Home >> Madman of the village >> Μια “Βαρουφάκεια Ευρώπη” μέσα από την πλατφόρμα του Netflix

Μια “Βαρουφάκεια Ευρώπη” μέσα από την πλατφόρμα του Netflix

Το Οι φυλές της Ευρώπης / Tribe Of Europe κυκλοφορεί στο Netflix από τις 14 Φεβρουαρίου. Οι Γερμανικές παραγωγές αλλάζουν κατεύθυνση, μπαίνοντας σε έναν πιο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον-σε ένα Ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κόσμο που διεισδύει με παραγωγές που αφορούν σειρές εποχής και φαντασίας. Μετά την επιτυχία του Dark, οι Γερμανοί παραγωγοί σε συνεργασία με το Netflix θα φέρουν με έξι επεισόδια ένα προϊόν που θα μας περιπλανήσει σε μία «Νέα Ευρώπη».

Κάπου στο δικό μας κοντινό μέλλον, μια καταστροφή στο πλαίσιο μιας τεχνολογικής ασυμμετρίας, δημιούργησε πολλαπλές ρήξεις σε διπλωματικό επίπεδο ανάμεσα σε κράτη- τόσο ικανές ώστε να φέρει καταστροφικούς πολέμους. Η ρήξη αυτή θα φέρει μία νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη. Τα κράτη θα αντικατασταθούν από φυλές οι οποίες θα πολεμήσουν για το ανάδοχο και μοναδικό status quo. Την εξαίρεση αποτελεί μια φυλή, αυτή των Ορίτζινι. Οι τελευταίοι ζούνε με σχεδόν πρωτόγονους τρόπους ή τουλάχιστον αρχαϊκούς, μακριά από τον «παλιό» τεχνολογικό κόσμο, μένοντας απομονωμένοι και έχοντας ως στόχο την αυτοσυντήρηση. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν ριζικά όταν οι τρεις εκ των πρωταγωνιστών θα έρθουν αντιμέτωποι με το δέλεαρ, ένα εξωγήινο αντικείμενο που θα πέσει στα χέρια τους και θα αποτελέσει την αρχή για μία περιπέτεια και διαμάχη σε ένα παιχνίδι δύναμης στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Η μάχη για το αντικείμενο αυτό θα αλλάξει τόσο την μοίρα των Ορίτζινι αλλά και θα δώσει ελπίδες για την επιστροφή στον παλιό κόσμο.

Στην πορεία της σειράς πέρα από το μικρό ηλικιακά cast με επίκεντρο τους Emilio Sakraya (Kiano), David Ali Rashed (Elja), Henriette Confurius (Liv) βλέπουμε και τον γνωστό από το Dark (Netflix) Oliver Masucci (Moses) αλλά και την Ιρανή Melika Foroutan (Varvara) που θα συμμετάσχει φέτος στην αναμενόμενη και μεγάλη Ευρωπαϊκή παραγωγή Mediterráneo (με συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών).

Το project με έναν τρόπο, κάπως ακροθιγώς και δυστυχώς τσαπατσούλικα κυρίως σε επίπεδο σεναρίου-παρουσιάζει μια δυστοπική κοινωνία. Βέβαια, μια σειρά με ένα τόσο open world και με δεδομένα αρκετά sublot που προκύπτουν ex ante από το σενάριο, παρουσιάζεται ένα κράμα που με δυσπιστία σε κρατά χωρίς την ένταση και τις συνεχείς μάχες σε ένα action μοτίβο που ακολουθεί.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον που καλλιεργεί το πολιτισμικό και το ενδοφυλετικό πρότυπο σε επίπεδο μικροκοινωνιολογίας, δίνει μια εσάνς και ένα χρώμα που περνάει από έναν ερωτισμό σε μία σεξουαλικότητα και απότομα στην δράση μέσα από ένα εφηβικό φίλτρο τις περισσότερες φορές, κρατώντας τον θεατή σε μία σχετική αγωνία.

Σε επίπεδο ήχου υπάρχουν προβλήματα. Επιπρόσθετα, το σενάριο μπάζει-σαν σπίτι χωρίς θέρμανση. Όμως, αν και δεν αποτελεί σκηνοθετικά και σεναριακά και εκ του αποτελέσματος κάτι εκπληκτικό και σοκαριστικά «όμορφο» και ελκυστικό, το project σαν ιδέα σε επίπεδο γενικής ιστορίας, αποτελεί μια θρυαλλίδα για να σε κάνει να τσεκάρεις την σειρά.

Σε αγαστή συνεργασία με την ιστοσελίδα: popera.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *