μικρές απολαύσεις

    3 εβδομάδες πριν

    Ρας ελ χανούτ, Μίσο, Τόνκα: 9 υλικά στη μαγειρική που ακούμε και… κάνουμε πως γνωρίζουμε. (pics)

    Ο καταιγισμός πληροφοριών, νέων υλικών και τεχνικών είναι συνεχής και αυξανόμενος στη σύγχρονη μαγειρική τέχνη. Παράξενες λέξεις και ορολογίες μας…
    15th Φεβρουάριος 2021

    Ψαρονέφρι με πουρέ σελινόριζας

    Θα ξεκινήσουμε με το κρέας μας. Τι θα χρειαστούμε για την μαρινάδα του; Για 500 ψαρονέφρι 80γρ. μουστάρδα 50γρ. μέλι…
    20th Δεκέμβριος 2020

    Γαλακτομπούρεκο με κρέμα μαστίχας

    Υλικά Για την κρέμα θα χρειαστούμε: 2 λίτρα γάλα 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 200 γρ Κορν Φλάουερ 200 γρ σιμιγδάλι…
    25th Μάιος 2020

    Ο πλους και ο νους

    Και τώρα τι γράφεις; Είναι αρκετά πυκνά τα πέντε χρόνια που προηγήθηκαν. Για το πώς στήθηκε, μεταλλάχθηκε, εμπλουτίστηκε, ενισχύθηκε και…
    25th Μάιος 2018

    Η ωρίμανση της παλιοπαρέας

    Οδυσσέας Ελύτης, «ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟΝ»   Είσαι νέος – το ξέρω – και δεν υπάρχει τίποτε. Λαοί,…
    30th Δεκέμβριος 2015

    Μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα

    Η συνταγή έχει δύο βήματα, τα φύλλα του μιλφέιγ και την κρέμα . Για το φύλλο περνούμε δύο φύλλα σφολιάτας και τα…
    20th Δεκέμβριος 2015

    Συνταγή για μπράουνις

    Α’ ΜΟΙΓΜΑ 350 γρ.βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη αχνή 1 βανίλια 2 γρ. κανέλλα Β’ ΜΟΙΓΜΑ 160 γρ. κροκοί αυγού Γ’…
    10th Ιούλιος 2015

    ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, με γκαναζ φράουλα

    Σπιτική συνταγή με αποξέσματα ζαχαροπλαστείου Ξεκινάμε με το παντεσπάνι 600 γ. ζάχαρη 800 γ. αλεύρι 420 γ. νερό 600 γ.…
    Back to top button
    Close
    Close