Home >> Sports >> ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ

Με την μεταγραφική ενίσχυση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να έχει ολοκληρωθεί ο γράφων επιχειρεί να προβλέψει – έστω σε πρώιμο χρόνο – την έκβαση της προσπάθειας των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα. Η ανάλυση των δεδομένων φαίνεται να επιβεβαιώνει την γενική πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός του Γ. Μπαρτζώκα υπερτερεί σε έμψυχο υλικό του Παναθηναϊκού του Γ. Βόβορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συμμετοχή ελληνικής ομάδας στο F4 του 2021 μοιάζει ιδιαιτέρως πιθανή…

Πέρα από την απόκτηση του Κ. Σλούκα ο Ολυμπιακός δεν πραγματοποίησε σημαντική μεταγραφή στη θεωρία, ωστόσο κατάφερε να δημιουργήσει ομάδα  παικτών προερχόμενων από καλή αγωνιστική περίοδο και με ισχυρό κίνητρο για διάκριση (Χάρισον, Ζαν – Σαρλ, Μάρτιν). Ο έμπειρος Τζένκινς αποκτήθηκε προκειμένου να βοηθήσει στον τομέα της περιφερειακής άμυνας, ενώ ο ρόλος του Λαρεντζάκη αναμένεται να είναι συμπληρωματικός. Η υλοποίηση του σχεδίου της ομάδας του Μπαρτζώκα για μείωση της εξάρτησης από Σπανούλη και Πρίντεζη είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να επιτευχθεί. Μοναδικό πρόβλημα φαίνεται να είναι η ισχύς στη θέση του σέντερ, αφού  Έλις, Μάρτιν και επικουρικώς Ζαν – Σαρλ δεν εγγυώνται την κυριαρχία στη ρακέτα σε επίπεδο Ευρωλίγκα. Η πορεία του Ολυμπιακού πρόκειται να είναι καλή, εάν δεν αποδειχθεί σωστή η αμερικανική ρήση για την σημασία του «1» και του «5».

Ο Παναθηναϊκός – έστω σε στάδιο διοικητικής μετάβασης – καλείται να συνεχίσει με ποιότητα την ιστορική διαδρομή του στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο, η μεταγραφική ενίσχυση δεν ήταν εύκολο εγχείρημα. Ο μειωμένος προϋπολογισμός αύξησε κατά πολύ το ποσοστό ρίσκου στην επιλογή των παικτών. Ο εκκεντρικός σταρ Τζάκσον επιλέχθηκε ως βασικός πλειμέικερ και ο ποιοτικός – αλλά  συχνά τραυματίας – Νέντοβιτς θα είναι ο βασικός σούτινγκ γκαρντ. Η αμυντική αδυναμία των προαναφερθέντων παικτών κατέστησε επιβεβλημένη την απόκτηση του αμυντικογενούς Σαντ – Ρος. Το ταλέντο του Φόστερ δεν αμφισβητείται, ωστόσο δεν είναι δεδομένη η γρήγορη προσαρμογή του στο επίπεδο της Ευρωλίγκα. Η μέτρια αμυντική ικανότητα των Μήτογλου και Παπαγιάννη οδήγησε τον Γ.Βόβορα στην απόκτηση του σκληρού Γουάιτ και του βελτιωμένου (σε σχέση με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό το 2017)  Όγκαστ. Όσο αφορά  τον πρώην παίκτη της Ζαλγκίρις το θέμα είναι η εικόνα του το 2019, ενώ για τον πρώην παίκτη της Γαλατάσαραϊ το ερώτημα είναι  η δυναμική του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι σαφές. Η ομάδα του Μπαρτζώκα στοχεύει στην πρόκριση στα playoffs με την πεποίθηση ότι διαθέτει την αναγκαία ποιότητα, ενώ  το σύνολο του Γ.Βόβορα θέτει ως στόχο την πρόκριση έχοντας επίγνωση της δύσκολης πραγματικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *