Home >> Sports >> Τέλος του παιγνιδιού

Τέλος του παιγνιδιού

Τέσσερις άνθρωποι, μέσα σ’ ένα πνιγηρό καταφύγιο. Ο ένας, ο ΧΑΜ, παράλυτος και τυφλός, στο αναπηρικό καροτσάκι. Άχρηστος. Δεν έχει εικόνες και δεν έχει κίνηση. Ο άλλος, ο ΚΛΟΒ, δεν μπορεί να καθίσει. Έχει μάθει μόνο να εκτελεί εντολές. Του έχουν αφαιρέσει τη σκέψη. Η συνείδησή του είναι πάμφτωχη, όπως ενός ζώου. Βρίσκεται διαρκώς πεινασμένος. Τον έχει πιάσει το δόκανο της επιβίωσης. Οι δύο άλλοι, ο ΝΑΓΚ και η ΝΕΛ, οι γεννήτορες του ΧΑΜ, ζουν πεταμένοι μέσα σε δύο σκουπιδοντενεκέδες. Βγάζουν ξαφνικά το κεφάλι τους κι αναχαράζουν, σαν τις κατσίκες, δυό τρείς ταπεινές μνήμες από ένα φτωχό παρελθόν.

Αυτή η απουσία από τον τίτλο του έργου, του οριστικού άρθρου “το”, κατά περίεργο τρόπο, κάνει τον τίτλο απόλυτα οριστικό. Παιχνίδι τέλος. Έχει τελειώσει. Πριν αρχίσει είναι τελειωμένο.

Μία μικρογραφία της ελεεινής κοινωνικής πραγματικότητας έλαβε χώρα την Κυριακή 11/6/2017 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πόσο παράδοξη μοιάζει η ονομασία του γηπέδου! Συμπερασματικά και για να μην σας κουράσουμε:

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

Όλα ξεκινούν από το καλοκαίρι του 2016. Η ομάδα ανακοινώνει τη νέα τιμολογιακή πολιτική για τα εισιτήρια διαρκείας της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου κι εκεί παρατηρείται μία αύξηση πέραν της φυσιολογικής, υπέρ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Σημείωση: Διοίκηση στα τμήματα αυτά ασκεί η Θύρα 7. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ώθησε τα αδέρφια και το υπόλοιπο επιτελείο τους να προβούν σε μια τέτοια κίνηση, όμως έτσι πρόσθεσαν κι άλλο νερό στο μύλο της αλητείας και του επαρχιώτικου μεγαλοϊδεατισμού που διακατέχει τους διοικούντες τον ερασιτέχνη. Ναι, είναι εκείνοι που αγόρασαν τον αριθμό φορολογικού μητρώου της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ελληνικού και το αντίστοιχο του ΙΕΚ Ξυνή για το χαντμπολ των ανδρών, για να τροφοδοτήσουν τη βουλιμία τους για τρόπαια και αναμνηστικές φωτογραφίες. Με την κίνηση αυτή όμως νομιμοποίησαν ουσιαστικά εκείνους τους τύπους που τους κατέστρεψαν το γήπεδο το 2010, που δεν άφησαν την ομάδα των δύο συνεχόμενων ευρωπαϊκών κατακτήσεων να παλέψει στην έδρα της για το πρωτάθλημα το 2013 και που εχθές εκείνοι, οι ίδιοι κάθε φορά, με τις κουκούλες στα κεφάλια, με τα καλυμμένα πρόσωπα, δείγμα της παλληκαριάς τους κατέστρεψαν την πορείας και της φετινής ομάδας. Κατάφεραν να τη λερώσουν βαθιά και να την υποβιβάσουν στα μάτια της κοινής γνώμης στο επίπεδο του “υπέροχου λαού” που την ακολουθεί. Ακόμη, η αύξηση των εισιτηρίων υπέρ του ερασιτέχνη εξίσωσε εμμέσως, την πλειονότητα του κόσμου, τους 2-3 χιλιάδες πιστούς ακόλουθους κι όσους είναι σε επαρχίες και το εξωτερικό με τη σαπίλα του πρεσβεύουν οι μασκοφόροι τιμητές των πάντων. 

 

