Home >> Sports >> Εκείνος και εκείνοι: Σπανούλης-Μπλατ

Εκείνος και εκείνοι: Σπανούλης-Μπλατ

Ό,τι και να πεις για τον Βασίλη Σπανούλη είναι λίγο. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του είναι ηγέτης, game changer, αρχηγός κτλ. Μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε μια ομάδα που ήταν κυρίως στην σκιά, σε έναν πρωταθλητή και σαν μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Για να γίνει όμως αυτό έπρεπε να είναι και σωστή η διαχείριση του από τον εκάστοτε προπονητή και στο σημερινό άρθρο θα σχολιάσουμε την χρησιμοποίηση του Kill Bill από τον Ντέιβιντ Μπλάτ.

Όταν είχε πρώτο ακουστεί το όνομα του Μπλάτ για τον Ολυμπιακό λίγοι πιστέψαμε ότι η ομάδα έχει αντικειμενικές ελπίδες να τον υπογράψει, το βιογραφικό του τεράστιο, Ευρωλίγκα με την Μακάμπι με μπάσκετάρα απέναντι στην Ρεάλ, Eurocup με την Νταρουσάφακα και φυσικά προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς και του Λεμπρόν Τζέιμς. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν μόνο εύκολη δεν ήταν η υπογραφή του, ειδικά σε έναν Ολυμπιακό με μειωμένο μπάτζετ.Παρόλα αυτά ο Μπλατ υπέγραψε στον Ολυμπιακό και οι βλέψεις των φιλάθλων χτύπησαν κόκκινο.

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, η μια νίκη ερχόταν μετά την άλλη και τα πράγματα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο, ο Μπλατ με τον Σπανούλη τα πήγαιναν πολύ καλά αλλά παρόλα αυτά η χρησιμοποίηση του δεν ήταν σαν άλλες χρονιές. Σίγουρα είχε μεγαλώσει και αυτός αλλά κάτι τέτοιο δεν δικαιολογούσε να βρίσκεται μέσα ο Γκος σε παιχνίδια που η μπάλα έκαιγε και όχι ο αρχηγός. Ο Σπανούλης παρά την ηλικία του διατηρούνταν σε πολύ υψηλό επίπεδο μολονότι ο χρόνος του είχε πέσει αισθητά. Ο Μπλατ σαν κλασικός αμερικανός ήθελε έκρηξη στην επίθεση, πράγμα που είχε αρχίσει να εξασθενεί από τον Σπανούλη λόγω και της ηλικίας και εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο να σχεδίασει την ομάδα με τον Σπανούλη σε πρωταρχικό ρόλο και επί Μπλατ ήταν ίσως η πρώτη φορά που η ομάδα χτίστηκε με γνώμονα την εκρηκτικότητα και όχι τον Σπανούλη συγκεκριμένα. Όπως ας πούμε έκανε ο Σφαιρόπουλος που προσπαθούσε να ταιριάξει μια ομάδα γύρω από τον Βασίλη.

Κλείνοντας το άρθρο, ένα είναι το σίγουρο, δεν αξίζει στον Σπανούλη να σταματήσει την καριέρα του χωρίς ένα πρωτάθλημα, ας ελπίσουμε ότι με τον κόουτς Μπαρτζώκα αυτό θα πραγματοποιηθεί και ο ίδιος θα συνεχίσει αυτό που άφησε στην μέση πριν κάτι χρόνια και ο Σπανούλης θα τελειώσει αυτό που άρχισε, μια καριέρα γεμάτη δόξα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *