σου».

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί να καθιερωθεί στην Α1;

«Για ένα νέο παιδί είναι δύσκολο να καθιερωθεί στην Α1. Απαιτούνται πολλές ώρες σκληρής δουλειάς στο γήπεδο, υπομονή, αφοσίωση και να μην αφήνει τον εαυτό  του να απογοητεύεται εύκολα».

Ποιον παίκτη έχεις ως πρότυπο;

«Ως πρότυπο είχα πάντα τον Δημήτρη Διαμαντίδη γιατί έβγαζε στο γήπεδο μπασκετικό πλουραλισμό με την έννοια ότι είχε καλή απόδοση και βοηθούσε σημαντικά σε πολλούς μπασκετικούς τομείς, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση».

Ποιος ήταν ο  δυσκολότερος αντίπαλος;

«Ο James Gist. Ένας παίκτης ο οποίος διαθέτει γερό κορμί και δυνατά πατήματα».

Ποια στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα σου θες να ξαναζήσεις και ποια να διαγράψεις;

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια στιγμή που θα ήθελα να διαγράψω. Αυτό που θα ήθελα να ξαναζήσω είναι μια εκτός έδρας νίκη σε ένα γεμάτο γήπεδο με πολλές εντάσεις σαν αυτή που κάναμε φέτος στον πρώτο γύρο στην έδρα του Ηρακλή».

Τι σημαίνει να φοράς το εθνόσημο;
«Δεν έχω φορέσει σε επίσημη διοργάνωση τη φανέλα της εθνικής ομάδας αλλά το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι είναι τιμή για κάθε αθλητή να του δίνεται μια τέτοιου είδους ευκαιρία».

Εκτός μπάσκετ πως περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Πέρα από το μπάσκετ μου αρέσει να πηγαίνω θέατρο ή σινεμά και να περνάω χρόνο με τους φίλους μου. Όποτε μπορώ να ξεφύγω από την καθημερινότητα, συνήθως γίνεται με μια εκδρομή».

Προσωπικοί στόχοι για το μέλλον;

«Σίγουρα στους προσωπικούς μου στόχους, όπως και στις προτεραιότητές μου, είναι η μπασκετική μου πρόοδος και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να μπορέσω μελλοντικά να κάνω μια προσπάθεια για το πτυχίο μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *