Home >> Sports >> Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά ”σκόρπισαν” στους τέσσερις ανέμους την Λαμία

Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά ”σκόρπισαν” στους τέσσερις ανέμους την Λαμία

Λαμία-Ολυμπιακός: 0-4

Σαν σίφουνας πέρασε από την Λαμία ο Ολυμπιακός, διαλύοντας την άμυνα των γηπεδούχων σχετικά εύκολα με πρωταγωνιστές Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά που συνέβαλαν στο εμφατικό 4-0.

Η ομάδα του Πειραιά συνεχίζει την καλή πορεία του και όλες τις διοργανώσεις, βγάζοντας υγεία και αποτελεσματικότητα.

Η Λαμία αγωνιζόταν με σημαντικές απουσίες όπως των τιμωρημένων Σκόνδρα και Μπεχαράνο, αλλά και χωρίς τον Τουράμ, με τον οποίο έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς η ελληνική ομάδα θα πάει το επόμενο διάστημα στην ΟΥΕΦΑ να καταγγείλει την τούρκικη Κόνιασπορ από την οποία πήρε τον παίκτη λόγω μη καταβολής του ποσού των 125 χιλιάδων ευρώ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ερυθρόλευκοι έχοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι σε εξαιρετική κατάσταση τους Αραμπί και Βαλμπουενά, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 40′ με σκόρερ τον πρώτο και ασίστ τον δεύτερο.

Στο 51′ πήρε πάλι το όπλο του ο Μαροκινός στράϊκερ, κάνοντας δύο τα τέρματα της ομάδας του με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να μην μπορούν να τον σταματήσουν.

Φτάνοντας στο 69′ η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Πλιάτσικας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας την πρώτη στο 32′.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους έγιναν ακόμα πιο εύκολα, αλλά και πιο εφιαλτικά για τον προπονητή τους, Μάντζιο, αφού από την αποβολή κερδήθηκε πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο Βαλμπουενά στο 70′ και στο 81′ η παράσταση για έναν ρόλο έλαβε τέλος με τον Αραμπί να κάνει το 4-0, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ.

Αυτό το χατρίκ που πέτυχε ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήρθε μετά από 321 μέρες, αφού το τελευταίο το είχε πετύχει ο Χασάν τον περασμένο Φλεβάρη στον αγώνα με αντίπαλο τον ΟΦΗ που είχε λήξει με 5-1.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο στράικερ των φιλοξενούμενων καθώς σπάει κάθε ρεκόρ, φτάνοντας στα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και στην πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, αλλά και στα 18 σε 26 ματς.

Κατώτεροι των περιστάσεων αναδείχθηκαν από την μεριά της Λαμίας οι αμυντικοί της ομάδας, Πλιάτσικας και Βάντερσον, με τον πρώτο να δέχεται την αποβολή και τον δεύτερο μαζί με τον πρώτο όμως όσο αγωνιζόταν, να έχουν μερίδιο ευθύνης σε όλα τα γκολ που δέχθηκαν.

Σε δηλώσεις του ο Μαρτίνς εκθείασε τον Ελ Αραμπί, λέγοντας πως ο Γιουσέφ ήταν εκπληκτικός, ενώ έβγαλε και είδηση, τονίζοντας πως ο Φορτούνης θα πάρει χρόνο συμμετοχής την Τετάρτη στο κύπελλο έπειτα από πολύμηνη απουσία.

Από την μεριά του ο Μάτζιος εστίασε στην δυναμική των δύο συλλόγων, λέγοντας πως υπάρχει διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 1-0
Το ντέρμπι των οργίων, ο άνευρος ΠΑΟΚ, η αδικημένη ΑΕΚ και στην μέση η διαιτησία

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής και με όλα τα βλέμματα να είναι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0, σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές μονομαχίες, τακτικές, αλλά και αμφισβητούμενες ευκαιρίες.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με τις τελικές να είναι τρεις υπέρ των γηπεδούχων και μία των φιλοξενούμενων.

Το 1-0 που έμελλε να ήταν και το σκορ της αναμέτρησης, σημείωσε ο αρχηγός της ομάδας, Βιερίνια, κερδίζοντας καθαρό πέναλτι στο 57′, μετατρέποντας σε γκολ.

Και κάπου εκεί ξεκινάνε οι διαμαρτυρίες της ΑΕΚ και όχι για το πέναλτι, αλλά για την αρχής της φάσης, καθώς είχε γίνει ξεκάθαρα, επιθετικό φάουλ πάνω στον Βράνιες, κάτι που ο διαιτητής δεν πρόσεξε.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Βαρέλα έκανε πεντακάθαρο χέρι μέσα στην περιοχή σε επίθεση της ΑΕΚ, με τον διαιτητή πάλι να μην σφυρίζει κάτι και τους Αθηναίους να διαμαρτύρονται εντονότατα.

Στο 90+1′ ο Χουλτ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από ανατροπή σε αντίπαλο του, ενώ δεύτερη κίτρινη και κόκκινη δέχθηκε και ο Λιβάγια στο 90+5′, αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες και βάζοντας δύσκολες σκέψεις για τους επόμενους αγώνες στον Καρέρα, για τον λόγο ποιους θα χρησιμοποιήσει. Σημειώνουμε πως την πρώτη κίτρινη ο Λιβάγια την είχε δεχθεί στο 42′.

Καλύτερος παίκτης ήταν ο τερματοφύλακας τον φιλοξενούμενων, Μπάρκας διότι χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του σε καθοριστικές ευκαιρίες μην αφήνοντας να ξεφύγει το σκορ.

Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε ο Μπίσεσβαρ σε ένα ακόμα παιχνίδι, δίνοντας πολύ λίγα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσει την ομάδα του.

Σε δηλώσεις του ο Φερέϊρα τόνισε, παλέψαμε, ήμασταν ώριμοι και πήραμε μια δίκαιη νίκη.

ΑΕΛ-Αρης: 0-0
Η κούραση του Άρη και η ρατσιστική επίθεση σημάδεψαν τον αγώνα

Σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές μονομαχίες, αλλά και κούραση των φιλοξενούμενων λόγω συνεχόμενων και κερδισμένων αγώνων από ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και Ξάνθη για το κύπελλο, ΑΕΛ και Άρης έμειναν στην λευκή ισοπαλία.

Στα σημαντικά της αναμέτρησης που θα σταθούμε ήταν μια αισχρή ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Μπα, στο 85′ από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων με σκοπό να εκνευριστεί, να αισθανθεί ντροπή και να θέλει να φύγει για τα αποδυτήρια.

Εκεί συνέβαλαν οι ψυχραιμότεροι και από τις δύο ομάδες παίκτες, συγκρατώντας τον Μπα στον αγωνιστικό χώρο και αηδιασμένοι καταδίκασαν αυτό το περιστατικό.

Καλύτερο παίκτη του αγώνα μπορούμε να θεωρήσουμε τον τερματοφύλακα του Άρη, Κουέστα ο οποίος όταν χρειάστηκε ήταν παρών με τις επεμβάσεις του.

Κατώτεροι των περιστάσεων μπορούν να θεωρηθούν όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων, καθώς λόγω κούρασης όπως είπαμε, δεν έβγαζαν υγεία και δημιουργικότητα και ευτυχώς δεν το πλήρωσαν.

Ο Ένιγκ σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν κυματιστός, εκφράζοντας έτσι τα παράπονα του για το γήπεδο, ενώ ο Γρηγορίου τόνισε πως η ισοπαλία αδικεί την προσπάθεια της ομάδας του.

Βόλος-Ξάνθη:1-3
Έβγαλε αντίδραση η Ξάνθη με πρωταγωνιστή τον Εντουάρντο

Η Ξάνθη μετά την ήττα της από τον Άρη στην έδρα της για το κύπελλο, επέστρεψε στις νίκες και στα θετικά αποτελέσματα, κερδίζοντας τον Βόλο εκτός έδρας με 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόντουσαν χωρίς τους τιμωρημένους Καμαρά και Μπαριέντος.

Στα αγωνιστικά θέματα, ο Μπαξεβανίδης άνοιξε το σκορ για τους Ξανθιώτες στο 41′ με ένα ασύλληπτο σουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45+7′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Μουνίθ να παίρνει την εκτέλεση πάνω του και δυστυχώς για εκείνον να το χάνει, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις οδηγίες του προπονητή τους, οι παίκτες του Βόλου ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με τον Γέντρισεκ στο 56′, πατώντας καλύτερα και θέλοντας να κλέψουν κάτι από την αναμέτρηση.

Στο 67′ όμως τα όνειρα των γηπεδούχων ξεκίνησαν να καταρρέουν καθώς ο αμυντικός τους, ο Οικονόμου δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και κόκκινη, γέρνοντας την πλάστιγγα αριθμητικά προς την Ξάνθη.

Να σημειώσουμε πως την πρώτη κίτρινη κάρτα ο Έλληνας ποδοσφαιριστής την είχε δεχθεί στο 12′.

Έτσι, στο 73′ ο Εντουάρντο έκανε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους και μετά από πίεση ήρθε και το 1-3 στο 80′ με αυτογκόλ του μπακ της ομάδας, Φεράρι.

Καλύτερος παίκτης ήταν ο Εντουάρντο της Ξάνθης, αφού σκόραρε για το 1-2, έχασε μετά από λίγο τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, ενώ μοίρασε πολλές φορές σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του.

Αδύναμοι κρίκοι ήταν ο Οικονόμου και ο Γκουαροτσένα για τον Βόλο, με τον πρώτο να δέχεται την Κόκκινη κάρτα και ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα στο 1-1 και τον δεύτερο να μην φαίνεται καθόλου σχεδόν στο πρώτο ημίχρονο γιαυτό και έγινε αλλαγή.

Ο προπονητής της Ξάνθης, Παράσχος τόνισε πως η ομάδα του άλλαξε νοοτροπία, ενώ ο σκόρερ του πρώτου γκολ των φιλοξενούμενων, Μπαξεβανίδης σημείωσε πως η ομάδα έχει 30 χρόνια ιστορία και πρέπει όλοι να την σέβονται.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος: 3-0
Επίδειξη δύναμης για τους πράσινους, με το βλέμμα στον ΠΑΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το ξέσπασμα του και πέτυχε τρία γκολ στον αδύναμο και με πάρα πολλές απουσίες Πανιώνιο, πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι έχουν βάλει σχεδόν όλα τα γκολ της ομάδας τους και πιο συγκεκριμένα τα 12 από τα 13.

Οι Νεοσμυρνιώτες λοιπόν παρατάχθηκαν χωρίς τους Αραμπουλί (6 γκολ), Εμμανουηλίδης (3 γκολ), Άρτσε (2 γκολ) και Μαξίμοβιτς (1 γκολ).

Στα αγωνιστικά θέματα τώρα, ο Δώνης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 14′, ενώ ο Μακέντα διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 45+1′ μετά από ασίστ του Ζαχίντ.

Με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Παναθηναϊκού ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με την φόρα που είχε και το πρώτο.

Πιο συγκεκριμένα, στο 62′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Χατζηγιοβάννη να το εκτελεί και εν τέλει να το χάνει, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Ινσούα ανέβασε το σκορ στο 3-0 μετά από ασίστ του Γιόχανσον.

Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίρνει μία τεράστια ανάσα, βαθμολογική και ψυχολογική για την συνέχεια των διοργανώσεων, καθώς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννενα μεσοβδόμαδα στο ΟΑΚΑ.

Θυμίζουμε ότι οι πράσινοι είχαν χάσει την προηγούμενη βδομάδα με 1-0.

Καλύτερος παίκτης τους αγώνα ήταν ο Ζαχίντ από την μεριά των γηπεδούχων, καθώς ήταν ο κινητήριος μοχλός για την ομάδα του, βγάζοντας και ασίστ για το δεύτερο γκολ.

Κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν όλοι οι παίκτες του Πανιωνίου, αφού δεν έκαναν σχεδόν τίποτα σωστά.

Σε δηλώσεις του ο Δώνης αναφέρθηκε στον επερχόμενο αγώνα με τον ΠΑΣ για το κύπελλο, λέγοντας πως πιστεύει ότι η ομάδα του θα τα καταφέρει να προκριθεί.

Παναιτωλικός-Ατρόμητος: 0-1
Με σωτήρα τον Γιακουμάκη βγήκε η αγγαρεία

Σε έναν αγώνα μέτριο στο Αγρίνιο, ο Ατρόμητος κατάφερε να κλέψει τους 3 βαθμούς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και να βγάλει την αγγαρεία από πάνω του.

Μια αναμέτρηση η οποία είχε φάσεις εκατέρωθεν αλλά όχι και τις μεγαλύτερες αφού η δυναμικότητα των δύο ομάδων ήταν εμφανής, αρκέστηκε σε ένα ματς χωρίς να παρουσιάσει κάποιο θέαμα.

Στο κυριότερο λοιπόν σημείο του αγώνα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όπως είπαμε και πιο συγκεκριμένα στο 90+4′ ο Γιακουμάκης έγινε για ακόμη μία φορά ο ήρωας των φιλοξενούμενων, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού έπειτα από ασίστ του Γκάλο.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα όπως ήταν φυσικό ο Γιακουμάκης, ενώ κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Γιοβάνοβιτς από τους γηπεδούχους καθώς έχασε τον σκόρερ των Αθηναίων στην φάση του γκολ, που έκρινε και την αναμέτρηση.

Ο προπονητής του Ατρόμητου, Παντελίδης έδωσε βάρος με τις δηλώσεις του στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, λέγοντας πως η άμυνα μας έδωσε τη νίκη.

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ: 2-0
Στα πέναλτι κρίθηκε η νίκη για τους Αρκάδες

Οι Αρκάδες πήραν νίκη γόητρο απέναντι στον μαχητικό άλλα και με πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα ΟΦΗ, παίρνοντας μια σπουδαία ανάσα βαθμολογικά.

Το παιχνίδι καθορίστηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος καταλόγισε δύο πέναλτι, με τον Μπαράλες να τα εκμεταλλεύεται στο έπακρον πετυχαίνοντας δύο πολύ εύκολα γκολ.

Τα πέναλτι να τονίσουμε ότι δόθηκαν δίκαια. Το 1-0 λοιπόν έγινε στο 45+3′ με τον Μπαράλες να ευστοχεί και ενώ οι Κρητικοί από το 15′ και μετά είχαν πάρει την κατοχή του αγώνα και πίεζαν για να ανοίξουν εκείνοι το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο που πολλοί θα περίμεναν να είναι καλύτερο από το πρώτο όπως γίνεται στις περισσότερες αναμετρήσεις, ήταν πολύ κατώτερο με τους γηπεδούχους να ρίχνουν περισσότερο βάρος στην άμυνα και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να την ξεκλειδώσουν.

Τέλος, το 2-0 έγινε στο 89 με τρομερή εκτέλεση του Μπαράλες στο πέναλτι, αλά Πανένκα.

Καλύτεροι παίκτες ήταν για τους Αρκάδες οι Σουάρεθ και Ματρικάρντι, οι οποίοι δεν άφηναν τίποτα να περάσει από την άμυνα της ομάδας τους, αλλά και ο Μπαράλες, πετυχαίνοντας τα δύο νικητήρια γκολ.

Οι πιο αδύναμοι κρίκοι ήταν από τους παίκτες του ΟΦΗ ο Γιαννούλης που έκανε το πρώτο πέναλτι και ο Νέϊρα, ο οποίος πιέστηκε υπερβολικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δώσει αυτά που έπρεπε στην ομάδα του.

Ο προπονητής του Αστέρα, Ράσταβατς αφιέρωσε τη νίκη της ομάδας του, στους δύο ποδοσφαιριστές του που δεν αγωνίστηκαν, Καπίγια και Μπελόκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *