Home >> Sports >> Ιστορικός αποκλεισμός της Γερμανίας σε ομίλους Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ιστορικός αποκλεισμός της Γερμανίας σε ομίλους Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τίτλοι τέλους έπεσαν για τους Γερμανούς στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία παγκοσμίου κυπέλλου αλλά και της χώρας καθώς τερμάτισε στην 4η και τελευταία θέση του 6ου ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα η επικράτηση κόντρα στους Σουηδούς με την γκολάρα του Κρος στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης δεν ήταν αρκετή αφού οι ήττες από Μεξικό και Νότια Κορέα έβαλαν ”ταφόπλακα” στα όνειρά τους για την συνέχεια στην διοργάνωση.

Η εθνική Γερμανίας κάνοντας το απόλυτο με 10/10 νίκες στα προκριματικά είχε γίνει φαβορί για ακόμα μία τελική φάση από εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους, βάζοντας και κάποιοι το ”χέρι τους στην φωτιά” πως θα φτάσουν άνετα μέχρι τα ημιτελικά του μουντιάλ.

Στον τελευταίο αγώνα που έδωσαν τα ”Πάντσερ” κόντρα στους Νοτιοκορεάτες είχαν αρκετές πιθανότητες να νικήσουν έστω και με 1-0 και να προκριθούν αφού την ίδια ώρα η Σουηδία της έκανε τεράστιο δώρο διαλύοντας την μεξικανική άμυνα και πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Αν λοιπόν πετύχαινε το πολυπόθυτο τέρμα η Γερμανία και είχαμε στον όμιλο ισοβαθμία τότε θα περνούσε,εξαιτίας των περισσότερων γκολ και θα ”πετούσε έξω” το μαχητικό Μεξικό.

Επειδή όμως η ”στρογγυλή θεά” είναι απρόβλεπτη και δεν ευνοεί πάντα τον δυνατό, παρακολουθήσαμε την μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης κατά την γνώμη μου.

Με 2 γκολ μέσα σε 3 λεπτά και συγκεκριμένα στο 90+3′ και 90+6′,η ομάδα από την Ασία με σκόρερ τους Κιμ Γιούνγκ Χον και Σον Χιούγκ Μιν υπέγραψαν το ιστορικότερο γεγονός σε τελική φάση ομίλων παγκοσμίου κυπέλλου.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως σε 11 τελικές η Νότιο Κορέα είχε 5 στον στόχο, ενώ οι Γερμανοί πραγματοποίησαν 26 τελικές από τις οποίες μόνο οι 6 βρήκαν στόχο.

Αυτό πρέπει να θορυβήσει την ομάδα και τον προπονητής της, αν μείνει τελικά στον πάγκο της εθνικής μετά και το ”στραπάτσο” διότι αυτό δεν συνέβη μόνο σε αυτόν τον αγώνα αλλά και στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του ομίλου.

Παραθέτοντας ορισμένα στοιχεία που δεν τελούν υπό αμφισβήτηση θα δούμε ότι στην πρεμιέρα με το Μεξικό είχε κάνει 25 τελικές εκ των οποίων οι 9 είχαν βρει στόχο ενώ στο δεύτερο και νικηφόρο αγώνα με την Σουηδία καταγράφηκαν 16 τελικές με τις 5 να είναι στον στόχο.

Αυτό σημαίνει ότι τους λείπει καθαρό μυαλό και η ολοκλήρωση της τελικής φάσης πράγμα που φάνηκε με τον αποκλεισμό τους.

Βέβαια είναι και περίεργο καθώς η Γερμανία διαθέτει ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα που μπορούν να κάνουν την διαφορά και ο καθένας τους να κρίνει μία αναμέτρηση, όπως είναι ο Μίλερ, ο Κρος,ο Ρόϊς,ο Γκόμεζ και άλλοι.

Έτσι,οι ποδοσφαιριστές της Γερμανίας με τα μεγάλα ονόματα και συμβόλαια στους συλλόγους τους, γυρνάνε άπραγοι, μπερδεμένοι, στενοχωρημένοι, απογοητευμένοι αλλά και ”ξεφτιλισμένοι”, συγχωρήστε μου την έκφραση αφού θα είναι το επίκεντρο των συζητήσεων για αρκετό καιρό ακόμα και όχι με τα καλύτερα σχόλια.

Το πάθημα ας τους γίνει μάθημα λοιπόν τόσο στο ευρωπαϊκό κύπελλο του 2020 όσο και στο επόμενο παγκόσμιο κύπελλο στο Κατάρ το 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *