Home >> Sports >> Η αρχή μιας δυναστείας

Η αρχή μιας δυναστείας

Καλησπέρα σύγγαυροι!

Καλησπέρα Πρωταθλητές!

Τέλος καλό,όλα καλά για τον Ολυμπιακό μας. Το πρωτάθλημα Ελλάδας κατέβηκε στον Πειραιά φέτος,εκεί που άξιζε και με τον πλέον, εμφατικό τρόπο.Με “σκούπισμα” και μια μεγαλοπρεπή 20αρα(στρογγυλοποιούμε) στο 3ο και τελευταίο παιχνίδι.Πλέον αυτό που προέχει τώρα είναι ξεκούραση και στην συνέχεια το χτίσιμο της ομάδας της νέας σεζόν,η οποία θα έχει λίγες αλλά καλές πινελιές.

 Ας ξεκινήσουμε όμως πρώτα με ένα-δύο λόγια για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναικό. Έδειξε απο το πρώτο κιόλας ματς της σειράς ότι η έκβαση των τελικών εξαρτάται απο τον Ολυμπιακό και μόνο. Το 1ο παιχνίδι ήταν και το πιο κομβικό,όπως πολύ σωστά είπε και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος,μιας και η ανατροπή απο το -13 έδειξε ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν είχε όρεξη για αστεία. Άλλες χρονιές τέτοιο ματς ο Ολυμπιακός θα το είχε χάσει πιθανότατα. Αλλά όχι φέτος. Φέτος, άλλαξαν πολλά. Ασχοληθήκαμε με το πώς θα πάρουμε το πρωτάθλημα και μόνο. Δεν ασχοληθήκαμε ούτε με την διαιτησία,ούτε με τις ανακοινώσεις της ΚΑΕ ΠΑΟ που είχε ως σκοπό την δημιουργία κλίματος,ούτε με τα σενάρια μεταγραφολογίας,που κάθε μέρα έδιωχναν και από  έναν παίχτη της ομάδας και έφερναν έναν άλλον. Όπως σας είχα πει και πριν την αρχή των τελικών,οι παίχτες είναι επαγγελματίες και γελάνε με τα σενάρια μεταγραφολογίας όταν η ομάδα τους παίζει το πρωτάθλημα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων παιχτών φυσικά…Κρατήσαμε μια αρχή ως ομάδα και αυτή μας αντάμειψε με τον τίτλο του Πρωταθλητή. Τώρα πρέπει να ξεκινήσει ένα σερί και όχι όπως το 2012 που φάνηκε πυροτέχνημα η κατάκτηση του Ελληνικού πρωταθλήματος.

 Η ομάδα πλέον στρέφει την προσοχή της στην ενίσχυση της ομάδας και φυσικά πρώτα στην ανανέωση του Σλούκα. Γνώμη μου είναι ότι ο Κώστας θα ανανεώσει. Πιστεύω θα του εγγυηθούν αυξημένο ρόλο συμμετοχής και ηγετικό ρόλο και θα παραμείνει.Το οικονομικό,όπως είπε και ο ίδιος,δεν θα παίξει πρωταρχικό ρόλο. Άλλωστε οι πρόεδροι ξέρουν ότι οι απολαβές του θα διπλασιαστούν σχεδον. Μετά υπάρχει ο Ντάνστον. Αν αληθεύουν οι φήμες περί οριστικής συμφωνίας με την Εφες,ας πάει στο καλό. Καλός,χρυσός ο Ντάνστον,αλλά φέτος ήταν κακός στα περισσότερα παιχνίδια,πράγμα που ειναι αποτρεπτικό για να του δώσεις ενα υψηλό συμβόλαιο. Με 800-900 χιλιάδες αμφιβάλλει κανείς οτι βρίσκεις κάτι καλύτερο; Εγώ όχι. Αυτό, το καλύτερο, βέβαια, θα μπορούσε να είναι ο Χάινς,αλλά φαίνεται πως θα ανανεώσει με την ΤΣΣΚΑ. Προσωπικά δεν ανησυχώ. Ας ανανεώσει ο Σλούκας και μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Στην συνέχεια θεωρώ οτι πρέπει να ψάξουμε και για έναν αντι-Πέτγουει. Ο Μπρέντ είναι αυτό που λέμε “value for money”,δυστυχώς όμως είναι “γυάλινος”. Ο φουκαράς ο Πρίντεζης θα έχει ψυχολογικά μετά την φετινή σεζόν. Έπαιζε στα κόκκινα σχεδόν απο την αρχή του Β´ γύρου του Τοπ 16 έως και πριν λίγες μέρες!! Κοινώς δεν γίνεται να έχεις έναν παίχτη που παίζει 1 ματς και 10 είναι στα πιτς. Οπότε ψάχνουμε για κάτι καλύτερο,που για εμένα καλό θα ήταν να είναι στυλ Άντιτς και οχι ενα αθλητικό 4αρι. Προσωπική μου επιθυμία είναι ο Καιμακόγλου. Όσον αφορά τους Ντάρντεν και Λαφαγέτ η αποψή μου ειναι η εξής.Ο Ντάρντεν πρέπει να μείνει,αλλά με μια μικρή μείωση όμως,μιας και του χρόνου θα είναι 35 ετών και ο Λαφαγέτ μάλλον μένει,ειδικά αν ανανεώσει και ο Σλούκας,εκτός αν βρούμε κάτι καλύτερο. Όλοι οι υπόλοιποι παίχτες δεν κουνιούνται.

 Αν γίνουν οι σωστές κινήσεις,που πιστεύω θα γίνουν,τότε ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την δημιουργία μιας δυναστείας. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχει και κρίση στους απέναντι. Άλλωστε μην ξεχνάμε οτι ο ΠΑΟ έφτιαξε την δική του δυναστεία,όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε αντίστοιχη κρίση. Άποψη μου είναι οτι ο Ολυμπιακός στα επόμενα 5 χρόνια θα έχει σίγουρα τις ευκαιρίες για 1-2 επιπλέον ευρωπαικά και φυσικά πάμε για 5/5 πρωταθλήματα. Όλα αυτά,αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσεις.

Καλό καλοκαίρι σε όλους σας!Θα τα ξαναπούμε με τις πρώτες κινήσεις της ομάδας μας!

 Υ.Γ.1. Αστεία η πρόταση του ΠΑΟ για Σλούκα. Έχει καταντήσει κουραστικό αυτό. Επικοινωνιακές νίκες και ήττες δεν υπάρχουν. Η νίκη και η ήττα είναι μία. Αυτή μέσα στο γήπεδο.

Υ.Γ.2. Η βάση του Ολυμπιακού είναι οι έλληνες.Οι ξένοι πάνε και έρχονται.Οι έλληνες όμως κάνουν την διαφορά.

Υ.Γ3. Μεγάλος Βασίλης Καββαδάς!Δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου όλη την χρονιά αλλά το χάρηκε πιο πολύ απο όλους.Είχε πολύ πλάκα η παραλαβή του μεταλλίου του με μια σκούπα ανα χείρας.

Υ.Γ.4. Εύχομαι καλή δύναμη στο παλικάρι που έχασε 3 δάχτυλα λόγω κροτίδας που έσκασε στα χέρια του. Θέλει προσοχή με αυτά τα πράγματα. Ο,τι καλύτερο του εύχομαι.

Υ.Γ.5. Ο αγωνιστικός χώρος είναι για τους πρωταγωνιστές και μόνο.Αυτό το πράγμα,που έγινε και το 2012,είναι απαράδεκτο. Κανένας φίλαθλος στο παρκέ! Εκτός του ότι επισκιάζουν τους παίχτες και αναγκάζονται να σηκώσουν το τρόπαιο σαν σαρδέλες,είναι και επικίνδυνο!Ελπίζω στην επόμενη κατάκτηση να μην δούμε πάλι το ίδιο.

Υ.Γ.6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *