Home >> Sports >> Το μονοπάτι του Σφαιρόπουλου (Μέρος 3ο)

Το μονοπάτι του Σφαιρόπουλου (Μέρος 3ο)

Η χρονιά των αποδείξεων

Καλημέρα σε όλο τον ερυθρόλευκο λαό!

Μεγάλη μέρα η σημερινή. Μέρα που έχει δοθεί το ραντεβού με την ιστορία. Η ομαδάρα μας αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό της Πόλης με φόντο την πρόκριση στον τελικό. Για να φτάσει εδώ που είναι όμως πέρασε μέσα από θάλασσες και τρικυμίες. Μια εξοντωτική χρονιά σε ότι αφορά την Ευρώπη φτάνει στο τέλος της και ελπίζουμε να φτάσει με τον ιδανικότερο τρόπο. Με το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης στις αποσκευές μας. Αλλά πρώτα ας κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση της Ευρωπαϊκής μας χρονιάς.

Αρχικά η ομάδα καλείτο να δώσει απαντήσεις για την περσινή αποτυχημένη χρονιά και αυτό να το πράξει μέσω της δυσκολότερης και απαιτητικότατης διοργάνωσης από αυτή που αγωνίστηκε πέρυσι. Ο Ολυμπιακός τα πήγε εξαιρετικά στην φετινή κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα με αποτέλεσμα να κατακτήσει την 3η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και ήταν η πιο σταθερή ομάδα κάτα την άποψη μου. Άφησε πίσω του ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ όπως η Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρ, η Έφες, ο ΠΑΟ, η Νταρουσάφακα κτλ. Δεν είναι καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο. Επίσης σημαντικό κομμάτι στην φετινή πορεία της ομάδας διαδραμάτισαν οι εκτός έδρας νίκες που τόσο μας πλήγωσαν πέρυσι. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 8 εκτός έδρας νίκες σε 15 ματς που έδωσε εκτός. Πραγματικά εκπληκτικό ποσοστό, ενώ προστάτευσε και κατά 80% την έδρα του .Κοινώς, ο Ολυμπιακός έκανε τα βασικά για μια μεγάλη ομάδα. Έτσι ο σύλλογος προχώρησε στα πλει όφς.

Στην φάση των 8 βρέθηκε αντιμέτωπος με την Έφες. Ένας γνώριμος αντίπαλος και άκρως επικίνδυνος. Όπως φάνηκε η Έφες δεν ήταν ομάδα της πλάκας και πώς θα μπορούσε άλλωστε με παίχτες όπως ο Ντάνστον, ο Μπράουν, ο Ερτέλ, ο Γκρέιντζερ, ο Χάνεϊκατ και προπονητή τον Περάσοβιτς; Οι Τούρκοι έκαναν την ζημιά στο 2ο ματς στο ΣΕΦ, πήραν και το 3ο και ήταν όλοι έτοιμοι να πανηγυρίσουν μια ακόμα τουρκική ομάδα στο Φάιναλ Φορ. Όμως εκεί μίλησε η καρδιά του Ολυμπιακού, η ομάδα που είναι γεννημένη για τα δύσκολα. Ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Σπανούλη “έσπασε” την έδρα της Έφες, πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας και μετά στο τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός απλά δεν έχανε. Όσο φιλόδοξη και αν ήταν η προσπάθεια της Έφές. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει και είναι έτοιμος να γράψει μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του.

Μπορείς θρύλε μου.

ΠΑΜΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *