Home >> Sports >> Πρώτη θέση για ΠΑΟΚ και ιστορικός διασυρμός για τους Περιστεριώτες

Πρώτη θέση για ΠΑΟΚ και ιστορικός διασυρμός για τους Περιστεριώτες

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος: 5-1

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ήρθε νωρίτερα για παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση καθώς ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον Ατρόμητο με 5-1 στην Τούμπα και εκμεταλλευόμενος την γκέλα του Ολυμπιακού, έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αρνητικό ρεκόρ έκαναν οι Περιστεριώτες καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, δέχθηκαν πέντε γκολ σε έναν αγώνα.

Ας πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι όμως του παιχνιδιού, λέγοντας πως οι γηπεδούχοι διεύρυναν στις 50 νίκες αήττητοι. Το γήπεδο δεν άργησε να πάρει φωτιά αφού στο 13′ ο αρχηγός της ομάδας, Βιερίνια έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Στο 34′ ο Ίνγκασον διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ και στο 41′ ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-0 και διπλασίασε τα δικά του προσωπικά γκολ μετά από ασίστ του Μίσιτς. Ο αμυντικός των Θεσσαλονικέων διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του καθώς έφτασε τα 4 γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Το πάρτι των γηπεδούχων συνεχίστηκε και παράλληλα ο διασυρμός των φιλοξενούμενων και στο δεύτερο ημίχρονο αφού στο 53′ ο Σφιντέρφσκι με πέναλτι έγραψε το 4-0.

Από την μεριά των Αθηναίων ο Ουγκράϊ που είχε περάσει αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στην θέση του Ανδρούτσου, μείωσε προσωρινά σε 4-1 στο 56.

Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Μίσιτς στο 82′ μετά από ασίστ του Ροντρίγκο, με τον δεύτερο να περνάει αλλαγή στο 64′ και στην θέση του Μάτος.

Ο Μίσιτς με ένα γκολ και μία ασίστ, αλλά και ο Ίνγκασον με δύο γκολ ήταν οι καλύτεροι της αναμέτρησης. Ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου και συγκεκριμένα ο Ρισβάνης αφού ευθύνεται για τα τρία από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην βασική ενδεκάδα μπήκε μετά από 2,5 μήνες εξαιτίας τραυματισμού ο Βαρέλα, παίρνοντας την θέση του τραυματισμένου Κρέσπο.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερέϊρα εκθείασε την ομάδα του αλλά και όσους την περιβάλλουν λέγοντας πως αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, ο πιο δυνατός, ο πιο ενωμένος.

Βόλος-Ολυμπιακός: 0-0
Ισοπαλία με έντονα διαιτητικά παράπονα και ατυχία για τους Πειραιώτες

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των φιλοξενούμενων έκλεισαν με την λευκή ισοπαλία στον Βόλο, ενώ υπήρξαν εντάσεις στους πάγκους, λανθασμένα οφσάιντ για λογαριασμό του Ολυμπιακού και δοκάρια.

Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι στο 17′ φωνάζουν για ένα λανθασμένο οφσάιντ που καταλογίστηκε τον Σουντανί, ενώ καλυπτόταν στην ευθεία από τον αμυντικό των γηπεδούχων.

Παρότι ο Ευαγγέλου που ήταν στο VAR δεν είναι το λάθος του, είπε στον διαιτητή να συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι. Στο 31′ ο Μαρτίνς είδε τον Μπρούνο να τραυματίζεται και να τον κάνει αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας στην θέση του, τον Λοβέρα.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θα απουσιάσει από τα γήπεδα δύο μήνες καθώς υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Στο 34′ είχαμε και μια εστία έντασης από τον πάγκο των δύο ομάδων, όταν Μπέος και Καραπαπάς ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μοιράζει κίτρινη στον άνθρωπο του Ολυμπιακού και κόκκινη στον παράγοντα του Βόλου, που είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα ως διερμηνέας.

Τα προβλήματα όμως για τον προπονητή των Πειραιωτών δεν είχαν τέλος αφού είδε να χάνει και τον Σουντανί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με αποτέλεσμα να κάνει την δεύτερη αναγκαστική του αλλαγή, βάζοντας τον Γκερέρο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο καθώς ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η παράσταση ήταν για έναν ρόλο και αυτός ήταν του Ολυμπιακού καθώς η κατοχή του έφτασε στο 73% και παράλληλα είχε δύο δοκάρια.

Στο 68′ ο Ελ Αραμπί με σουτ που έκανε είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Γκαραβέλη, ενώ στο 72′ ο Λοβέρα μετά από εκτέλεση φαόυλ, έστειλε με την σειρά του και αυτός την μπάλα στην ίδια κατεύθυνση.

Στο 78′ ήταν η σειρά να μπει στον αγώνα ο Λάζαρος στην θέση του Μασούρα, ο οποίος γύρισε στην αγωνιστική δράση μετά από τον περασμένο Φλεβάρη.

Ο Μαρτίνς μετά την λήξη του αγώνα εκνευρισμένος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στα κανάλι της Nova, ενώ δεν παρευρέθηκε ούτε στην συνέντευξη τύπου.

Καλύτεροι του παιχνιδιού ήταν από την μεριά του Βόλου ο τερματοφύλακας του, Γκαραβέλης αλλά και η άμυνα του, αφού από τύχη και δοκάρια δεν παραβιάστηκε η εστία της ομάδας του, βαθμό που τον πανηγύρισαν έξαλλα.

Ο χειρότερος παίκτης ήταν του Ολυμπιακού, ο Γκερέρο που δεν κατάφερε να φανεί καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο και να απειλήσει.

Λαμία-ΑΕΚ: 0-0
Μοιρασιά βαθμών, ελέω προβλημάτων για την Ένωση

Η Ένωση παρατάσοντας όλα της τα όπλα και με τον Καρέρα να θέλει ως καινούργιος προπονητής στον πάγκο της ομάδας να διευρύνει τις νίκες του, είδε τον Μάτζιο και τους διαιτητές να τους κρατάνε στο μηδέν και να ολοκληρώνουν αυτή την χρονιά με πολλά παράπονα για την διαιτησία, αλλά και άμεση ενίσχυση που χρειάζεται η ομάδα σε καίριες θέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι αν και προσπαθούσαν να απειλήσουν, δεν τα κατάφερναν σε μεγάλο βαθμό, γνωρίζοντας πως θα περάσουν ένα δύσκολο βράδυ στην Φθιώτιδα.

Βέβαια οι ατυχίες για τον Καρέρα δεν άργησαν καθώς στο 44′ είδε να χάνει από τραυματισμό τον Ολιβέϊρα και την θέση του αναγκαστικά να παίρνει ο Γιακουμάκης. Ο επιθετικός της ΑΕΚ όπως διαγνώσθηκε θα απουσιάσει για αρκετό καιρό καθώς έπαθε κάκωση τον λαγονοψωϊτη μυ.

Με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο προπονητής της Ένωσης προχώρησε σε ακόμα μία αλλαγή, βγάζοντας τον Μπακάκη που αγωνιζόταν σε όλο το πρώτο ημίχρονο με πυρετό και βάζοντας στην θέση του τον Αλμπάνη.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα και άναψαν τα αίματα αφού σε μία προσπάθεια του Αλμπάνη στο 72′ για να μπει στην περιοχή των γηπεδούχων, ανατράπηκε από τον Ρόμανιτς με τα χέρια και ενώ όλοι είδαν καθαρό πέναλτι, ο διαιτητής τους αγώνα, Σκουλάς έκανε νόημα να συνεχιστεί ο αγώνας, χωρίς να κάνει χρήση του VAR.

Τελευταία καλή ευκαιρία για τους Αθηναίους ήταν το 79′ με τον Γιακουμάκη να βάζει την προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ και η μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Επίσης οι Λιβάγια και Κρίστισιτς συμπλήρωσαν κάρτες με τον πρώτο να απουσιάζει σε δύο παιχνίδια και τον δεύτερο σε ένα.

Σε δηλώσεις του ο Καρέρα είπε ότι εφόσον δεν κέρδισε η ομάδα, καλύτερα να μην έχανε τότε, ενώ ο Μάτζιος εκθείασε την Ένωση, λέγοντας πως η Λαμία πήρε μια δίκαιη ισοπαλία κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Αντέτζο για λογαριασμό των γηπεδούχων καθώς ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας και με προβολή του στο 85′ έβγαλε το σουτ του Λιβάγια που κατέληγε στα δίχτυα.

Οι χειρότεροι παίκτες ήταν από την μεριά των φιλοξενούμενων και πιο συγκεκριμένα οι Κρίστισιτς και Σιμόες στον χώρο του κέντρου, αφού δεν κατάφεραν να δώσουν τίποτα δημιουργικά στην ομάδα τους για να γίνουν πιο απειλητικοί.

Παναιτωλικός-ΟΦΗ: 2-0
”Έπνιξε” στην βροχή ο Μπαϊροβιτς τους Κρητικούς

Οι Αγρινιώτες σε ένα γήπεδο βούρκο όπως πολλοί θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την λίμνη που υπήρχε σε όλο το γήπεδο, αλλά και χωρίς την χρήση του VAR εξαιτίας προβλήματος το κύκλωμα, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των Κρητικών και να πάρουν την πρώτην τους νίκη έπειτα από αρκετό καιρό.

Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καμία ουσιαστική ευκαιρία από τις δύο ομάδες, ενώ επικρατούσε από όλους τους ποδοσφαιριστές εξαιτίας του τερέν, πάθος, δύναμη και θέληση για κάτι παραπάνω.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στους φιλοξενούμενους καθώς στο 65′ ο Τσιλιανίδης με ένα σκαφτό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 77′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να σπάσουν τα δοκάρια με κεφαλιά του Μπαϊροβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός, έχοντας προειδοποιήσει ένα λεπτό νωρίτερα, ήταν εκείνος που έβγαλε μια καταπληκτική ψηλή μπαλιά στον Αλμέϊδα Ντουάρτε στο 78′ και εκείνος με λόμπα έστειλε την μπάλα στα δύχτια των αντιπάλων. Ο σκόρερ είχε μπει αλλαγή στο 74′ και στην θέση του Ariyibi.

Με την ψυχολογία τους να είναι ανεβασμένη, στο 85′ ο Μπαϊροβιτς κέρδισε πέναλτι, εκτελώντας το ο ίδιος και κάνοντας δύο τα τέρματα της ομάδας, φτάνοντας σε μία πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο προπονητής του Παναιτωλικού σε δηλώσεις του εκθείασε τους παίκτες του λέγοντας πως τα παιδιά είχαν μεγάλο πάθος.

Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν αναμφισβήτητα ο Μπαϊροβιτς με τον Σουηδό επιθετικό να κερδίζει το πέναλτι, να σκοράρει, να έχει μία ασίστ αλλά και δοκάρι.

 

ΑΕΛ-Πανιώνιος: 2-0

Πεντάδα οι Θεσσαλοί χωρίς να κουραστούν

Η ομάδα της Θεσσαλίας ήθελε να καθαρίσει από την αρχή το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για να μην μπει σε γκρίνιες μέσα στις γιορτές, αλλά και για να σκαρφαλώσει στην πρώτη εξάδα. Έτσι ακριβώς και έγινε με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με τον Φατιόν εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 17′ αλλά και την αποβολή του Οικονομίδη από την μεριά των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΛ αγωνιζόταν για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό χωρίς τον τραυματισμένο Ασούμπρε που όπως θυμόμαστε τις έχει δώσει στο παρελθόν αρκετές λύσεις επιθετικά αλλά και βαθμούς. Στο 38′ ήρθε η ώρα του Ουάρντα να χριστεί και εκείνος σκόρερ και να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του, πανηγυρίζοντας το έξαλλα, βγάζοντας την μπλούζα και κάνοντας το σορτσάκι του μπλούζα με την δύναμη που το τράβηξε προς τα πάνω.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έριξαν κάπως τις στροφές τους με αποτέλεσμα να μείνει έτσι το σκορ και χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα.

Μετά την λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής της ΑΕΛ, Γρηγορίου είπε ότι η νίκη για την ομάδα του ήταν επιβεβλημένη. Ο σκόρερ Φατιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως μπορεί η ομάδα του να τερματίσει στην πρώτη εξάδα, ενώ ο μεγαλομέτοχος των Θεσσαλών, Αλέξης Κούγιας, εκθείασε τον προπονητή του δίνοντας του συγχαρητήρια δημόσια και λέγοντας πως η εικόνα αυτή είναι έργο του Γρηγορίου.

Τέλος, ο προπονητής του Πανιωνίου, Παπαβασιλείου δεν έκρυψε την καχυποψία του λέγοντας πως γίνεται να δίνονται τέτοια πέναλτι εφόσον έχουμε την βοήθεια του VAR. Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο σκόρερ Φατιόν, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι, την αποβολή του Οικονομίδη και ευστόχησε για να ανοίξει το σκορ της ομάδας του. Οι χειρότεροι παίκτες ήταν και οι 11 των φιλοξενούμενων αφού μετά τα γκολ και την αποβολή δεν κατάφεραν στο ελάχιστο να βγάλουν κάποια αντίδραση.

 

Παναθηναϊκός-Άρης: 0-0
Χ-ωρίς ουσία, αλλά με τακτική οι δύο ομάδες

Με την βροχή να πέφτει ασταμάτητα στο ΟΑΚΑ και τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να διψάνε για βαθμούς ξεκίνησε το παιχνίδι. Σε έναν ακόμα αγώνα και πέμπτο στην σειρά για τους γηπεδούχους κατάφεραν να πάρουν άλλο ένα βαθμό και η αναμέτρηση να τελειώσει με λευκή ισοπαλία.

Από την άλλη ο Άρης, δεν μπορούσε να συνεχίσει την φόρμα του και μετά τον Βόλο να διασύρει ή απλώς να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, μένοντας στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι με αυτό τον χρυσό βαθμό. Η μοναδική αξιοσημείωτη φάση που μπορούμε να καταγράψουμε σαν την κορυφαία του αγώνα, ήταν το σωστό οφσάιτ που είδαν οι διαιτητές στην γκολάρα που πέτυχε ο Φετφατζίδης στο 65′. Και αναφερόμαστε σε αυτό διότι όπως βλέπουμε σε αυτή την αγωνιστική και στα υπόλοιπα παιχνίδια, τα προβλήματα με την διαιτησία είναι πάρα πολλά σε βαθμό που καθορίζουν αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις που προχώρησαν οι δύο προπονητές μετά την λήξη της αναμέτρησης στάθηκαν στις λεπτομέρειες αλλά και στην φόρμα της ομάδας. Συγκεκριμένα ο Δώνης εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει στα play offs, ενώ τόνισε πως οι ομάδες δεν φτιάχνονται μέσα σε 1,5 χρόνο.

Ο Ένιγκ από την μεριά του στάθηκε στην λεπτομέρεια και το οφσάιντ του Φετφατζίδη λέγοντας πως αν είχε μετρήσει αυτό το γκολ τότε η ομάδα του θα έφευγε νικήτρια από την Αθήνα. Μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και για τους δύο συλλόγους.

Καλύτερος ποδοσφαιριστής του αγώνα ήταν ο Πούγγουρας των γηπεδούχων, ο οποίος ήταν απροσπέλαστος στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Ιντέγε. Αδύναμος κρίκος ήταν πάλι από την μεριά των πρασίνων και αυτή την φορά ο Χατζηγιοβάννης, που είχε αρκετές άστοχες επιλογές και δεν βοήθησε δημιουργικά την ομάδα του.

Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη: 5-0
Νίκη χρυσάφι ”5” καρατίων για τον Αστέρα

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, ο Αστέρας Τρίπολης έβγαλε αντίδραση και ισοπέδωσε με 5-0 την Ξάνθη, δείχνοντας ότι ακόμα έχει σφυγμό και μπορεί να παλέψει στην συνέχεια του πρωταθλήματος ώστε να μην υποβιβαστεί.

Το πάρτι για τους γηπεδούχους ξεκίνησε νωρίς με το Σίτο να ανοίγει το σκορ στο 13′ έπειτα από ασίστ του Μαρτίνεθ.

Στο 21′ ο Καπίγια εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων και από ασίστ του Λ. Φερνάντεθ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με μαξιλαράκι ασφαλείας και χωρίς άγχος για την συνέχεια της αναμέτρησης. Στο 82′ ο Λ. Φερνάντεθ έκανε το 3-0 μπροστά στον κόσμο της ομάδας του, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του 90′ ο κεντρικός της Ξάνθης, ο Τέρκι έκανε έκανε πέναλτι πάνω στον Μπαράλες, αφήνοντας την ομάδα του στο τέλος με 10 παίκτες, αφού δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και την πρώτη την είχε δεχθεί στο 78′.

Ο επιθετικός των Αρκάδων ευστόχησε από την άσπρη βούλα με το σκορ να εκτοξεύεται στο 4-0 και τον Σουάρεζ στο 90’+5 με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Καπίγια να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για να γίνει το 5-0.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Παράσχος έδειχνε απαρηγόρητος λέγοντας πως αυτό είναι πολύ προσβλητικό σκορ για την ομάδα του, ενώ ο πρώην τεχνικός των Ξανθιωτών και νυν των Αρκάδων, Ράσταβατς, πήρε μια μεγαλειώδη νίκη πληγώνοντας την πρώην ομάδα του. Οι καλύτεροι παίκτες της αναμέτρησης ήταν ο Σίτο πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του και ο Καπίγια από τον Αστέρα, έχοντας ένα γκολ και μια ασίστ.

Οι χειρότεροι παίκτες του παιχνιδιού ήταν της Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα ο Ντε Αμορίμ που δεν απείλησε και δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο και ο Τέρκι, που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες μετά την αποβολή του, έκανε το πέναλτι και ευθύνεται για τα 3 από τα 5 γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *