Υλικά
1 L Γάλα
240 g μαύρη η καστανή ζάχαρη
1 ξύσμα πορτοκαλιού
1 ξύσμα λεμονιού
30 g ζελατίνη
1 L κρεμά γάλακτος
Εκτέλεση
Μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές πανακότας και απλοϊκές που υπάρχουν . Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε (γάλα τη ζάχαρη το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού ) και τα βάζουμε να βράσουν έως τους 60 βαθμούς, ρίχνουμε την ζελατίνη και μετά το σουρώνουμε και βάζουμε την κρεμά γάλακτος το βάζουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμο για περίπου 2 ώρες. Μετά μπορούμε να βάλουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει από πάνω, σε μικρή ποσότητα όμως,απλά για να δώσουμε μια ιδιαίτερη γεύση.
Υπoσημείωση
Ζελατίνη, είναι ένα υλικό που πήζει το μείγμα μας όμορφα ,αποτελείται από ζωική και φυτική και υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ.