Το καλοκαίρι πολλοί από εμάς προσέχουμε την διατροφή μας. Παραταύτα, πάντα υπάρχει χώρος για ένα μικρό ατόπημα. Σήμερα θα σας προτείνω ένα νόστιμο και συνάμα χαμηλό σε θερμίδες κέικ. Το γλυκό αυτό είναι οικονομικό και συγχρόνως πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, σε πρωτεΐνες, αλλά και σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να γλυκαθείτε, και να στείλετε τον Άκη Πετρετζίκη και τον Στέλιο Παρλιάρο να δουλεύουν σε καντίνες και παγωτατζιδικα είναι να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.
Τα υλικά:
2 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι baking powder
2 με 3 ώριμες Μπανάνες
1 κουταλάκι σόδα
1 με 2 φλ. Καστανή ζάχαρη
1 φλ. γάλα χαμηλών λιπαρών
1 με δύο φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλ. Βρώμη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής, την βρώμη,την σόδα,το αλάτι και το baking powder. Μετά προσθέστε σε άλλο μπολ το γάλα το λάδι τα ασπράδια, την ζάχαρη , και ανακατεύουμε ξανά . Σε ένα πιάτο κόβουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε. Ενδελεχώς προσθέτουμε σε ένα μπολ η μίξερ όλα τα παραπάνω και ανακατέυουμε. Αφού το μίγμα που θα πρόκυψη έχει ομογενοποιηθεί, το τοποθετούμε σε ένα ταψί η φόρμα αλουμινίου (αφού το έχουμε αλείψει πρώτα με λίγο λάδι),και το βάζουμε στον φούρνο .
*Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
*Χρόνος ψησίματος:35 με 40 λεπτά