Home >> Madman of the village >> Ένας γίγαντας από την Κω

Ένας γίγαντας από την Κω

Ο Μιχάλης Κεφαλιανός ή αλλιώς TheSpartan όπως του αρέσει να τον αποκαλούν όταν κατεβαίνει σε αγώνες, είναι ο ‘’μεγαλύτερος’’ Έλληνας Bodybuilder, με βάση τις διακρίσεις και το βαθύ αγωνιστικό βιογραφικό του. Είναι κάτοχος της IFBB Pro card και έχει συμμετάσχει στις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως.

Ο Μιχάλης γεννήθηκε στην Κω το 1970 και ξεκίνησε την καριέρα του στο ερασιτεχνικό bodybuilding το 1991. Ο ίδιος έζησε στην Αυστραλία για τέσσερα χρόνια με την Ελληνο-Αυστραλέζα σύζυγο του και επέστρεψε λίγο αργότερα πάλι στην Κω. Στο πλευρό του μετά τον επαναπατρισμό στάθηκε ο πρώην αθλητής και νυν προπονητής και ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, Δαβίδ Μπαλάσσας, ο οποίος είναι προπονητής του μέχρι και σήμερα.

Στις 22 Νοεμβρίου του 2009 έλαβε κάρτα από την Διεθνή Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης (IFBB) και έπαιξε εν συνέχεια με μεγάλους αθλητές (τους κορυφαίους του αθλήματος για το 21ο αιώνα), μεταξύ των άλλων με τον Phil Heath, Dexter Jackson, Kai Greene, Jay Cutler.

Αποτελεί έναν από τους πιο αδικημένους αθλητές σε διεθνείς αγώνες, δεδομένου του τρομερού condition του την τελευταία δεκαετία. Χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνιστή στην κατηγορία του εντός χώρας, αποτελεί έναν αθλητή πρότυπο, ο οποίος με τε τρόπο ζωής του και από τις επιτυχίες τους προσπαθεί να μεταλλάξει την εικόνα για το bodybuilding στην Ελλάδα, ένα άθλημα στο οποίο απαγκιστρώνονται μεγάλα στερεότυπα και προκαταλήψεις αναλογουμένου και του παράλληλου πλαισίου με τα αναβολικά. Ο ίδιος σταδιακά μέχρι και σήμερα, στα 47 χρόνια, δείχνει πώς γίνεται μία μετάλλαξη στο σώμα σε υγιεί πλαίσια μέσα από κόπους χρόνων.

Στην επαγγελματική του καριέρα είχε συχνά διακρίσεις και καλές πορείες. Αποκορύφωμα, η συμμετοχή του στo Mr.Olympia και Arnold classic διαδοχικές χρονιές και η νίκη του (1η-θέση) στο Mr. Europe Pro 2012.

Όσον αφορά την σωματοδομή του, ξεχωρίζουν οι ογκώδες και καλοσχηματισμένοι δικέφαλοι του,αλλά και τα τρομερά κοψίματα στην πλάτη του. Χαρακτηριστικό στο ποζάρισμα του στους αγώνες, που δείχνει το ποιοτικό condition του, είναι το ποζάρισμα side chest.

Το 2017 ο TheSpartan έμεινε για πρώτη χρονιά εκτός αγώνων από την έναρξη της αγωνιστικής του επαγγελματικής καριέρας. Φέτος αναμένεται να κατέβει σε αγώνες, αν και ακυρώθηκε η συμμετοχή του στο φετινό Arnold Classic που έγινε στο Οχάιο.

Ο Μιχάλης αν και οικογενειάρχης, τονίζει συχνά σε δηλώσεις του ότι τα πάντα είναι θέμα πειθαρχίας, αλλά προγράμματος και διατροφής, σε ένα χώρο που δεν σηκώνει κυριολεκτικά και μεταφορικά δικαιολογίες.

*Στην ερώτηση αν «Το 2018 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα αγωνιστείς;»στο bodybuilders.gr δήλωσε ότι:

’’ Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι “είναι ο τελευταίος μου αγώνας” το 2016. Έχω πει ότι θα κάνω το 2018, όπου θέλω να δω έναν άλλο Μιχάλη. Αν τον δω τον άλλο Μιχάλη, θα πάω όσο θα πάει, όσο αντέχω, όσο νιώθω καλά. Εάν όμως δεν δω τον Μιχάλη που θέλω εγώ να δω, μπορεί και να είναι και ο τελευταίος αγώνας – η τελευταία χρονιά […] ’’

*Για περισσότερα σχετικά με τον Μιχάλη Κεφαλιανό μπορείτε να επισκεφθείται την σελίδα του στο Facebook(Michael Kefalianos iffb pro)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *