Αυτά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός ένα χρόνο, τώρα, είναι πραγματικά μαγικά και που οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα θα μπορούσε, μονάχα, να ονειρευτεί. Ημερολογιακά στις 29 Μαΐου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League, ενώ την Κυριακή πανηγυρίστηκε η κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος Ελλάδας και στις 17 Μαΐου διεκδικούμε το κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον ΟΦΗ. Αν κατακτηθεί και αυτό το τρόπαιο, τότε, σε λιγότερο από έναν χρόνο ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα άτυπο Triple Crown. Ναι, ξέρω πως η έννοια του Triple Crown αφορά τους τίτλους της ίδιας σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ημερολογιακά, τουλάχιστον, σε ένα έτος, ο Ολυμπιακός πετυχαίνει όσα φαντάζονται ακόμα και ευρωπαϊκοί σύλλογοι.
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από δύο χρόνια, παίζοντας, ανά διαστήματα, εξαιρετικό ποδόσφαιρο ενώ φιλοδώρησε και τους διεκδικητές του τίτλου με αρκετά γκολ. Χαρακτηριστικά, με 4-1 και 6-0 την ΑΕΚ για πρωτάθλημα και κύπελλο, 4-2 τον Παναθηναϊκό, 4-2 τον ΠΑΟΚ και αν μη τι άλλο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του. Μπορεί, γενικά, να υπήρξαν γκέλες στην διάρκεια της χρονιάς που κατά πολύ οφειλόταν και στην προσπάθεια στο Γιουρόπα Λιγκ και συνολικά, επειδή όπως τα είχαμε πει και παλιότερα, η ομάδα δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα ο Μεντιλίμπαρ να δοκιμάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα διάφορα σχήματα μέχρι να καταλήξει, ενώ άργησαν να κάνουν και το ξεπέταγμά τους διάφοροι παίχτες όπως για παράδειγμα ο Γιάρεμτσουκ.
Ευρωπαϊκά τώρα, η ομάδα δεν τα πήγε άσχημα. Ναι μεν έχασε την ευκαιρία για το κάτι παραπάνω καθώς αδίκησε τον εαυτό της, αλλά μην αφήνουμε στην άκρη το ότι βγήκε στην πρώτη 8αδα ενός δύσκολου Europa League, αφού προκρίθηκε απευθείας στην φάση των 16. Χλευάζουν τον Ολυμπιακό που αποκλείστηκε στους 16. Ποιοί; Ποια άλλη ελληνική ομάδα πλην του Ολυμπιακό έχει καταφέρει την τελευταία 10ετια, ας πούμε, να φτάσει έως αυτή την φάση της εν λόγω διοργάνωσης; Καμία. Οπότε μην τα ξεχνάμε αυτά.
Τέλος, η επόμενη χρονιά μάς βρίσκει εκεί που ανήκουμε. Στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και μόνο που θα κουνιέται το σεντόνι με τα αστέρια στο Καραϊσκάκης, σε πιάνει ένα δέος. Ήταν πολλά τα χρόνια για να απέχουμε από την συγκεκριμένη διοργάνωση και, πλέον, η επιστροφή μας εκεί μάς βρίσκει με άλλο πρεστίζ, με το πρεστίζ ενός κυπελλούχου Ευρώπης!