Home >> Sports >> Η επίθεση φέρνει τις νίκες, η άμυνα φέρνει του τίτλους!

Η επίθεση φέρνει τις νίκες, η άμυνα φέρνει του τίτλους!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στον φετινό «μαραθώνιο» της EuroLeague, απέναντι στην Βιλερμπάν ( 100 – 88) και σε ένα ακόμη παιχνίδι κατέθεσε διαπιστευτήρια, για το προσόν που ήδη γνωρίζαμε, την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης.

Η μέχρι στιγμής πορείας του «τριφυλλιού» το έχει φέρει σταθερά εδώ και κάποιες αγωνιστικές στην 6η θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 13 νίκες και 8 ήττες. Μάλιστα κυνηγάει με αξιώσεις την 5η και 4η θέση.

Ωστόσο, θέλω να καταθέσω την άποψη μου, η οποία σίγουρα θα βρει συμπαραστάτες αλλά και πολέμιους.

Τα μέχρι πρότινος δεδομένα στο παρκέ όμως, παρότι σε σχέση με άλλες χρονιές βρίσκεται σε πολύ καλή βαθμολογική θέση, δεν με πείθουν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να σταθεί απέναντι στους πρωτοπόρους της διοργάνωσης.

Σίγουρα η επίθεση είναι το «γερό χαρτί» της ομάδας του Ρικ Πιτίνο, όμως στα δικά μου μάτια, προτεραιότητα για την κατάκτηση του τίτλου, ή ακόμα και την συμμετοχή στο Final – 4, πρέπει να έχει η άμυνα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για σειρά παιχνιδιών.

Για να καταλήξω στην σκέψη μου, η οποία εύχομαι να είναι λανθασμένη, αν και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή θέση βαθμολογικά, πέρα από την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, δεν φαίνεται να έχει κάποια σταθερά στο παιχνίδι του για να επενδύσει πάνω της, ενώ παράλληλα είναι μεγάλο το κενό στην άμυνα, γεγονότα που τουλάχιστον στα δικά μου μάτια δείχνουν ικανά να στερήσουν στους «Πράσινους» το βήμα παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *