Home >> Sports >> Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Μία σχέση που ποτέ δεν τελειώνει (pics)

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Μία σχέση που ποτέ δεν τελειώνει (pics)

Ολυμπιακός και Άρσεναλ, αναμετρώνται σήμερα στις 22.00 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον πρώτο από τους δύο αγώνες που θα δώσουν με «φόντο» την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι δύο αντίπαλοι τείνουν να γίνουν πλέον ένα κλασσικό ζευγάρι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έχουν βρεθεί ούτε λίγο ούτε πολύ δέκα φορές, είτε αυτό αφορά ομίλους, είτε νοκ άουτ.

Η «κανονιέρηδες» λοιπόν, έχουν γίνει ο «αγαπημένος» αντίπαλος των Πειραιωτών, καθώς με καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει έρθει αντιμέτωπος τόσες φορές και σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, αφού πρώτη φορά συναντήθηκαν το 2009. Παράλληλα μιλάμε για την απόλυτη ισορροπία. Από πέντε νίκες μετρά ο καθένας τους, ενώ ακόμα δεν ξέρουν τι θα πει ισοπαλία. Δέκα αγώνες, με ένταση, αγωνία, που έδωσαν προκρίσεις στους «ερυθρόλευκους», σπουδαίες νίκες, αλλά και ήττες που «πόνεσαν», έχει η ιστορία του εν λόγω ζευγαριού.

Η πρώτη συνάντηση

Ολυμπιακός και Άρσεναλ έπαιξαν για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του2009 στο «Emirates». Οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 2 – 0. Η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκαν αρκετά, καθώς ο Αντώνης Νικοπολίδης πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση. Τη λύση τελικά για τους γηπεδούχους έδωσε ο Φαν Πέρσι στο 78ο λεπτό ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Αρσάβιν τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Γενικά ο Ολυμπιακός στην πρώτη του παρουσία στην έδρα των «κανονιέρηδων» δεν μπόρεσε να τους απειλήσει κι αν δεν υπήρχε ο Νικοπολίδης πιθανότατα το σκορ να είχε φτάσει και ψηλότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *