Home >> Sports >> Μια βδομάδα από τα αστέρια

Μια βδομάδα από τα αστέρια

Σε μια βδομάδα λοιπόν ο Ολυμπιακός επιστρέφει στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μαρσέιγ με έναν και μοναδικό σκοπό την νίκη που θα του δώσει ένα ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αλλά θα έχουμε χρόνο για αυτά στο άμεσο μέλλον, τώρα ας δούμε τι πιθανότητες έχει ο Ολυμπιακός στον όμιλο αυτόν και να δούμε τι και αν μπορεί να πετύχει το κάτι παραπάνω φέτος.

Η κληρωτίδα έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με την Μάντσεστερ Σίτι, την Πόρτο και την Μαρσέιγ. Αν εξαιρέσουμε την Σίτι, οι άλλες δύο δεν αποτελούν σίγουρα φόβητρο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει αποδείξει εδώ και αρκετά χρόνια πως κοιτάει στα μάτια όλες τις ομάδες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος όσο μεγάλο μπάτζετ και αν έχουν αυτές. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και φέτος όπου ο Ολυμπιακός καλείται σε έναν όμιλο σαν αυτόν να προσπεράσει τα εμπόδια που θα του προκύψουν, να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στους 16.

Το ξεκίνημα του ομίλου λοιπόν μας φέρνει αντιμέτωπος με τους Γάλλους, μια ομάδα που την είχαμε συναντήσει και την σεζόν 2011/2012 όπου τότε είχε νικήσει η Μαρσέιγ στο Φάληρο και εμείς στην Γαλλία και μας άφησε τρίτους στον όμιλο μετά το «περίεργο» παιχνίδι μέσα στο Ντόρτμουντ. Να είναι άραγε φέτος η χρονιά της «εκδίκηση»; Θα το δούμε, το σημαντικό είναι πως δεν φοβίζει η Μαρσέιγ και αυτή την φορά θα έχουμε εμείς τον Βαλμπουενά που είχε βάλει το νικητήριο γκολ στην Ντόρτμουντ και ας ελπίσουμε φέτος με ένα δικό του γκολ να πετάξει εκτός την πρώην ομάδα του.

Στην πορεία έχουμε την Πόρτο, μια ομάδα με την οποία έχουμε μεγάλη ιστορία καθώς παλιά είχαμε έρθει αντιμέτωποι αρκετές φορές με τον Ολυμπιακό συνήθως να είναι αυτός που χαμογελάει. Οι Πορτογάλοι ούτε αυτοί τρομάζουν, αλλά η Πόρτο είναι πάντα Πόρτο, έχει εμπειρία και καλό υλικό, απλά ο λόγος που δεν τρομάζει είναι επειδή πλέον το DNA του Ολυμπιακού είναι τέτοιο που, όπως είπαμε και πιο πάνω, τον κάνει να κοιτάει στα μάτια κάθε ομάδα. Αν λοιπόν ξεκινήσουμε με νίκη απέναντι στην Μαρσέιγ και μετά φέρουμε και ένα Χ στο Ντραγκάο επί της Πόρτο θα έχουμε θέσει κάποιες καλές βάσεις πρόκρισης.

Τέλος έχουμε την Μάντσεστερ Σίτι όπου με την οποία θα παίξουμε τα δυο κολλητά παιχνίδια. Ομολογώ ότι αυτό με χάλασε αρκετά καθώς δεν ήθελα να παίξουμε αυτά τα δυο παιχνίδια με την καλύτερη ομάδα του ομίλου, θα προτιμούσα την Πόρτο, καθώς αντικειμενικά ο Ολυμπιακός λογικά θα κάνει δυο ήττες στα ματς, πράγμα που λογικά θα δώσει προβάδισμα στην ομάδα που θα επικρατήσει ή θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στο Μαρσέιγ-Πόρτο. Αλλά τι να κάνουμε, του Ολυμπιακού δεν του έχει χαριστεί τίποτα στην Ευρώπη και 9/10 φορές είναι άτυχος τόσο σε κληρώσεις όσο και στα προγράμματα, αλλά την τύχη μας την ορίζουμε εμείς οι ίδιοι, να το θυμάστε αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *