Home >> Sports >> Ρενάλντο Μπάλκμαν, γιατί έτσι μας αρέσει…

Ρενάλντο Μπάλκμαν, γιατί έτσι μας αρέσει…

Όταν ο Ρενάλντο Μιγκέλ Μπάλκμαν (36 χρονών, 2,03 μ.) επιλέχθηκε στο νούμερο 20 του ντραφτ του 2006 από την Νέα Υόρκη του Αιζάια Τόμας, ουδείς μπορούσε να προβλέψει την περιπετειώδη διαδρομή του αποφοίτου του Σάουθ Καρολάινα στο επαγγελματικό μπάσκετ. Ο Πορτορικανός φόργουορντ αγωνίστηκε σε NBA, G – League, Φιλιππίνες, Βενεζουέλα, Μεξικό και βεβαίως στην πατρίδα του, αλλά η καριέρα του διασώθηκε κατά κύριο λόγο χάρη στην εξαιρετική εικόνα του με την εθνική ομάδα στην οποία αγωνίζεται ακόμα και σήμερα.

Παρά το σπουδαίο ταλέντο του και την σύγκριση του από τον Αιζάια Τόμας με τον Ντένις Ρόντμαν και τον Ρον Αρτέστ ο «Ταζ» απέτυχε να καθιερωθεί στο NBA με Νιου Γιορκ Νικς και Ντένβερ Νάγκετς και μετά από έξι χρόνια στα οποία αγωνίστηκε σε 229 ματς (3,9 π.μ.ο, 3,4 ρ.μ.ο) ξεκίνησε την ταραχώδη πορεία του στα παρκέ του κόσμου. Ως παίκτης της Νέας Υόρκης απέκτησε δημοσιότητα από τον «διαπληκτισμό» του με τον Λεμπρόν Τζέιμς… Στις Φιλιππίνες κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα και έγινε γνωστός μετά την επίθεση σε διαιτητή και στον συμπαίκτη του στην Πέτρον Μπλέιζ Μπούστερς, Άρβιντ Σάντος. Η αποβολή του από το πρωτάθλημα ήταν φυσιολογική εξέλιξη.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του Μεξικό με την Χαλκόνες Ρόχος Βερακρούζ (2014) αγωνίστηκε στη G – League με την φανέλα των Τέξας Λέτζεντς, αλλά παρά την εξαιρετική απόδοση του (32 ματς, 16 π.μ.ο, 9,2 ρ.μ.ο, 2,1 κ.μ.ο, 0,9 τ.μ.ο) δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδας του ΝBA. Το 2016 έπαιξε για δεύτερη φορά με την Καπιτάνες ντε Αρεσίμπο και οδήγησε την ομάδα στο τρόπαιο όντας ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών του πορτορικανικού πρωταθλήματος. Η λήξη της τιμωρίας του από την ομοσπονδία μπάσκετ των Φιλιππίνων σήμανε την επιστροφή του στην ασιατική χώρα και αυτή συνοδεύτηκε από την ανάδειξη του σε πρωταθλητή με την Σαν Μιγκέλ Αλάμπ Φιλιππίνας (2018). Το 2019 υπέγραψε για τρίτη φορά με την Καπιτάνες ντε Αρεσίμπο με την οποία συνεχίζει να αγωνίζεται παρά την ηλικία του.

Η καριέρα του βετεράνου φόργουορντ θα είχε θεωρηθεί μέτρια με βάση την ποιότητα του, εάν δεν περιελάμβανε δεκαετή παρουσία με την εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο (74 ματς, 8,7 π.μ.ο, 5,3 ρ.μ.ο, 0,7 α.μ.ο). Από την συμμετοχή σε τρία Μουντομπάσκετ και την κατάκτηση πέντε μεταλλίων σε επίπεδο Αμερικανικών Αγώνων αποδεικνύεται ότι ο Ρενάλντο Μπάλκμαν – τουλάχιστον κατά την άποψη του γράφοντος – δεν κατέχει μία θέση στην Ιστορία της καλαθοσφαίρισης και τη μνήμη των φιλάθλων μόνο για τον οξύθυμο χαρακτήρα και την ροκ – ρέγγε εμφάνιση του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *