Home >> Sports >> Τα φετινά κατορθώματα μιας παρέας…”νυχτερίδων”

Τα φετινά κατορθώματα μιας παρέας…”νυχτερίδων”

Για εκατομύρια ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το ελκυστικότερο πρωτάθλημα που τους καθηλώνει είναι το ισπανικό.

Αυτό βέβαια είναι λογικό καθώς αγωνίζονται σε αυτό οι μεγαλύτεροι αστέρες του αθλήματος όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι,ο Κριστιάνο Ρονάλντο και πολλοί άλλοι.

Έτσι καταλαβαίνουμε ότι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ”κονταροχτυπιούνται” τα τελευταία χρόνια για τον πολυπόθητο τίτλο.

Υπάρχουν όμως και άλλες ομάδες που είναι ανταγωνιστικές και παρουσιάζουν μία εκπληκτική πορεία. Ο σύλλογος που θα αναφερθούμε είναι η Βαλένθια, η οποία φέτος διανύει φανταστική πορεία στην ισπανική ΛαΛίγκα.

Οι ”νυχτερίδες” όπως την αποκαλούν οι φανατικοί της φίλοι ιδρύθηκαν 18/3/1919 και γηπεδό τους το ”καυτό” και ολοκαίνουργιο Μεστάγια με χωρητικότητα 75 χιλιάδων θέσεων.

Η Βαλένθια έχει να πανηγυρίσει κατάκτηση πρωταθλήματος από το μακρινό 2004 και πιο συγκεκριμένα 14 χρόνια πριν τερματίζοντας όμως αξιοπρεπέστατα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Φέτος, λίγο πριν πέσει η αυλαία της ΛαΛίγκας η Βαλένθια είναι μόνη 4η με 13 βαθμούς διαφορά από την 5η Μπέτις εξασφαλίζοντας και το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι μία συγκροτημένη ομάδα, με πολύ καλή χημεία μεταξύ των παικτών αλλά και του προπονητή.

Ποδοσφαιριστές ”κλειδιά” που κάνουν την επίθεση της ομάδας να ”πετάνε φωτιές” είναι ο Ροντρίγκο(16 γκoλ), Τζάζα (12 γκoλ), Μίνα(11 γκoλ),Παρέχο (7 γκoλ), Γκέδες(4 γκoλ).

Ξεκινώντας την φετινή αναδρομή της Βαλένθια στο ισπανικό πρωτάθλημα βλέπουμε πως ήταν αήττητη στις πρώτες 9 αγωνιστικές, στατιστικό που προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση τόσο στους διοικούντες το σύλλογο όσο και στις τάξεις των φίλων της.

Η πρώτη ήττα ήρθε από την Χετάφε στις 3/12/2017 με το ”φτωχό” 1-0 εκτός έδρας, ενώ η μεγαλύτερη ήττα που υπέστη η ομάδα ήταν από το αδιαμφισβήτητο φαβορί που ”ακούει” στο όνομα Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 4-1 στο Μεστάγια και μπροστά στους οπαδούς της Βαλένθια που είχαν γεμίσει το γήπεδο υποστηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια της ομάδας τους.

Η μεγαλύτερη επικράτηση όμως του συλλόγου η νίκη με το επιβλητικό 6-3 εκτός έδρας κόντρα στην ομάδα της Μπέτις.

Συνολικά, η Βαλένθια μετράει σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δίνει η ΛαΛίγκα 20 νίκες, 8 ήττες και 5 ισοπαλίες. Ένα ακόμα στατιστικό που έχει σημασία είναι τα γκολ του συλλόγου που ανέρχονται σε 61 υπέρ και 35 κατά γεγονός που τους κατατάσσει στην 3η καλύτερη επίθεση και 4η καλύτερη άμυνα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Τελευταίο στοιχείο που παραθέτουμε είναι οτι εντός έδρας έχει σημειώσει 12 νίκες ενώ εκτός έδρας μόλις 8 νίκες.

Τέλος και ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του τερματισμού, πέντε αγωνιστικές δηλαδή να απομένουν ακόμα, μπορούμε να δούμε την Βαλένθια να τερματίζει ακόμα και 2η αφού η διαφορά της με Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι στους 6 βαθμούς. Αν όντως καταφέρει και πετύχει η ομάδα κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνετε θα είναι η μεγαλύτερη πιο πρόσφατη επιτυχία του συλλόγου τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΛαΛίγκα ήταν, είναι και θα είναι το πιο ωραίο, ευχάριστο και εκπληκτικό πρωτάθλημα, σε σύγκριση θεάματος κατά βάση από τα υπόλοιπα 4 κορυφαία (Γερμανικό,Ιταλικό,Αγγλικό και Γαλλικό).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *