Home >> Sports >> Πόσα θες να μας (Σ)τρελάνεις ρε Θρύλε;

Πόσα θες να μας (Σ)τρελάνεις ρε Θρύλε;

Ένα ακόμα εκτός έδρας ματς πέρασε, μία ακόμα νίκη ήρθε. Αυτή η ομάδα δεν καταλαβαίνει τίποτα και πουθενά. Όποιες απουσίες και αν έχει (Μάντζαρης, Αγραβάνης, Τιλί) ή όταν αυτές προκύπτουν ενώ μέχρι πριν θεωρούνταν σίγουρες παρουσίες(Σπανούλης), η ομάδα αποδεικνύει πως τα ψυχικά αποθέματα που έχει δεν τα έχουν πολλές άλλες ομάδες. Μια ακόμα νίκη λοιπόν και ρεκόρ 8-2 χωρίς η ομάδα να έχει παίξει έστω μια φορά πλήρης.

 

Δεν κρύβω ότι το φοβόμουν το παιχνίδι με την Βαλένθια. Μια ομάδα που προέρχεται από 5 σερί ήττες είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη, ειδικά όταν μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ισπανίας, μέσα στην έδρα της.Η Βαλένθια δεν είναι κακή ομάδα, όπως κλασικά έσπευσαν πολλοί να την αποκαλέσουν μετά το διπλό του Ολυμπιακού, είναι μια ομάδα με καλό προπονητή και παίχτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά όπως ο Έρικ Γκριν.Ο Ολυμπιακός όμως είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρόκειται να έχανε από τον Γκριν όσους πόντους και αν έβαζε ο Αμερικανός πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός είναι ΟΜΑΔΑ. Τι είναι καλύτερο λοιπόν από το να έχεις έναν παίχτη που θα σκοράρει 20+ πόντους; Να έχεις όλους τους παίχτες να συνεισφέρουν επιθετικά.Το μπάσκετ είναι άθλημα 5 εναντίον 5 και όχι ένας εναντίον 5.

 

Τώρα που αναφέρθηκα στον Γκριν δεν μπορώ να μην μπορώ να αναφερθώ στον αντικαταστάτη του. Αυτός ο Στρέλνιεκς είναι λες και βρίσκεται χρόνια στην ομάδα. Δεν θα πω τα κλασικά που λέγονται πως είναι από άλλον πλανήτη κ.τ.λ αλλά αυτή η συνέπεια που δείχνει στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στο οργανωτικό-αμυντικό είναι αξιοθαύμαστη.Ο Λετονός είναι για εμένα εκ των κορυφαίων γκάρντ της διοργάνωσης και τον πήραμε τόσο εύκολα και αθόρυβα το καλοκαίρι. Επίσης η 5αδα Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς-Παπανικολάου-Πρίντεζης-Μακλίν είναι για εμένα εξαιρετική γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Επίσης σε αυτή την 5αδα ο Πρίντεζης πρέπει να μπαίνει μέσα και να κοιτάει και την πάσα έξω καθώς θα βρεθεί πάντα ένας παίχτης ελεύθερος και με τέτοια περιφέρεια η επίτευξη ενός τριπόντου είναι πάρα πολύ πιθανή.

 

Τώρα έχουμε την Ρεάλ, η οποία υπέστη “στραπάτσο” από τα “αδέρφια” μας και θα έρθει στο ΣΕΦ για νίκη ψυχολογίας και βαθμολογίας. Πρέπει να τα καταφέρουμε και να κερδίσουμε οπωσδήποτε γιατί τότε η Ρεάλ θα μείνει 5 νίκες πίσω μας και προσωπικά θεωρώ δεδομένο ότι μόλις επιστρέψουν οι τραυματίες της θα τα πάει εξαιρετικά και θα ανακάμψει. Πάντως έχει περάσει το 1/3 της χρονιάς και ο Ολυμπιακός είναι πρώτος λόγω εύκολου προγράμματος, ενώ άλλοι που κερδίζουν το κάνουν απέναντι σε δύσκολες ομάδες. Μάλλον ο Ολυμπιακός παίζει στην εύκολη Ευρωλίγκα και κάποιοι άλλοι στην δύσκολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *