Υέτιος Μάρτιος
Κάτι από τη γεύση του θέρους με τα ζυγωματικά του Ιουλίου και την αίσθηση της απώλειας κατά την αλλαγή της εποχής. Ο λόγος είναι η εκφρασμένη σκέψη. Ο στοχασμός του ανθρώπου. Υπάρχει ο έναρθρος και ο άναρθρος λόγος. Κάθε πλάσμα έχει μια επικοινωνιακή ιδιαιτερότητα. Ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το λόγο, δηλώνουμε τον προσδιορισμό. Η ένταση έχει επιθετικό πρόσημο. Έπειτα, ο άνθρωπος, αφήνοντας να ακουστούν, ολόκληρα, τα σύμφωνα και τα φωνήεντα, αφήνει χρόνο σε κάθε συνομιλητή να αφομοιώσει και να αφουγκραστεί. Κάθε έργο ανθρώπου εμπεριέχει προθετικότητα, έχοντας επίγνωση των πράξεών του. Ο λόγος, στη θεολογία συναρτά δημιουργική πράξη για τον κόσμο και το σύμπαν. Ο λόγος είναι και αναλογία. Περιέχει μαθηματική και στοχαστική διάσταση. Επικοινωνιακή δυνατότητα. Άρα, δεν είναι μόνον το τι θα πεις, είναι ο τρόπος που θα το πεις και ο χρόνος που θα το πράξεις για να ταξιδέψει από τον αποστολέα προς τον αποδέκτη. Παράλληλα, πρέπει να προσδιορίσουμε τον αλληγορικό και συμβολικό χαρακτήρα του λόγου. Όταν μιλούμε, ο άλλος έχει τη δυνατότητα να προσλάβει, πραγματογνωστικά, αλλά συγχρόνως, να μπορεί το μυαλό του να μεταφερθεί και στη μεταφορικότητα των λεγομένων. Κάθε άνθρωπος είναι πολυδιάστατη ύπαρξη.
Σημειώσεις και σχόλια κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
13/3/2025, 19:45, τελικό αποτέλεσμα: 2-1
Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε στην πρώτη αναμέτρηση με τη Μπόντο από τα δυνατά στοιχεία των Νορβηγών. Οι Πειραιώτες δέχτηκαν γκολ από στημένη φάση και όταν προσπάθησαν να ανεβάσουν την τελευταία γραμμή άμυνας, περίπου, στο ύψος της μεσαίας γραμμής, δεν είχαν αντίδοτο στα κλεψίματα των γηπεδούχων οι οποίοι μετέφεραν τη μπάλα στα πλάγια και ανέβαζαν, με ορμή, πολλούς παίκτες από τις πίσω γραμμές, ενώ η συνδυαστική παλίρροια είχε αποδέκτη στην περιοχή τον επιθετικό τους. Εκείνος εκκινούσε από το κέντρο του “κουτιού” και κάνοντας αστραπιαία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, προλάβαινε τις αντιδράσεις των αμυντικών. Η Μπόντο χρειάστηκε 17, γρήγορες, εναλλαγές της μπάλας για το δεύτερο γκολ και 10 για το τρίτο! Ο αντίλογος ήταν οι ευκαιρίες του Γιάρεμπτσουκ ως επί το πλείστον και έως ότου αντικατασταθεί και στο δεύτερο ημίχρονο του Ζέλσον Μαρτίνς και του Πάλμα.
Ο δεύτερος αγώνας, χωρίς τον Ελ Καμπί και πάλι αλλά και τον Κωστούλα, φανέρωσε τη δυσκολία του φετινού Ολυμπιακού. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ τα κάνει όλα με ένταση και χωρίς ισχυρή και αξιόπιστη ποιότητα στην τελική ενέργεια. Η πίεση στην επίθεση μεταφράζεται σε άμεσο ποδόσφαιρο πολλών, συνεχόμενων, ενεργειών. Η ιδέα να απλωθούν πολλοί μέσοι, στο πρώτο ημίχρονο και ο Ζέλσον με εντολή να έρχεται κεντρικά, ήταν καλή όμως ουδείς εκ των χαφ δεν έχει συνέπεια στην απειλή. Τελικά, αποδείχτηκε ότι με την είσοδο του Ουκρανού επιθετικού, και ανεξάρτητα από τα δύο γκολ που πέτυχε, οι αντίπαλοι οπισθοχώρησαν, τουλάχιστον, κατά δέκα μέτρα και υπήρχε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος ποδοσφαιριστής να διεκδικήσει τη μακρινή μεταβίβαση αλλά και να γίνει σκαλοπάτι κατεβαίνοντας χαμηλά για να υποδεχτεί τη μπάλα και να συνεργαστεί, περιμένοντας το ανέβασμα όσων βρίσκονταν κοντά του.
Στα επιμέρους
Η παρουσία του Χρήστου Μουζακίτη στον επαναληπτικό του Γεώργιος Καραϊσκάκης έκλεισε τη συζήτηση, σχετικά, με το πιθανό ντεφορμάρισμα του νεαρού κεντρικού μέσου. Η απλότητα στο παιχνίδι του επέστρεψε τόσο σε μεταβιβάσεις όσο και σε πάσες προς την επίθεση, ταυτόχρονα με τις σωστές τοποθετήσεις του στον άξονα που επέτρεπαν την άμεση ανάκτηση της μπάλας.
Συμπέρασμα
Η κρίση εκ του αποτελέσματος είναι σημάδι ασφάλειας. Επειδή, από αυτήν εδώ τη στήλη, σημειώνουμε την εξέλιξη της ομάδας από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα, θεωρούμε πως ο αποκλεισμός από ένα σαφώς, υποδεέστερο- δυσκολοκατάβλητο- σύνολο θα πρέπει να είναι ο οδηγός για την καλοκαιρινή βελτίωση ενόψει, συμμετοχής- επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ και του τρόπου αντιμετώπισης των αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν το βασικό μέλημα θα είναι πώς να ανοίξουν οι άμυνες.