Δεύτερο σημείο είναι η έναρξη του χθεσινού αγώνα. Κατά την είσοδό μας στο γήπεδο, ακούσαμε εμβρόντητοι τον γνωστό οπαδό-διακινητή βίας ονόματι Τσουκαλά να έχει πάρει το μικρόφωνο, να απευθύνεται στον κόσμο και να αναφέρεται με υποτιμητικό τρόπο στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Επαναλαμβάνω από μικροφώνου. Με ποια ιδιότητα αυτός ο τύπος πήρε αυτή την πρωτοβουλία και ποιοι είναι εκείνοι που του το επέτρεψαν; Κύριοι Αγγελόπουλοι, υπεύθυνε ασφαλείας του γηπέδου, φέρετε την αποκλειστική ευθύνη για αυτό το κατάντημα. Δε γίνεται από την Πέμπτη το βράδυ να διακινούνται φήμες για το τι θα γίνει την Κυριακή, στις κεντρικές θύρες να ψάχνουν μέχρι και τα κλειδιά στις τσέπες και αυτοί οι τύποι να περνούν αέρινα. Επιπρόσθετα, πώς είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι ασφαλείας εντός του γηπέδου να είναι έμμισθα τσιράκια των οργανωμένων;  Κρίνεστε ανίκανοι κύριοι, για ακόμη μία φορά να προστατεύσετε την ομάδα σας, την ομάδα μας από τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές. Τον κόπο, το μόχθο και τον ιδρώτα των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου εντέλει σκορπάτε, δεδομένου ότι στη χώρα του ΤΙΠΟΤΑ, στο βαλκανικό νότο, μένει πάντοτε η τελευταία εικόνα και όλα τα υπόλοιπα χάνονται στη συλλογική λήθη.

Υπέροχος λαός

Εσύ υπέροχε λαέ, εσύ που είσαι, όπως λέτε, πάντοτε κοντά, πώς άραγε αγαπάς την ομάδα; Καταστρέφοντας την προσπάθειά των αθλητών; Αλήθεια όταν όλη τη χρονιά ο προπονητής της ομάδας και και οι παίχτες ζητούν τη στήριξή σας πού ήσασταν άραγε; Στους πρώτους δύο τελικούς κάνατε τριήμερες εξορμήσεις στις εξοχές και τις παρακείμενες παραλίες; Στο αγώνα με τον Άρη, τον τρίτο ημιτελικό, όταν η ομάδα επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη πώς δείξατε το σεβασμό σας; Πέρυσι, μετά την κατάκτηση του πιο ηδονικού εγχώριου τίτλου της ομάδας πού βρισκόσασταν στην απονομή; Ξοδέψατε όλη σας την ένταση στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ; Ξέρετε, ενοχλούμαστε τόσο πολύ από την συμπεριφορά σας. Είστε ανθρωποειδή κτήνη, πλήρως κατευθυνόμενα,χειραγωγήσιμα και ελεγχόμενα, ένας άβουλος στρατός, πιστός στις υπηρεσίες των αφεντικών σας. Άξιος ο μισθός σας! Άραγε έχετε στοιχειώδη αυτοσεβασμό ή είστε πειθήνια όργανα περιορισμένων ικανοτήτων και ελλιπών δεξιοτήτων. Σας σιχαινόμαστε!

Επώνυμος οπαδός πράσινων αποχρώσεων

 

Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες κύλησαν όπως τις είχες σχεδιάσει. Σε συνεργασία με τους θεσμικούς παράγοντες, άλλωστε σε διπλανά γραφεία βρίσκεστε, καταλύσατε κάθε μέτρο. Το τελευταίο φύλλο συκής έπεσε. Εξοστρακίσατε εντέχνως, όσες φωνές προκαλούσαν προβλήματα, όσοι κατά τη διάρκεια της διαδρομής όρθωσαν ανάστημα και έδειξαν αξιοπρέπεια. “Η εμείς ή κανείς”, “2-3 με κάθε τρόπο”, “τρομοκράτες”, ορισμένα από τα καλολογικά σχόλια του εν λόγω κυρίου, όπως και ένα εμετικό απόσπασμα που προβλήθηκε ως βινιέτα στο βοθρόλυμμα που σερβίρει στο πόπολο καθημερινά ο φαληρικός σταθμός, κατέχοντας δημόσια συχνότητα. Το ήθος του ανδρός φάνηκε κι εχθές όταν με τα δέκα δάχτυλα των χεριών του ανοιχτά, προφανώς χειροκροτούσε τη διαιτητική τριάδα, ενώ από πάνω του, ο στρατός του, με τον ταξίαρχο της ελληνικής αστυνομίας και ο κομισάριος του αγώνα να προσπαθεί να σώσει την κατάσταση πριν εκτραχυνθεί εντελώς. Το κράτος σε αρμονική συνύπαρξη με το παρακράτος θα σημείωνε κάποιος κακόβουλος. Ανήκουμε στην τελευταία κατηγορία.

 

Ο συγκεκριμένος κύριος για να ολοκληρώσει το ρόλο του με επιτυχία, λειτούργησε και στις κομβικές στιγμές του αγώνα ως δόλωμα. Σε δύο περιπτώσεις λειτούργησε ως αλεξικέραυνο, συγκεντρώνοντας επάνω του τα πυρά, στοχεύοντας στο γεγονός ότι το αγελαίο πλήθος, οι άφρονες και οι σμπίροι τους θα πέσουν στην παγίδα. Όπως κι έγινε, δύο φορές μάλιστα. Είχε τόση εμπιστοσύνη στην ομάδα του δε και τον προπονητή της όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας από αξιόπιστη πηγή, προσέγγισε άλλον τεχνικό μία ημέρα πριν τον τέταρτο τελικό. Σε αυτόν τον κατά τ’άλλα κύριο, Γιώργο και Παναγιώτη κάνατε εχθές τον ταξιθέτη. Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ άραγε; Για την ικανοποίηση και το μεροκάματο των φωτογράφων ή για να χαμογελάσουν αυτάρεσκα όλοι όσοι θέλουν το περιβόητο λούμπεν προλεταριάτο σε πλήρη αφασία;

Ε.Ο.Κ-Διαιτησία

 

Προσπαθήσατε αρκετά τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια να σπιλώσετε το μύθο αυτής της παρέας. Σας γύρισε πίσω σε μορφή χιονοστιβάδας, διότι η αχρειότητα δε διαρκεί στο χρόνο. Η ομάδα που προσπαθήσατε να αναχαιτίσετε με κάθε πιθανό-δόλιο και απίθανο τρόπο, έχει την καθολική αναγνώρισης σύμπασας της μπασκετικής ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας. Κύριοι με τις γκρι εμφανίσεις χορηγούμενοι από προτηγανισμένες πατάτες, αφήσατε το στίγμα σας. Νιώθετε καλά όταν αντικρίζετε το είδωλό σας στο καθρέφτη; Η συνείδησή σας είναι καθαρή; Γνωρίζετε κύριοι ότι υποκινείται τη βία με τις αποφάσεις και τις βουλές σας; Βάζετε κι εσείς το χέρι σας στη διολίσθηση της κοινωνίας στο βάραθρο. Εύγε! Η ιστορία θα σας κρίνει όπως σας αξίζει.

 

Ομάδα

1) Ερίκο

2) Κεμ

4) Πατρίκιε

5) Τολιόπουλε

6) Πάπι

7) Μεγάλε Βασίλη

9) Δομίνικε

10) Μητσαγραβάνη (μία λέξη-κατά Μάνο)

11) Νικόλα

15) Γιώργο

16) Παπ

17) Βαγγελάκι

23) Ντάνι

24) Ματ

26) Πάρι

27) Αθηναίου

Σφαιρό, Μίλαν, Χρήστο, Ανδρέα, εγκάθετε της διοίκησης, δε σας άξιζε αυτή η αντιμετώπιση, δε σας αξίζει αυτός ο κόσμος. Εκείνοι ουδέποτε κατάλαβαν τι πρεσβεύετε, τις αξίες και το ήθος σας. Μεγάλη μερίδα του κόσμου, συνηθισμένη στην άκριτη κατανάλωση ζητούσε, ζητάει και θα ζητάει στο διηνεκές παίχτες, παχυλά συμβόλαια κλπ. Δεν έχουν διδαχθεί να αναγνωρίζουν τις αξίες. Δε σας άξιζε αυτή η εικόνα στην αυλαία του οχτάμηνου. Φευ!

Σας ευχαριστούμε!

Σας ευχαριστούμε για το ταξίδι, τις λύπες, τις χαρές, τις εμπειρίες, τα δάκρυα, την πίκρα και για όλα εκείνα τα αισθήματα τα οποία δεν μεταφέρονται με λόγια. Μένουν βαθιά ριζωμένα μέσα στον καθένα, σαν προίκα, τον κατευθύνουν και τον ορίζουν για πάντα.

Υ.σ. Δεκαπέντε χρόνια, κοινής, αδιάκοπης, σχεδόν αδιάλειπτης πορείας εχθές διεκόπησαν βιαίως. Δυστυχώς…

Υ.σ.2 Ο “λαός” δεν μας άφησε ούτε να σας χειροκροτήσουμε στο τέλος. Τόσο σας αγαπούν, εκείνοι που προσκυνούν σύμβολα αλλά ξεχνούν τους ανθρώπους των οποίων η συνδρομή μεγαλώνει το μέγεθος του συλλόγου.

Υ.σ.3 Αντικαταστήστε το “με τρομάζεις” με το “με αηδιάζεις” και απολαύστε υπεύθυνα.

 

Υ.σ.4 Ο Φάρος σε ποια ακτή κρύβεται;

Υ.σ.5 Γιάννη Μπουρούση τόσα χρόνια αυτά στα έκαναν χύδην Μπατίστ και Πέκοβιτς. Έχεις φιλότιμο ή το πήρε μαζί του ο κύριος Μάκης;

Y.σ.6 Για τους πληρωμένους λιβελογράφους τα είχαμε γράψει εδώ:  http://aggelosred7.wixsite.com/legendary-news/single-post/2017/05/27/%CE%97-%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD

“Το τέλος είναι φυλακισμένο μέσ’ την αρχή”   μας λέει ο Χαμ.

“Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει! Στη Γη βρισκόμαστε, δεν υπάρχει σωτηρία γι’ αυτό”.

“Ο Ήλιος είναι ανύπαρκτος, βυθίζεται προς….τους νεκρούς”.

“Ο Χρόνος είναι ανύπαρκτος κι όμως ο Χρόνος τώρα τελειώνει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *