Η σειρά I Am Not Okay with This αποτελεί μία πρωτότυπη σειρά, παραγωγής Netflix.
Η Sydney, μια όχι και τόσο συνηθισμένη έφηβη, στην προσπάθεια να εξερευνήσει τον εαυτό της και την αντιπαθητική για την ίδια, σχολική πραγματικότητα. Πνιγμένη, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αναδεικνύονται από το οικογενειακό της παρελθόν, αποφεύγει να συναντήσει την οποιαδήποτε λύση. Η ρουτίνα, η αναζήτηση του εγώ της, αδιέξοδα, προβλήματα, προσπαθεί να πνίξει έξω από την σχολική ατραπό στην οποία υπεισέρχεται. Ωστόσο, οι δοκιμασίες της εφηβείας, θα φέρουν κάτι απρόσμενο. Το καταπιεσμένο εγώ της Sydney, είναι μια προσπάθεια να αποδράσει από τον κόσμο της, με έναν απρόσμενο τρόπο.
Το I Am Not Ok with This εισάγει πέρα από την βαρετή και συνηθισμένη αφήγηση (με όλα τα παρελκόμενα περί σχολικής πραγματικότητας στις Η.Π.Α), κάτι το μεταφυσικό. Αυτό το στοιχείο εντούτοις, παρουσιάζεται κάπως αυθαίρετα, προκαλώντας έκπληξη και ερωτήματα για την πορεία που θα ακολουθήσει η σειρά στον επόμενο κύκλο. Το περιεχόμενο της σειράς προβληματικά δοσμένο. Πιο συγκεκριμένα, προκύπτουν οπτικές και αφηγηματικές αμφισημίες στο τηλεοπτικό σενάριο. Ακόμη και οι πρωταγωνιστές, αρκετά στεγνοί και άχρωμοι στην υποκριτική μεταφορά στην μικρή οθόνη, δείχνουν στενά περιορισμένοι στην προσαρμογή που επιβάλλει στο σκηνοθετικό καλούπι.
Η Sophia Lillis στην περσόνα της Sydney Novak, εξαιρουμένη της ξεχωριστής όψης της που είναι καλά προσαρμοσμένη στο φωτογραφικό αισθητικό καλούπι του σεναρίου, δεν μας δίνει καμία αφορμή για περισσότερα σχόλια και διθύραμβο περί υποκριτικής. Ο Wyatt Oleff στο ρόλο Stanley Barber, ότι πιο ενδιαφέρον για εμένα στην σειρά. Θεατρικός, retro στιλιζαρισμένος, με ζωηράδα, ερεθίζει εύκολα το οπτικό νεύρο, για να εστιάσεις πάνω στον χαρακτήρα του. Λοιποί πρωταγωνιστικοί ρόλοι, όπως της Sofia Bryant (Dina), Kathleen Rose Perkins (Maggie Novak), Richard Ellis (Brad Lewis) και Aidan Wojtak-Hissong (Liam Novak) συμπληρώνουν αδιάφορα το πρωταγωνιστικό κάδρο.
Επιπρόσθετα, η σειρά προβάλλει φαινόμενα, όπως αυτά του σεξισμού, την διαφορετικότητα στην αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας, την ομοφυλοφιλία στο σχολικό περιβάλλον. Ωστόσο όλα αυτά παρουσιάζονται με κάπως βεβιασμένο τρόπο, σε ένα περίεργο κράμα γεγονότων που προσπαθούν να χωρέσουν σε επτά επεισόδια των 20-25’ λεπτών περίπου.
Προσωπικά, η σειρά μου αφήνει μία ενδιαφέρον εικόνα που απορρέει από την περίεργη μίξη στοιχείων φαντασίας, δράματος που με αφήνει ασυγκίνητο. Παρά ταύτα, η δομή η κακή συνοχή, το όχι και κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, ίσως αξίζει μια ευκαιρία κατ’ εμε, δεδομένης της μικρής διάρκειας και λίγων επεισοδίων της πρώτης σεζόν.
*Συντελεστές παραγωγής και ανάπτυξης της σειράς οι Jonathan Entwistle (The End of the F… World) και Christy Hall.
Σε αγαστή συνεργασία με τη σελίδα: popera.gr