Home >> Sports >> Όλα τα δεδομένα με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, τα σχέδια της FIFA

Όλα τα δεδομένα με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, τα σχέδια της FIFA

Ο κορονοϊός συνεχίζει να σκορπά τον φόβο και τον θάνατο σε όλο τον πλανήτη. Η καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων έχει αλλάξει και δεν πρόκειται να επανέλθει τουλάχιστον στον απόλυτο βαθμό πριν από τον ερχομό του 2021. Ο φονικός ιός αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού. Μοιάζει ανίκητος. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα και όλα τα υπόλοιπα μικρά καθημερινά πράγματα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Η FIFA σε ρόλο ρυθμιστή για έξοδο του ποδοσφαίρου από την κρίση

Το ποδόσφαιρο που διαχρονικά ήταν και παραμένει το πιο κερδοφόρο άθλημα βιώνει μια πρωτοφανή κρίση εξαιτίας του κορονοϊού και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι μόλις τελειώσει αυτή η κατάσταση, το λαοφιλέστερο άθλημα θα έχει αλλάξει. Η FIFA (παγκόσμια ομοσπονδία) αντιλαμβανόμενη τις νέες συνθήκες που επικρατούν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο λόγω του κορονοϊού, έχει ήδη προχωρήσει σε τροποποίηση των κανονισμών της θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τις λίγκες και τις ομάδες να ολοκληρώσουν την αγωνιστική περίοδο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Παρατείνονται μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019/20 τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου

Η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για την UEFA, τη FIFA, τις λίγκες και τις ομάδες και προκειμένου να συμβεί αυτό όλες οι πλευρές είναι διατεθειμένες να γίνουν αγώνες ακόμα και τον Αύγουστο και να πάει για αργότερα η έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν. Η επ’ αόριστον παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019/20 επηρεάζει όπως είναι φυσικό και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου. Έτσι, με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο λόγω του κορονοϊού, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου παρατείνονται για όσο διάστημα διαρκέσει η σεζόν σε κάθε πρωτάθλημα. Αν ένα πρωτάθλημα (π.χ αγγλικό) τελειώσει τη σεζόν στις 31 Ιουλίου, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα λήξουν στις 31 Ιουλίου.

Μετακινείται η μεταγραφική περίοδος

Η επ’ αόριστον παράταση της σεζόν 2019/20 πέρα από το πρόβλημα που δημιουργεί στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου, επηρεάζει και το διάστημα έναρξης της μεταγραφικής περιόδου. Ως γνωστόν η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ανοίγει την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Ωστόσο, για το καλοκαίρι του 2020 αυτό το διάστημα θα αλλάξει και θα υπάρξει μία μετακίνηση στην ημερομηνία έναρξης και λήξης της μεταγραφικής περιόδου, ώστε να “πέσουν” μεταξύ του τέλους της παλιάς περιόδου και της έναρξης της νέας σεζόν.

Σκέφτεται τρίτη μεταγραφική περίοδο η FIFA

Όπως τονίστηκε και παραπάνω η FIFA έχει ξεκαθαρίσει για τη μεταγραφική περίοδο ότι λόγω κορονοϊού θα επιτρέψει τη μετακίνηση των μεταγραφικών περιόδων, ώστε να “πέσουν” μεταξύ του τέλους της παλιάς περιόδου και της έναρξης της νέας σεζόν. Στο μυαλό πάντως της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να υπάρξει και μία τρίτη μεταγραφική περίοδος που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και ως εκ τούτου αυτή του καλοκαιριού να μειωθεί. Αυτή, να ξεκαθαρίσουμε, είναι μια σκέψη που έχει η FIFA, που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, όχι απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *