Θα ξεκινήσουμε με το κρέας μας. Τι θα χρειαστούμε για την μαρινάδα του;
Για 500 ψαρονέφρι
80γρ. μουστάρδα
50γρ. μέλι
300ml κρασί λευκό
80γρ. ελαιόλαδο
100ml μαύρη μπύρα
Δάφνη
Αλάτι πιπέρι
Το τοποθετούμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, το αφήνουμε όλη νύχτα στη συντήρηση. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει εξαιρετικά μαλακό και λόγω τις οξύτητας του κρασιού θα γίνει ακόμα πιο τρυφερό. Αν βιαζόμαστε το ξεκινάμε κανονικά χωρίς την προηγούμενη ξεκούραση.
Το πρώτα μας βήμα την επόμενη μέρα είναι να κόψουμε πολύ ψιλό κρεμμύδι, να το σοτάρουμε και να βάλουμε το κρέας με το ζωμό της σάλτσας που προετοιμάσαμε από το βράδυ και καλύπτουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο. Έπειτα, το αφήνουμε στο 3 για δύο ώρες. Σε χαμηλή φωτιά δηλαδή.
Για τον πουρέ σελινόριζας:
Θέλουμε μια μεγάλη σελινόριζα
Ένα κρεμμύδι
100γρ. βούτυρο
200ml γάλα
1lt κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζουμε την σελινόριζά μας, την κόβουμε λεπτά κυβάκια και στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι λεπτό και σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. Παράλληλα πολύ ελαφρά ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα και στο 2-3 σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου μέχρι η σελινόριζα να τρυπιέται με ένα πιρούνι. Ακολούθως, την αφαιρούμε και την βάζουμε στο μουλάρι και προσθέτουμε υγρά από την κατσαρόλα μέχρι να γίνει πουρές.
Μετά από αυτή τη διαδικασία, είμαστε έτοιμοι για ένα γεύμα που θα σας εκπλήξει!