Home >> Sports >> Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΕΝΤΕΡ

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΕΝΤΕΡ

Παρά το γεγονός ότι διάγουμε την εποχή των undersize σέντερ η Ευρωλίγκα φαίνεται ότι εκτιμά ακόμα την αξία των κλασικών ψηλών. Η απόκτηση του Μουσταφά Φαλ (28 χρονών, 2,18 μ.) από την Βιλερμπάν και του Τζόνι Χάμιλτον (26 χρονών, 2,13 μ.) από την Φενερμπαχτσέ αποδεικνύει ότι η αθλητική ικανότητα πρέπει να συνδυάζεται με το ύψος και τη δύναμη στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο καλαθοσφαίρισης.

Ο Μουσταφά Φαλ δεν έγινε ντραφτ το 2014 και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Πουατιέ 86 για την Μονακό. Ο δυναμικός σέντερ συνέβαλε στην προσπάθεια της ομάδας του Πριγκιπάτου για άνοδο στην 1η τη τάξει κατηγορία της Γαλλίας ( προβιβάστηκε ως πρωταθλήτρια). Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Αντίμπ, αλλά το κομβικό σημείο της πορεία του ήταν η υπογραφή στην Σαλόν για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017. Στην λήξη της σεζόν ο Φαλ ήταν πρωταθλητής Γαλλίας και είχε αναδειχθεί καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος. Η φυγή από την πατρίδα οδήγησε τον θηριώδη σέντερ στην Τουρκία για χάρη της Σακάρια. Την επόμενη χρονιά η παρουσία του στην Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν θεωρήθηκε επιτυχημένη, αλλά η απόφαση του να επιστρέψει στην Τουρκία ως παίκτης της Τουρκ Τέλεκομ αποδείχθηκε απολύτως ευεργετική. Πριν την διακοπή του BCL εξαιτίας της κρίσης του COVID-19 o Μουσταφά Φαλ ήταν ο καλύτερος σέντερ της διοργάνωσης (11,6 π.μ.ο, 7,7 ρ.μ.ο, 3,3 α.μ.ο, 71% δίποντο). Δικαίως, λοιπόν, ο διεθνής σέντερ πρόκειται να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με την φανέλα της Βιλερμπάν.

Μετά από περιπετειώδη κολεγιακή καριέρα ως παίκτης των Τζάκονσβιλ, Βιρτζίνια Τεκ και Άρλινγκτον και αποτυχία στο ντραφτ του 2018 ο Τζόνι Χάμιλτον βρέθηκε στην ομάδα των Γκραντ Ράπιντς Ντράιβ. Η παρουσία του στην G – League με την θυγατρική ομάδα των Ντιτρόιτ Πίστονς  δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον ομάδας του NBA και η Νταρουσάφακα ήταν η καλύτερη επιλογή για τον σέντερ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο. Η μεταγραφή του δεν θεωρήθηκε σημαντική, αλλά η εξαιρετική απόδοση του θεαματικού παίκτη με την τουρκική ομάδα στο Eurocup ήταν σημαντική έκπληξη για το σύνολο των ειδικών του αθλήματος. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε προώρως, αλλά ο Χάμιλτον κυριάρχησε στο παρκέ (11,3 π.μ.ο, 8,1 ρ.μ.ο, 1,4 τ.μ.ο με 62% δίποντο) και κέρδισε θέση στην Ευρωλίγκα ως παίκτης της Φενερμπαχτσέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *