Cooking

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, με γκαναζ φράουλα

Σπιτική συνταγή με αποξέσματα ζαχαροπλαστείου

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι

600 γ. ζάχαρη

800 γ. αλεύρι

420 γ. νερό

600 γ. αυγά

25 γ. μπεικιν παουτερ

100γ. κακάο

75 γ. βελεξ

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μαζί, εκτός το αλεύρ,ι το μπεικιν και το κακάο στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα να διογκωθούν. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε μετά τα υπόλοιπα υλικά, μόλις ομογενοποιηθούν είναι έτοιμα και μετά βάζουμε το σιρόπι μας στο παντεσπάνι.

180 βαθμούς

Γύρο στα 35 λεπτά

 Για το σιρόπι 300 γ. νερό 350 γ. ζάχαρη 1 κουταλιά γλυκόζη

Υποσημειώσεις

Βελεξ είναι ένα υλικό βελτιστοποιήσης του μείγματος, αν δεν το βρείτε δεν πειράζει,

συνεχίζουμε με την γέμιση της τούρτας μας.

500γ. γάλα

650 γ. σοκολάτα ο,τι θέλουμε

40 γ. ζελατίνη

1200 γ. σαντιγί (κρεμά γάλακτος φυτική)

 Βράζουμε το γάλα ρίχνουμε ζελατίνη ,το σουρώνουμε, βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει  μετά και ρίχνουμε την σαντιγί σιγά, μετά ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια όμορφη κρεμά. Την κρεμά γάλακτος μπορείτε να την χτυπήσετε και στο μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί. H ζελατίνη είναι ένα υλικό για να πήξει το μείγμα μας όμορφα πωλείτε σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ.

Ετικέτες

Related Articles

Δείτε επίσης

Close
Back to top button
Close
Close